Μόλις ξύπνησα…

Αργύρης Χιόνης

Posted on: 27/12/2011

Πέρσι, χειμώνας πρέπει να ‘ταν αλλά δεν είμαι και σίγουρος, θυμάμαι να βγάζω από τη σακούλα το τελευταίο βιβλίο του και να διαβάζω στα πεταχτά κάποια ποιήματά του στο μετρό. Δεν έδωσα τη σημασία που έπρεπε στα ποιήματα, ήταν ο καιρός πιεσμένος, έτρεχα, δεν προλάβαινα, κι η ποίηση δεν θέλει βιασύνη, ούτε να παίζεις μαζί της κάνοντας άλλα πράγματα. Είπα, θα το διαβάσω με προσοχή άλλη ώρα, που θα ‘χω χρόνο περισσότερο, να το φχαριστηθώ. Ο καιρός πέρασε, δεν το ‘κανα.

Μετά με θυμάμαι να της διαβάζω μικρές ιστορίες από το Οριζόντιο Ύψος, λίγο πριν κοιμηθούμε, και να της αρέσουν. Ο Χιόνης έβαλε το λιθαράκι του. Ήταν το «βιβλιαράκι». Μετά μου διάβαζε κι εκείνη.

Θυμάμαι  τους φίλους Γιώργο και Τηλέμαχο να διαβάζουν κάποιες από αυτές τις ιστορίες στην Πάτρα και τον ίδιο τον Χιόνη να χαίρεται να τις ακούει και να μας μιλά γι’ αυτές. Ευτυχώς όλοι ξεχνάμε τα φιλολογικά κομμάτια μιας παρουσίασης και μας μένει το ζουμί μονάχα.

Θύμαμαι ακόμα πιο παλιά, λίγους φίλους να διαβάζουμε ποιήματα του Χιόνη (από εκείνους τον ανακάλυψα) και να χαμογελάμε με τον σαρκασμό και την ευφυία που ξεπηδούσε από μέσα τους.

Προχθές έδωσα στην εκπομπή δώρο αυτό το τελευταίο ποιητικό βιβλίο του και το κέρδισε μια κοπέλα. Το πήρε, αλλά έλειπε ένα φύλλο (ήταν σκισμένο). «Είναι από τους αγαπημένους μου» μού είπε και δεν την πείραξε η μοναδικότητα του βιβλίου. Πρόλαβε και είπε «είναι», σήμερα θα μου ‘λεγε «ήταν» αλλά και πάλι θα «είναι».

Άλλος θα τρέξει τώρα να διαβάσει το βιβλίο που δεν πρόλαβε, άλλος να βρει τη σελίδα που είναι σκισμένη και να μάθει τι γράφει.

Ο Αργύρης Χιόνης ήταν ένας ποιητής κανονικός. Όχι από αυτούς που αυτοαποκαλούνται ποιητές και δεν κοκκινίζουν. Ελπίζω σαν θυμούνται τον Χιόνη να κοκκινίζουν λιγάκι όταν ξαναπούν τη λέξη ποιητής κι εκείνος να σκάει στα γέλια με τη φάτσα τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ακούστε τη σημερινή εκπομπή «Μόλις ξύπνησα» 3/2/2012 – Μία ώρα με muzine μουσικές επιλογές και σχόλια της επικαιρότητας

Γράψτε το mail σας για να σας έρχεται ειδοποίηση όταν υπάρχει νέο post.

Μαζί με 2.597 ακόμα followers

Μας επισκέφθηκαν

  • 147,896 μέχρι σήμερα

Επισκεφθείτε τις εκδόσεις Χαραμάδα

Ακουλουθήστε μας στο twitter

Muzine

Σφάλμα: Το Twitter δεν απάντησε. Προσπαθήστε ξανά.

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: