Μόλις ξύπνησα…

Μαρτυρία για το μαρτύριο των χημικών – (Είμαστε όλοι κουκουλοφόροι;)

Posted on: 29/06/2011

Μόλις επέστρεψα στο σπίτι για ένα μπάνιο, να φύγουν από πάνω μου τα χημικά, να πιω και ένα ποτήρι γάλα και να γυρίσω στον τόπο του αγώνα. Μόλις όμως κατάλαβα από πρώτο χέρι ότι πράγματι έχουμε κρατική τρομοκρατία. Έχουμε ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ με μεγάλα γράμματα.

Χθες, έλεγα πως φταίνε κατά ένα μέρος οι κουκουλοφόροι, έπιασα κουβέντα με ένα ζευγάρι εξ αυτών και τους έκραξα γιατί δεν καταφέρνουν κάτι, παρά δίνουν αφορμή στα ΜΑΤ να μας επιτεθούν με χημικά και να μας διαλύσουν, όλους όσους διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά. Σήμερα πλέον δεν το πιστεύω αυτό. Η ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της μεταπολίτευσης έβγαλε το προσωπείο της, το άφησε στο Σύνταγμα και άρχισε την απρόκλητη επίθεση σε ειρηνικούς διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Πριν μία ώρα περίπου (κατά τις 4 παρά κάτι) μία ομάδα ΜΑΤατζήδων αποχωρούσε από την πλευρά του Συντάγματος προς την Αγγλικανική Εκκλησία στην Αμαλίας, καταχειροκροτούμενη από τους πολίτες που ηρωικά άντεχαν το μπαράζ των χημικών επιθέσεων. Μέχρι τότε ίσως υπήρχε το άλλοθι των κουκουλοφόρων, τους οποίους απέκρουαν με χημικά. Αλλά και κάποιες ώρες νωρίτερα, είχαν πετάξει πάνω από το πλήθος που ήταν στη σκάλα της πλατείας Συντάγματος, τουλάχιστον 3-4 δακρυγόνα τα οποία κατέληξαν πάνω στο πλήθος της πλατείας που είναι δεδομένα ειρηνικό.

Όμως στην Αμαλίας αυτό που έγινε ήταν τακτική πολέμου, τακτική εκκαθάρισης των αντιφρονούντων. Σίγουρα θα βγάλουν και τα τανκς, πλέον το πιστεύω. Ενώ καθόμασταν κάποιες εκατοντάδες άνθρωποι στα πεζοδρόμια και στο δρόμο, παίρνοντας ανάσες και χωρίς να υπάρχει ούτε ένας (1) κουκουλοφόρος ανάμεσά μας, τα ΜΑΤ έκαναν μια σειρά σε όλο το πλάτος της Αμαλίας και ξεκίνησαν προκλητικά να έρχονται προς τα πάνω μας. Δεν προλάβαμε καν να αρχίσουμε να τους χειροκροτούμε για τη στάση τους και άρχισαν να πετούν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στα πόδια και στο πρόσωπο των καθισμένων διαδηλωτών. Ήταν τρομερό. Δεν μπορούσα να ανασάνω, καιγόταν όλο το δέρμα μου από τα μάτια μέχρι την πλάτη, ακούγονταν ουρλιαχτά, άνθρωποι που ζητούσαν νερό και έψαχναν σημείιο να προφυλαχθούν.

Αυτό είναι το πρόσωπο του φασισμού. Η κυβέρνηση αποφάσισε. Να ξεπουλήσει τη χώρα, να χρεώσει στα παιδιά μας κι άλλα 100 δις δανεικά, να δουλεύουμε με μισθούς ρουμανίας και βουλγαρίας γι’ αρχή (με κίνας αργότερα). Και αποφάσισε ότι όποιος έχει το σθένος να αντισταθεί, όποιος έχει φωνή να βροντοφωνάξει πως δεν θέλουμε άλλα δάνεια, δεν θέλουμε το ξεπούλημά τους, δεν θέλουμε τέλος πάντων αυτά που μας επιβάλλουν, θα τιμωρηθεί.

Στην οδό Βουκουρεστίου, τα ΜΑΤ με τις ασπίδες τους προφυλάσσονταν από τις πέτρες που έτρωγαν τόσο από τους ανεγκέφαλους (;) κουκουλοφόρους, όσο κι από ανθρώπους που δεν άντεχαν άλλο να τους βομβαρδίζουν με χημικά. Αλλά δεν έκαναν μόνο αυτό! Έπιαναν τα μάρμαρα από κάτω -και εκεί και στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος- και τα πετούσαν στους ακάλυπτους και απροστάτευτους (χωρίς ασπίδες και ενισχυμένες πανοπλίες) διαδηλωτές! Δεν ξέρω πόσοι τραυματίες υπάρχουν, δεν ξέρω πόσους έστειλαν στο νοσοκομείο. Ξέρω όμως πως πάνω από 40-50 χιλιάδες κόσμους ήταν στο Σύνταγμα και τον τρομοκράτησαν, τον έδειραν, έριχναν στα μούτρα του χημικά παρανόμως.

Μια γυναίκα 72 χρόνων στην επιστροφή μας είπε ότι βρίσκεται όλες αυτές τις μέρες στο Σύνταγμα. Παλεύει για εμάς, γιατί είμαστε όλοι παιδιά της. Είδε τραυματίες, έφαγε χημικά, πώς να ανάσαινε μέσα σε αυτό τον βομβαρδισμό χημικών όταν εγώ δεν μπορούσα να αντέξω. Η μάνα μας, η γιαγιά μας, ο πλαϊνός μας, έχουν ανάγκη βοήθειας.

Ρωτάω λοιπόν τον Υπουργό της Πλάκας, αυτόν τον Υπουργό του Σάμινα, τον Πρωθυπουργό της Τρόικας, τον αρχιτρομοκράτη, τι θέλουν;

Θέλουν να γίνουμε όλοι κουκουλοφόροι; Θέλουν να πάρουμε τα όπλα; Θέλουν να αντισταθούμε στη χούντα τους όλοι μαζί με πέτρες, με μαχαίρια, με αυτοκίνητα; Θέλουν ανοιχτό πόλεμο; Θέλουν να μας φοράνε τις αντιασφυξιογόνες μάσκες ενώ ερχόμαστε με καθαρό πρόσωπο και αποφασιστικότητα να διαδηλώσουμε;

Οι πλατείες, οι δρόμοι, ετούτο το χώμα, είναι δικά τους και δικά μας. Δεν μπορεί κανείς να μας τα πάρει.

Αν θέλουν πόλεμο θα τον έχουν. Εμείς θα συνεχίσουμε ακόμα ειρηνικά, αλλά αν πάρουμε τα όπλα, υπεύθυνοι θα είναι η κρατική τρομοκρατία.

Κατεβείτε κι εσείς στο Σύνταγμα. Η μόνη λύση είναι να είμαστε εκατομμύρια. Ακόμα δεν έχει πεθάνει κάποιος από χημικά και δεν θα πεθάνουμε. Θα αντισταθούμε. Σηκωθείτε από τους καναπέδες. Με χειροκροτήματα και μούτζες στην τηλεόραση δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Είναι χρέος σας απέναντι στο μέλλον και το δικό σας και των παιδιών σας.

Όλοι εναντίον της κρατικής τρομοκρατίας. Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Advertisements

8 Σχόλια to "Μαρτυρία για το μαρτύριο των χημικών – (Είμαστε όλοι κουκουλοφόροι;)"

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση σου φίλε.
Βία στην βία. Δυστυχώς. Είναι ο μόνος δρόμος

Δεν είμαι υπέρ της βίας στη βία. Απλά λέω ότι κι οι ειρηνικοί διαδηλωτές είναι άνθρωποι με αντοχές. Και δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν να δέχονται απρόκλητη βία. Δεν θέλω να απαντήσουμε με βία, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να συγκρατηθούμε άλλο. Ελπίζω να πέσουν προτού χρειαστεί να προσφύγουμε στη βία. Όλοι στο Σύνταγμα.

Έχεις δίκιο. Στην Αμαλίας, όταν απλός κόσμος στρίμωξε λεκτικά μια διμοιρία σε ένα στενό (το τι άκουσαν δεν περιγράφεται) ένας νεαρός τους είπε: «Εμείς ερχόμαστε ακάλυπτοι, με τα πρόσωπά μας φανερά, κρατώντας μόνο ένα μπουκάλι νερό ενώ εσείς κρύβεστε πίσω από εξαρτήσεις, κράνη και μάσκες. Θα μας κάνετε να σας μισήσουμε. Να τρέμετε την ώρα που θα μας κάνετε να έρθουμε με όπλα…»

Η ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΒΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ.
ΟΝΤΑΣ ΜΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΝΑΡΧΟΥΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ «ΕΙΡΗΝΙΚΑ» ΟΤΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ.ΦΙΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΟΥΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΗΜΠΟΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΤΕ ΑΠΑΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ…

Απόστολε,

Δυστυχώς και η βίαιη αντίδραση μεμονομένων ομάδων, είτε στη μορφή «αναρχικών» εκδοχών της είτε στη μορφή της ένοπλης πάλης με το καθεστώς, δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα θετικό, πέραν της μεγαλύτερης αστυνόμευσης και καταστολής, καθώς και του περιορισμού των δικαιωμάτων μας συνολικά.
Οπότε δεν ξέρω αν είναι η απάντηση.
Αν ήταν μαζική η βία απέναντι στη βία της εξουσίας τότε ίσως να άλλαζαν τα πράγματα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι έτοιμη η κοινωνία για κάτι τέτοιο.
Δεν είμαι σίγουρος για τίποτα πια στο συγκεκριμένο θέμα γιατί πολλές πλευρές του ίδιου πράγματος έχουν διαφορετικές επιδράσεις.

Ακριβως βία δεν ειναι απάντηση…
το μόνο καλό προς το παρόν είναι πως γίνονται ζυμώσεις…;-)

Ειμαι αλλη μια οπαδός της ειρηνης και των ειρηνευτικών διαδικασιών.
Στις πορείες απεργίες κλπ πάω από φοιτητρια -κι είμαι πάνω απο 40 πια. Αυτο που συνέβει την Τεταρτη δεν περιγράφεται. Αδυνατω να το δω σαν απλή κλιμάκωση των πασίγνωστων και παμπαλαιων πρακτικών τους – σε πορείες, στεκια και πλατεια Εξαρχείων κλπ.

Προσωπικα θεωρώ πως απλά ΚΥΡΗΞΑΝ ΠΟΛΕΜΟ, σε έκαστο διαφωνούντα.
Η βουλή -νομοθετικα- η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της -έπεται και η εκτελεση του μεσοπρόθεσμου- και βέβαια μεσω των ΜΑΤ, ως εκτελεστικα όργανα καταστολής μας.
Δεν υπάρχουν πια προσχήματα. Οι μάσκες επεσαν. Το νιωσα στο πετσί μου.

Τι κανεις οταν σου κηρυττουν πολεμο; Ενωνεις τις δυνάμεις σου. Συντονιζεσαι με τους συμμαχους σου -φυσικους και πραγματικούς-και φυσικά μετρας τον εχθρο.
Θεωρώ αστειότητα πλέον να συζητάμε αν κάποιοι εσπάσαν τα μαρμαρακια του Συναγματος, όταν σου κλεβουν και ξεπουλανε φυσικούς πόρους, αγαθα, ακρογιαλια, ζωή, ελευθερία, αξιοπρεπεια, παρόν και μέλλον. Καθείς επιλέγει τον τρόπο του, έτσι κι αλλιώς.

Ποιος είναι ο εχθρος είναι ηλιου φαεινοτερον- πρωτιστως οποιος επιθυμει το φρικώδες μέλλον για την κοινωνία και τη χώρα.
Ποιος είναι απέναντι; Οποιος συνηγορεί στις πολιτικές τους-απο βολεμα, πλανεμα (ΜΜΕ), φόβο, απραξία, έλλειψη φαντασίας, διαθεσης κλπ. Προφανώς δεν είναι όλοι ιδιοι, και για κάποιους απο αυτους υπάρχουν ελπιδες να αλλάξουν πλευρα και η ενεργοποίησή τους είναι το ένα ‘στοιχημά’.
Το δεύτερο είναι ο αγώνας κατά της διαρραγής του κοινωνικού ιστου.
Και τρίτο οργάνωση των όποιων δράσεων κατα των μέτρων, των εκποιήσεων και όσων μετεχουν στις διαδικασίες -έμμεσα ή άμεσα.

Κρισιμη μαζα αποκτησαμε όργάνωση και δράση συντονισμένη δεν είδα ακόμη, αλλά πιστεύω πως δεν θα αργήσει.
Πεδίον δόξης λαμπρό, για όλους μας!

[…] Μαρτυρία για το μαρ&… Posted by: molisxypnisa on: 29/06/2011 Μόλις επέστρεψα στο σπίτι για ένα μπάνιο, να φύγουν από πάνω μου τα χημικά, να πιω και ένα ποτήρι γάλα και να γυρίσω στον τόπο του αγώνα. Μόλις όμως κατάλαβα από πρώτο χέρι ότι πράγματι έχουμε κρατική τρομοκρατία. Έχουμε ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ με μεγάλα γράμματα. […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ακούστε τη σημερινή εκπομπή «Μόλις ξύπνησα» 3/2/2012 – Μία ώρα με muzine μουσικές επιλογές και σχόλια της επικαιρότητας

Γράψτε το mail σας για να σας έρχεται ειδοποίηση όταν υπάρχει νέο post.

Μαζί με 2.597 ακόμα followers

Μας επισκέφθηκαν

  • 148,130 μέχρι σήμερα

Επισκεφθείτε τις εκδόσεις Χαραμάδα

Ακουλουθήστε μας στο twitter

Muzine

  • RT @aeisixtir: Βεβαιως το μονο που νοιαζει τους 17χρονους ειναι τι γλώσσα μίλαγε ο Μ. Αλέξανδρος πριν 2500 χρόνια και οι τύποι στο Ίλιντεν… 3 weeks ago
  • RT @ptsiaras: Αυτή την #ΕΡΤ θέλουμε; να έχει αφιέρωμα 2 ώρες στην ιστορία του 58-63 και την τρομοκρατία και την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπρ… 3 weeks ago
  • RT @N0nServ1am: Εσεις οι συριζαίοι που καταγγελλετε το "πραξικόπημα" στην Ιταλία, βγαλτε λιγο το σκασμο. Σας είδαμε ποσο "σκληροί διαπραγμα… 3 weeks ago
  • RT @adiasistos: Πάντως η κυβέρνηση της Γερμανίας που αποφασίζει ποιος θα γίνει κυβέρνηση στην Ιταλία είναι δημοκρατικά εκλεγμένη. 3 weeks ago
  • RT @adiasistos: Όσοι προσφάτως μας λένε περίπου πως είναι υπέρ του να πυροβολείς ληστές που θα έρθουν σπίτι σου να σε κλέψουν πως θεωρούν π… 2 months ago

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: