Μόλις ξύπνησα…

Η πλατεία είναι γεμάτη και χωρίς εμάς…

Posted on: 09/07/2011

Η πλατεία, τώρα που ήρθε το κατακαλόκαιρο, θα αραιώσει. Μπορεί να φύγουν οι σκηνές –ίσως μόνες τους, ίσως με την κρατική βία για άλλη μια φορά– μπορεί να μας λείψουν οι συγκεντρώσεις για ένα μήνα. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί γιατί ο κόσμος βαρέθηκε ή κουράστηκε ή απογοητεύτηκε. Ούτε θα συμβεί γιατί θα έχουμε ηττηθεί. Θα συμβεί γιατί ο κόσμος δεν παύει να είναι ανθρώπινος και να έχει ανάγκη τη θάλασσα, τη φύση και την αγάπη. Έντεκα μήνες στα τσιμέντα, της επανάστασης ή της επιβίωσης, είναι αρκετοί. Ο κόσμος ξέρει ότι από Σεπτέμβρη θα βρίσκεται σύσσωμος πάλι στην πλατεία. Την έχει κερδίσει με τα ξενύχτια του, την ενέργειά του και τον χρόνο που της έχει αφιερώσει. Μην ξεχνάμε πως όλοι όσοι ζήσαμε τις πρωτόγνωρες εμπειρίες αυτών των 45 ημερών, θα τις μεταφέρουμε σε όλη την Ελλάδα, θα συζητήσουμε με φίλους και γνωστούς μας που δεν ήταν εκεί, θα τους δώσουμε τη γνώση και την εικόνα αυτού που δεν έζησαν, θα τους μιλήσουμε αυτοπροσώπως για το σκληρό και βίαιο πρόσωπο της εξουσίας, θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι πρέπει στις εκλογές να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τι θα ψηφίσουμε και τι θα ψηφίζουμε από δω και πέρα. Θα τους εξηγήσουμε πως καμία κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη και πως οι κυβερνήσεις που βγάζουν το πιο αυταρχικό τους πρόσωπο είναι αυτές που βρίσκονται στα τελευταία τους. Η συγκίνηση που ένιωσαν όλοι και το ρίγος που μας διαπερνούσε μπορεί να γίνει κτήμα όλων. Η πλατεία θα απλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Οι λαϊκές συνελεύσεις του Συντάγματος θα ριζώσουν από τη Θάσο μέχρι την Κρήτη. Ο κόσμος έμαθε να κουβεντιάζει πάλι ήσυχα κι απλά. Η επιστροφή της πολιτικής ήρθε, έστω και μέσα από την ανάγκη για αξιοπρέπεια και τη βία των μνημονίων. Τον Σεπτέμβρη η Ελλάδα δεν θα είναι η ίδια, οι πολίτες αυτής της χώρας ανάμεσα στις βουτιές και τις μπύρες θα μιλάνε για το αύριο, για την αντίσταση, για το μέλλον που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως χρειάζεται να αφήσουμε το Σύνταγμα για να πιάσουμε πόλεις και χωριά και να μεταφέρουμε το μήνυμα του αγώνα. Οι βουλευτάδες αυτή τη φορά δεν θα τολμήσουν να το κάνουν. Ήρθε η σειρά μας να το κάνουμε γιατί είμαστε αγνοί και έχουμε πίστη. Πρέπει να πούμε όλα όσα συνέβησαν, να διαδώσουμε πώς νικήσαμε τον τρόμο των εξουσιαστών, να δείξουμε τον τρόπο σε όσους δεν τον έμαθαν, να τους καλέσουμε μαζί μας στη συνέχεια του αγώνα με ωριμότητα και συνέπεια. Να συνειδητοποιήσουμε όλα όσα κερδίσαμε και όλα όσα θα πάρουμε στα χέρια μας ξανά το φθινόπωρο. Η πλατεία είναι δική μας και θα μας περιμένει με αγωνία τον Σεπτέμβρη να την αγκαλιάσουμε και πάλι.

4 Σχόλια to "Η πλατεία είναι γεμάτη και χωρίς εμάς…"

1000 like για την γλυκειά γεύση αισιοδοξίας που αφήνεις. Μακάρι να γίνουν όπως τα λες. 🙂

Εκπληκτικό, ευαίσθητο, αληθινό!

[…] Υποθέτω πως το Σύνταγμα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι αυτή τη στιγμή, σε ένα δίλημμα. Μόνο που τέτοιου τύπου διλήμματα απαντιούνται από τις ίδιες τις συλλογικότητες, ανάλογα με τον βαθμό ετοιμότητας και αποφασιστικότητάς τους την δεδομένη στιγμή, ανάλογα με τις ανάγκες τους, ανάλογα με το πόσα έχουν να χάσουν, ανάλογα με το πόσο πρόθυμες είναι για τη ρήξη. Κανείς, ατομικά, δεν μπορεί να προδικάσει τι θα γίνει στο Σύνταγμα. Η πλησιέστερη στο ρεαλισμό εκτίμηση που διάβασα πάντως είναι αυτή εδώ. […]

Από την αρχή αυτής την λειτουργίας η πλατεία είχε ακριβώς τόσους όσους έπρεπε ανά πάσα στιγμή.
Όταν έπρεπε να δείξει την μαζικότητα της, έκανε την μαζικότερη μεταπολιτευτική διαδήλωση. Όταν χρειάστηκε να αποκρούσει τα ΜΑΤ ήταν όσοι χρειάζονταν για να κάνουν αυτό. Στις συναυλίες όσοι έπρεπε.

Δεν χρειάζεται η πλατεία πάντα να έχει 500.000 διαδηλωτές. Η πλατεία γνωρίζει και ρυθμίζει μόνη της τις ανάγκες της.

Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση τον Σεπτέμβρη
…στην πλατεία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ακούστε τη σημερινή εκπομπή «Μόλις ξύπνησα» 3/2/2012 – Μία ώρα με muzine μουσικές επιλογές και σχόλια της επικαιρότητας

Γράψτε το mail σας για να σας έρχεται ειδοποίηση όταν υπάρχει νέο post.

Μαζί με 2.597 ακόμα followers

Μας επισκέφθηκαν

  • 147,896 μέχρι σήμερα

Επισκεφθείτε τις εκδόσεις Χαραμάδα

Ακουλουθήστε μας στο twitter

Muzine

Σφάλμα: Το Twitter δεν απάντησε. Προσπαθήστε ξανά.

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: