Μόλις ξύπνησα…

Ο στρουθοκαμηλισμός και η μαλακία

Posted on: 11/05/2012

Όσες μαλακίες έχουμε ακούσει στην ελληνική τηλεόραση τις τελευταίες μέρες, είναι απίθανο να τις ακούσουμε μαζεμένες ξανά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Όσες διαστρεβλώσεις στον λόγο ενός και μόνο κόμματος ακούσαμε επίσης. έχουμε να τις ακούσουμε από τότε που η Χούντα και η Δεξιά έλεγε πως οι «κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια και τις καταθέσεις». Αλλά το ακούσαμε και αυτό. Οπότε θα λαϊκίσω με επιχειρήματα γιατί δεν αντέχω άλλο τις παπάτζες που ακούω και κοντεύουν να μου πέσουν τα αυτιά.

Και εξηγούμαι:

Πριν λίγο βγήκε δημοσκόπηση στον αέρα που δείχνει ότι ο κόσμος θα προτιμούσε κατά 30% οικουμενική κυβέρνηση (χωρίς τη Χ.Α.) και κατά 28% κυβέρνηση Αριστεράς. Ο ηλιθιέστερος πουλημένος δημοσιογράφος είπε πως είναι σαφές πως ο κόσμος δεν θέλει κυβέρνηση Αριστεράς (!). Από πού προκύπτει αυτό; Από το ακατοίκητο κεφάλι του.

Επίσης μόλις χθες Τετάρτη, στην πρόθεση ψήφου αν ξαναγίνονταν εκλογές τρεις μέρες μετά την Κυριακή θα ψήφιζαν κατά 27% ΣΥΡΙΖΑ και μόνο 20% ΝΔ, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται στο 12,5%. Τι σκατά σημαίνει αυτό; Ότι ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ πείθει πολύ περισσότερους από όσους ο λόγος των υπολοίπων. Ότι ο κόσμος ΘΕΛΕΙ μια αριστερή κυβέρνηση με στάση πληρωμών, έμφαση στην ανάπτυξη, καταγγελία του επαχθούς χρέους και επαναδιαπραγμάτευση του τρόπου εξόφλησης του μη επαχθούς.

Μας έχουν εδώ και τόσο καιρό ζαλίσει το κεφάλι με την επερχόμενη χρεοκοπία αν βγει ένα άλλο κόμμα εκτός του δικομματισμού, αν ακολουθηθεί μια άλλη πολιτική εκτός του μνημονίου. Μα το ελληνικό κράτος ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ μόλις πριν λίγους μήνες, έκανε μονομερές κούρεμα του χρέους σε μεγάλο βαθμό, και δημοσίως και παγκοσμίως η Ελλάδα ήταν σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας. Γιατί η επιλεκτική χρεοκοπία δεν μας τρομάζει και η στάση πληρωμών –που δεν είναι χρεοκοπία αλλά στάση όπως ακριβώς λέει η λέξη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- μας στέλνει στον Καιάδα; Πολύ απλά γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ είναι ξεπουλημένα, ξεφτιλισμένα και διαστρεβλωτικά και επίσης η εξουσία του δικομματισμού δεν έχει άλλον τρόπο πέρα από το ξύλο και τη βία, αλλά και την τρομοκρατία να κρατηθεί στην κυβέρνηση.

Αλλά το σημαντικότερο επίτευγμα του Σύριζα είναι πως άλλαξε η ευρωπαϊκή ατζέντα και πως πλέον γίνεται στα σοβαρά μια συζήτηση για την ασκούμενη πολιτική στην Ευρώπη. Όσο μας βλέπουν να λέμε σε όλα ναι, δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα. Όσο βλέπουν ότι η κοινωνία ριζοσπαστικοποιείται, αντιδρά, πολεμά για το μέλλον της, δεν μπορούν να αδιαφορούν επ’ άπειρον γιατί ξέρουν πως ένας λαός λειτουργεί ως παράδειγμα και για τους άλλους. Ακόμα και να γίνει μια κυβέρνηση του δικομματισμού με ένα δεξί ή αριστερό δεκανίκι, ό,τι και να καταφέρει υπέρ των αδυνάτων, θα το καταφέρει γιατί ο Σύριζα και οι θέσεις του, κερδίζουν κάθε μέρα, μεγαλύτερη θέση και αποδοχή στην κοινωνία και όχι γιατί ξαφνικά ο Βενιζέλος κι ο Σαμαράς έγιναν παληκάρια. Αν ήταν θα φαινόταν και στις πρώτες διαπραγματεύσεις που ποτέ δεν έγιναν κι απλά άλλοι αποφάσιζαν και τους ανακοίνωναν τι να υπογράψουν. Και θα πρέπει να πουν ευχαριστώ και στον Σύριζα και σε αυτούς που ψήφισαν και καταψήφισαν τις πολιτικές τους.

Ο λαός, σοφός ή χαζός, θυμωμένος ή ψύχραιμος, τους γύρισε την πλάτη και τους έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Ακόμα και δυο μέρες μετά τις αλλεπάλληλες απειλές ακυβερνησίας, συνέχιζε και συνεχίζει να πιστεύει ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός, ότι μια άλλη πορεία και μια διαφορετική πολιτική είναι χρησιμότερη. Ο ίδιος λαός έβαλε στη Βουλή τη Χρυσή Αυγή αλλά όπως την έβαλε θα την ξαναβγάλει, όπως πέταξε και το κόμμα των τσαρλατάνων, το Λάος. Όμως, παρόλο που έχουν βαλθεί όλοι οι όψιμοι αντιφασίστες της πλάκας να μας πείσουν πως η Χ.Α. είναι κακό πράγμα, γιατί δεν μας πείθουν πως το πιστεύουν; Πολύ απλά, γιατί η Χ.Α. είναι στη Βουλή λόγω της δικής τους ρητορικής. Εδώ και χρόνια το Λάος, αλλά και τα τελευταία 1-2 χρόνια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, μιλούν συνέχεια για τους «κακούς» μετανάστες και τους εγκληματίες που δεν αφήνουν τη χώρα να ορθοποδήσει. Όμως αν κάποιος βοήθησε τη Χ.Α. να μπει στη Βουλή είναι όλα αυτά τα κόμματα που ουσιαστικά έλεγαν ό,τι λέει και η Χ.Α. χωρίς να πράττουν. Αν πείθεις ολόκληρο τον ελληνικό λαό ότι για όλα φταίνε οι ξένοι με βομβαρδισμό τρομολαγνείας από τα κανάλια και τις δηλώσεις σου, τι περιμένεις να κάνει ο λαός; Θα αναζητήσει προστάτη, και εφόσον η ΕΛΑΣ είναι φυτώριο χρυσαυγιτών, θα πάει κατευθείαν στον πιο σκληρό. Δηλαδή την Χ.Α.. Άρα, ανέλαβε τώρα τις ευθύνες σου μαλάκα Χρυσοχοΐδη και μαλάκα Λοβέρδο και μαλάκα Σαμαρά (με την Αγιά Σοφιά) και μαλάκα Βενιζέλο και Ντόρα καραγκιόζα και Τζήμερε ξεδιάντροπε που θέλεις να έχεις δούλους και με το νόμο (αν είναι δυνατόν να ζητά ειδικές οικονομικές ζώνες που θα δουλεύουν με χαμηλότερα μεροκάματα οι μετανάστες! Είπαμε, πως το κεφάλαιο καθορίζει τα πάντα, αλλά να νομιμοποιήσουμε και τη δουλεία τον 21ο αιώνα πάει πολύ ρε φιλελεύθερε με δούλους καβάτζα). Είναι δυνατόν 10.000 μπάτσοι να μαζεύονται για πλάκα για να δείρουν τους διαδηλωτές και μόλις ακούν ληστεία να ψάχνεις να τους βρεις με κυάλι; Είναι δυνατό στα Εξάρχεια να είναι δεκάδες ειδικοί φρουροί σε όλες τις γωνίες και οι πρεζέμποροι μπροστά τους να κάνουν νταραβέρια και αυτοί να κάθονται ακίνητοι μήπως και βρουν κάποιον αναρχικό να δείρουν;

Πάθανε λέει όλοι πλάκα γιατί ο Στρατούλης είπε ότι με την κρατικοποίηση των τραπεζών, οι καταθέσεις των Ελλήνων θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη και θα δοθούν δάνεια. Δηλαδή τι είπε ο άνθρωπος; Ότι το κράτος θα κάνει ό,τι ακριβώς κάνουν οι τραπεζίτες για να κονομάνε, αλλά με προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας και ενίσχυσης με χαμηλότοκα δάνεια. Οι τράπεζες από τότε που έχουν μετατραπεί και σε επενδυτικές κάνουν πάντα αυτό. Παίρνουν τις καταθέσεις του κοσμάκη, τις επενδύουν όπου γουστάρουν αφού κρατήσουν για τα Διοικητικά Συμβούλια ένα σωρό λεφτά, και άμα πάει καλά, αυγατίζουν τα λεφτά, άμα πάει άσχημα, βαράνε ένα κανόνι κι άντε να βρεις τα λεφτά σου. Πιστεύει κανείς ότι αν σήμερα όλοι οι καταθέτες μιας οποιασδήποτε τράπεζας στον κόσμο, αποφασίσουν να αποσύρουν τα χρήματά τους, θα τα βρουν; ΟΧΙ. Γιατί είτε έχουν επενδυθεί αλλού είτε είναι απλά άυλες μετοχές ή ομόλογα ενός κράτους που μπορεί να πτωχεύσει. Γιατί δηλαδή το κράτος να πληρώνει τα σπασμένα της Proton Bank του Λαυρεντιάδη που προσπάθησε ο Βενιζέλος να τον βγάλει λάδι, και η τράπεζα τελικά να μην ανήκει στο κράτος; Εμένα ήρθε κανένα κράτος να σώσει την επιχείρησή μου; Δεν κατάλαβα κύριοι φιλελεύθεροι της πλάκας, όπου σας συμφέρει να επεμβαίνει το κράτος κι όπου δεν σας συμφέρει όχι; Αν θέλετε το κράτος να σώσει τις τράπεζες, θα πρέπει να τις ελέγχει, αλλιώς να πάνε να φουντάρουν. Και τι τις θέλουμε τις τράπεζες επιτέλους, αφού έχουν σταματήσει να βοηθούν εδώ και δυο χρόνια τις επιχειρήσεις και όλο νέες κρυφές και αθέμιτες χρεώσεις έχουν για τους πελάτες τους;

Μας έπρηξαν τα αυτιά με την ανταγωνιστικότητα, λες και το πρόβλημα της αγοράς είναι άμα τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά 8 ή 12 ώρες. Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει φράγκο να αγοράσει τίποτα. Είδε κανείς με τους μικρούς μισθούς να προσλαμβάνεται ο κόσμος; Κανένας! Οι μόνοι ωφελημένοι είναι όσοι απολύουν τους παλιούς υπαλλήλους τους και πάρουν νέους και φτηνούς και όσο περισσότερο προσωπικό έχουν τόσο καλύτερα. Άμα ένας φούρναρης πάρει 2 εργάτες, το πολύ να βγάλει κέρδος 500-600 το μήνα. Μπορεί και να μην βγάλει σε τελική ανάλυση και δεν θα κάνει καν πρόσληψη – γιατί έναν χρειαζόταν, έναν έχει. Όμως άμα η Coca Cola προσλάβει 1000 άτομα με 300 ευρώ λιγότερα τον μήνα κερδίζει πολύ απλά 300Χ1000=300.000 ευρώ τον μήνα, δηλαδή επί 14 συνολικά πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ! Το παράδειγμα του ΟΤΕ που μείωσε για τρία χρόνια (αν δεν κάνω λάθος) τους μισθούς των εργαζόμενων λόγω κρίσης και φέτος έκανε ρεκόρ κερδών 350 εκατομμύρια δεν σας λέει κάτι; Ή μήπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και όλες οι βαλκανικές χώρες με μισθούς πείνας καλοπερνάνε και οι εργαζόμενοί τους ζουν ζωή χαρισάμενη; Μας δουλεύουν; Πού είναι το ρουμάνικο θαύμα; Πού είναι η καλοπέραση και η ευημερία; Μόνο για τους κεφαλαιοκράτες και τους Έλληνες επιχειρηματίες υπάρχουν κέρδη και ο λαός πεινάει.

Επιπλέον, μας απειλούν να μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη. Από ποια Ευρώπη; Από μια γερμανική Ευρώπη που ενώ μπορεί να κόψει χρήμα για να λύσει ένα μέρος του προβλήματος αντιστέκεται σθεναρά για να μην ανέβει ο πληθωρισμός και χάσουν λίγο από τους τόκους τους οι δανειστές; Από την Ευρώπη που η Κεντρική της Τράπεζα, δάνειζε τους τραπεζίτες με 1% επιτόκιο και μετά εκείνοι πουλούσαν χρήμα στην Ελλάδα με 3-6%; Δηλαδή με καθαρή τοκογλυφία; Γιατί δεν δάνειζε κατευθείαν τις χώρες αφού το ίδιο ποσό θα κέρδιζε; Γιατί τα ομόλογα που αγόρασε η ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά κουρεμένα δεν τα κουρεύει να βοηθήσει, ενώ τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων έμειναν με τα μισά αποθεματικά τους; Για ποια αλληλεγγύη μιλούν; Για ποια βοήθεια; Δάνεια είναι και με καλό επιτόκιο μάλιστα και με την υπογραφή των Μνημονίων είναι και ενυπόθηκα και στο Αγγλικό Δίκαιο. Και γιατί δηλαδή να μας απειλούν ότι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τους μισθούς όταν μετά από τόσες περικοπές και θυσίες που έκαναν οι εργαζόμενοι, ανακοίνωσαν ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2012 έχουμε 2,3 δις πρωτογενές πλεόνασμα; Με συγχωρείτε, αλλά αν έπεφταν τόσα δις στην αγορά θα ανάσαινε ένα σωρό κόσμος, αλλά ξέρουμε, εσείς θα τα δώσετε στους τόκους και στα δάνεια. Αλλά άλλο είναι το «δεν έχουμε» κι άλλο «επιλέγουμε» να πληρώσουμε τους δανειστές και όχι τους μισθούς. Ο Σύριζα λέει πως θα πληρώσει από τα χρήματα αυτά τους μισθούς και ΑΝ περισσεύουν θα δίνει και στα δάνεια, αφού γίνει λογιστικός έλεγχος. Γιατί δεν σας αρέσει αυτό και το λέτε παράλογο; Γιατί δηλαδή να πληρώνουμε εμείς τόκους για τα δάνεια που πήραν τα λαμόγια για να αγοράσουν υποβρύχια που γέρνουν ή για το C4I που δεν λειτούργησε ποτέ αλλά τις μίζες τους τις τσέπωσαν; Γιατί να κάνουμε πιο πλούσιους τους Αγγελόπουλους με το χάλυβα που έπεσε στα Ολυμπιακά έργα και τον Κούβελο της Μπακογιάννη με τους Μεσογειακούς Αγώνες που δεν έγιναν ποτέ; Γιατί να παίρνει δωράκια σε οικοσυσκευή αξίας χιλιάδων ευρώ ο Κυριάκος από τη Siemens χωρίς τιμολόγια και εμείς να χαιρόμαστε να βγει βουλευτής; Δεν κατάλαβα γιατί δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τον λογιστικό έλεγχο. Εσείς κάτι θα καταλάβατε μάλλον.

Μας απειλούν με αποπομπή από το ευρώ ενώ δεν υπάρχει νομικά κανένας τέτοιος μονομερής μηχανισμός. Από το ευρώ θα φύγει η Ελλάδα μόνο αν θέλει να φύγει. Αυτή τη στιγμή είναι κοινώς αποδεκτό ότι μέχρι να καταφέρει να συντονίσει την οικονομία της δεν την συμφέρει να φύγει. Όμως ίσως μόλις συμβεί αυτό να έρθει η ώρα γιατί με το ευρώ ούτε λεμόνια δεν συμφέρει να μαζεύουν οι Έλληνες εργάτες αφού από την Αργεντινή έρχονται φθηνότερα. Πρέπει να καταλάβουμε πως ένα μεγάλο μέρος της χαμένης αγροτικής μας παραγωγής δεν οφείλεται στο ότι «δεν έχουμε τίποτα» αλλά στο ότι δεν συμφέρει να παράγουμε τίποτα λόγω του ευρώ. Όσα φρούτα και λαχανικά πάνε στις χωματερές θα μπορούσαν να εξάγονταν αν είχαμε ένα φθηνότερο νόμισμα ή τουλάχιστον να πωλούνται φθηνά στην εσωτερική αγορά και να μην πεινάει ο κόσμος. Κι αν δεν έχουμε αυτάρκεια σε πολλά βασικά είδη ποιος φταίει; Μόνο ο έλληνας τεμπέλης αγρότης που του είπαν ξήλωσε το ένα, ξήλωσε το άλλο και βάλε κάτι άλλο που θα σου πούμε εμείς και δεν το έκανε; Ποιος φταίει που η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έβαλε να κλείσουμε τα εργοστάσια ζάχαρης και, ω του θαύματος, σήμερα που ζάχαρη παράγει η Γερμανία και ο ευρωπαϊκός βορράς, η ζάχαρη έχει τη μεγαλύτερη τιμή που είχε ποτέ κι εμείς θα αναγκαστούμε να εισάγουμε; Μας απειλούν ότι δεν θα έχουμε να «βάλουμε βενζίνη και πετρέλαιο» και εγώ λέω, καλά, τα εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που παροπλίστηκαν και τα χιλιάδες σπίτια που έμειναν χωρίς θέρμανση αυτό τον χειμώνα γιατί δεν τα υπολογίζουν; Δηλαδή χωρίς ευρώ δεν θα έχουμε βενζίνη ενώ τώρα έχουμε;

Και το χειρότερο από όλα είναι το εξής: Γιατί να πρέπει να με κάνουν να βγαίνω και να υποστηρίζω δημόσια ένα κόμμα που ψήφισα μόνο και μόνο γιατί συμφωνώ με την πρότασή του σε πολλά πράγματα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είμαι και δεν ήμουν ποτέ συριζαίος; Πόσο γελοίοι και ξεδιάντροποι μπορεί να είναι ώστε να κάνουν τον κόσμο να περιμένει να κρεμαστεί από τα χείλη του Τσίπρα που εν τέλει δεν είναι και κανένας φοβερός πολιτικός; Αλλά και πάλι δεν είναι και Γιωργάκης ρε μάγκες. Για ένα χρόνο δεν μιλούσε κανείς και άφηνε τον ΓΑΠ να κυβερνάει (λέμε τώρα) ανενόχλητος. Δηλαδή είναι σοβαρός ο Γιωργάκης και δεν είναι ο Τσίπρας; Σας εμπνέει εμπιστοσύνη ο Σαμαράς που έριξε δυο κυβερνήσεις, διαιώνισε ένα εθνικό πρόβλημα και ψήφισε το 2ο μνημόνιο ενώ το έπαιζε ένα χρόνο αντιμνημονιακός και σας ενοχλεί ο Τσίπρας που εδώ και 2 χρόνια λέει όλα όσα ακριβώς έχουν γίνει, χαρτί και καλαμάρι; Γιατί δεν έχει βγει ούτε ένας κωλοδημοσιογράφος να πάρει όλα τα βίντεο από το τι έλεγε η Αριστερά για τα Μνημόνια και την ακολουθούμενη πολιτική και να τα αντιπαραβάλλει με όσα έλεγαν οι ιέρειες του δικομματισμού να γελάσουμε;

Κατηγορούν τώρα τον Τσίπρα γιατί δεν πήρε την εξουσία χωρίς να του δίνουν την δυνατότητα να ασκήσει την πολιτική που έχει προαναγγείλει. Η ΝΔ με 108 βουλευτές κατηγορεί κάποιον με τους μισούς γιατί δεν κάνει κυβέρνηση και του δίνει ψήφο ανοχής για να κάνει κυβέρνηση αλλά όχι για να ψηφίσει το έργο που θέλει να φέρει εις πέρας; Θα μας τρελάνετε τελείως ρε μάγκες; Πάτε καλά; Σαν να μου λες «σου δίνω τα κλειδιά του σπιτιού μου και μπορείς να κάνει ό,τι θέλεις σαν το σπίτι σου. Αλλά εντάξει, μην κοιμηθείς στον καναπέ, μην φέρεις την γκόμενά σου εδώ, μην ανοίξεις το ψυγείο και μου φας τα φρούτα, μην βλέπεις τηλεόραση, μην, μην, μην…» Πού τα έχετε δει αυτά για να γίνουν εδώ;

Αγαπητοί «δημοσιογράφοι» της τηλεόρασης, του Mega, του Σκάι, του Βήματος, των Νέων, του Έθνους και λοιποί φραγκοφονιάδες που κάνετε «πολιτικό ρεπορτάζ», άντε και παραιτηθείτε όσο είναι καιρός μήπως και κρατήσετε καμιά αξιοπρέπεια τώρα στα τελευταία σας. Και ξέρετε, ίσως δεν είναι μακριά η ώρα που θα βγουν οι λίστες με τους πληρωμένους από τα Υπουργεία… Άιντε μου στο διάολο, λαμόγια, τρομολάγνοι κι εσείς και τα αφεντικά σας.

Κι όλοι εσείς που ψηφίσατε Σύριζα και άλλα κόμματα της Αριστεράς, βάλτε τους με το ζόρι να συνεργαστούν. Αν η ΔΗΜΑΡ δεν θέλει να είναι Αριστερά, να αλλάξει όνομα. Και να σταθεροποιήσει λίγο το πανάκι στη βαρκούλα της γιατί μοιάζει να πηγαίνει όπου δείχνει υπουργεία και μπερδεύει τους ψηφοφόρους της. Και μην σας τρομοκρατούν με τα ψευτοδιλήμματα ευρώπη ή απομόνωση. Τώρα ψηφίζουμε για μνημόνιο και νεοφιλελεύθερες πολιτικές ή για ανεξάρτητη οικονομική πολιτική με βάση τον άνθρωπο και τον εργαζόμενο. Όταν θα έρθει η ώρα, θα ξαναψηφίσουμε για το ευρώ.  Αρκεί μέχρι τότε ο Σύριζα να μην μας έχει βγει πατάτα κι αρχίσει να αλλάζει κι αυτός θέσεις. Για να δούμε. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.  🙂

ΥΓ: Η Παπαρήγα είναι φίλη του Σύριζα. Κάνει ό,τι μπορεί για να μην μπει στην επόμενη Βουλή και να πάρει ο φίλος της ο Τσίπρας αυτοδυναμία. Εύχομαι ο Κουβέλης να μην αποδειχθεί τόσο μικρός και υπογράψει την πολιτική του καταδίκη αύριο και να πάμε σύντομα σε εκλογές, τώρα που έχουν πέσει οι μάσκες, να δοθεί η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να κυβερνήσουν με διαφορετικές ιδέες. Και αν κάνουν τα μισά από όσα έχουν πει, εγώ θα είμαι ικανοποιημένος. Κάποια μέρα, μπορεί να γίνουν ακόμα περισσότερα από ακόμα πιο φρέσκα και ελεύθερα μυαλά και με μεγαλύτερο συμφέρον για τους αδύναμους, τους εργάτες και τους φτωχούς. Αλλά ας γίνει ένα βήμα τουλάχιστον.

Advertisements

20 Σχόλια to "Ο στρουθοκαμηλισμός και η μαλακία"

Καλά και άγια αρκετά απ’ όσα λες, Νεκτάριέ μου, αλλά τα γράφεις μέσα από τέτοιο θολό πρίσμα -δεν λέω κομματικό, περιορίζομαι στο θολό- που με κουράζουν.

Κομματικό δεν μπορείς να το πεις γιατί δεν είναι.
Αλλά όντως έχω θολώσει από τα νεύρα και τους παραλογισμούς που ακούω.

Εμένα με κουράζουν οι δημοσιογράφοι και θέλω να σπάσω την τηλεόραση.
Με κουράζει να μην μπορώ να ζήσω με αξιοπρέπεια ενώ δουλεύω 12ωρα.
Με κουράζει να με περνάνε για ηλίθιο τα λαμόγια.
Και κυρίως με κουράζει να ζητάνε και τα ρέστα από πάνω.

Τι ακριβώς λες αγαπητέ;

Δηλαδή, τι ακριβώς λες αγαπητέ φίλε Whatever; (Αλλά, anyway, whatever!)

Μια χαρά τα λες φίλε μου, το κακό είναι ο,τι δεν παίρνουν από λόγια..

«ο κόσμος ΘΕΛΕΙ μια αριστερή κυβέρνηση με στάση πληρωμών, έμφαση στην ανάπτυξη, καταγγελία του επαχθούς χρέους και επαναδιαπραγμάτευση του τρόπου εξόφλησης του μη επαχθούς.»
Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις,και εγώ αηδιασμένος με τους αλήτες εξουσίας-ενημερωτικών μέσων,νομίζω πως ανάμεσα σε πολλά άλλα χρειάζεται μια ανοιχτή Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου του Δημόσιου Ταμείου ώστε να μάθουμε πως χρησιμοποιήθηκε το Δημόσιο χρήμα και σε όφελος ποιών.
καλημέρα

Που την είδες τη θολούρα ρε συνάδελφε; Διαπίστωσες κάποια ανακρίβεια; Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.

“ο κόσμος ΘΕΛΕΙ μια αριστερή κυβέρνηση με στάση πληρωμών, έμφαση στην ανάπτυξη, καταγγελία του επαχθούς χρέους και επαναδιαπραγμάτευση του τρόπου εξόφλησης του μη επαχθούς.”
Και με ποιον ακριβώς θα τα πετύχουμε αυτά?

Οι πολίτες φέρονται σαν 8χρονα. Ψηφίζουν να έχουν αυτό που είχαν με κάποιο μαγικό τρόπο, με τον Αι βασίλη, δεν ξέρω. 2 χρόνια τώρα αναλωνόμαστε στην εύρεση του μαγικού τρόπου, όχι στο να φτιάξουμε την συφοριασμένη χώρα. Είμαστε πολυ κοντα να μας βαρεθούν, εδω οι ίδιοι έχουμε βαρεθεί τον εαυτό μας.
Λες για τις τράπεζες. Και εγω δεν γουστάρω τους κακούς τραπεζίτες. Αναδρομικά τα κέρδη τους δεν μπορείς να τα πάρεις όμως. Οτι έβγαλαν έβγαλαν. Όταν πεις ‘βάλτε λεφτα πίσω’, απλά θα αποτραβήσουν, θα πουλήσουν τις μετοχές, και εσύ θα μείνεις με το χρέος τους. Οι υπόλοιπες καταθέσεις θα φύγουν, και ο Στρατούλης θα ψάχνει να βρει τα 140 δις. Παιδιά, αυτές είναι μπαρούφες ολκής. Ο Αλέξης( χρόνια είμαι ψηφοφόρος του, φέτος το γύρισα, όταν όλοι τον ψήφιζαν) δεν ήταν έτοιμος με συγκεκριμένες προτάσεις. Είπε ότι ήθελαν να ακούσει ο κόσμος, έβαλε από μια θέση του κάθε κινήματος που τον στηρίζει και έφτιαξε ένα αυγολέμονο «Μονομερής διαγραφή, μέσα στο ευρώ, έξω από το μνημόνιο αύριο, ανάπτυξη και επενδύσεις, κοινωνικό κράτος, λίρες στο τσουκάλι του ξωτικού». Ήταν καταδικασμένο από την αρχή. Και χασκογελάνε τώρα οι ΝΔ και οι ΠΑΣΟΚΟΙ : ‘τα είδατε, ψηφίστε πάλι εμάς που είμαστε ‘σοβαροί’. Τουλάχιστον στα δικά μας σκατά είστε συνηθισμένοι.’ Κρίμα για τις χαμένες ευκαιρίες. Κρίμα.

Κάτσε βρε αδελφέ. Από τον μεροκαματιάρη και τον μισθωτό μπορείς να παίρνεις αναδρομικά από τον μισθό του ενώ νομοθετείς σε μέλλοντα χρόνο; Γιατί εκεί μπορείς και δεν μπορείς με τις τράπεζες; Επίσης, οι τράπεζες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. Μόνο τα χρήματα που τους δανείζουν τα κράτη με χρέωση στον λογαριασμό τους και χωρίς να έχουν τον έλεγχό τους. Γιατί δεν βγάζουν την έκθεση της Blackrock για το τραπεζικό σύστημα και όλα τα σχετικά και την έχουν απόρρητη;
Δεν χάθηκε καμιά ευκαιρία. Αν ο Σύριζα επιμείνει σταθερά στην πολιτική του και δεν αλλάξει στη διαδρομή, τότε θα αξιοποιηθεί η ευκαιρία με την ξεκάθαρη ανταμοιβή του στην επόμενη κάλπη και με κοινοβουλευτική πλειοψηφία – σαφώς και δεν μπορεί να κυβερνήσει με 17%.

Μα φυσικα και μπορεί να τα παρει. Γιατί είναι εκεί. Γιατί βρίσκονται στο TAXIS και είναι μηχανογραφημένα στον λογαριασμό την ΔΕΗ. Τα κέρδη των τραπεζών είναι κέρδη που χάνονται και ξεπλένονται και κατατίθονται όχι στις δικές μας τράπεζες. Και γιατί αυτοί είναι οι αρχηγοί και αποφασίζουν, όχι οι πολιτικοί μας.Δεν συζητάμε τι θα θέλαμε να γίνει. Αλλα τι μπορεί να γίνει. Και να πεις στον τραπεζίτη δεν σου δίνω 50 δις για την ανακεφαλειοποίηση σου (γιατί αλλιώς καταγράφεις ζημιά λογω κουρέματος) και θα βάλεις από τα κέρδη σου να καλυφθείς, αυτό ΔΕΝ μπορεί να γίνει. Τουλάχιστον όχι σε αυτό το σύστημα που ζούμε τώρα. Απλά θα τραβήξουν την πριζα. Δεν διαφωνω με αυτό που προτεινεις, απλα λέω οτι είναι ανεφάρμοστο…

Όμως εφόσον δίνεις 200 δις για τις ανακεφαλαιοποιήσεις, φαντάζομαι ότι μπορείς τουλάχιστον να κάνεις κουμάντο. Εσύ τα δίνεις. Γιατί αν πεις ότι δεν δίνεις τίποτα σε κανέναν, κάποια μπρίζα θα βγει και δεν θα είναι μόνο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και πολλών άλλων οικονομιών.
Μήπως θα αναρωτηθούν και οι υπόλοιποι τότε ότι αυτό που προτείνουν είναι ανεφάρμοστο γιατί δεν θέλουν να πέσει κι η δική τους μπρίζα;

Reblogged this on enaprasinomilo and commented:
Τα είπε όλα!

Πολύ φασαρία για το τίποτα…

Αν έχεις δίκιο και είναι τόσο απλά τα πράγματα, θα φανεί, ούτως ή άλλως θα πάμε σε εκλογές με πρώτο κόμμα (τουλάχιστον 27%) τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ πάλι συμφωνώ απόλυτα με τον dimitris…

Κοντός ψαλμός αλληλούια!

Δεν είναι τίποτα απλό. Καμία μετάβαση δεν είναι απλή, όπως δεν ήταν και απλή η εξόντωση του λαού εδώ και δύο χρόνια και η ακόμα μεγαλύτερή του διάλυση που ετοιμάζεται για το καλοκαίρι ή για μετά το καλοκαίρι.
Απλά, τουλάχιστον θα ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας, έστω και με θυσίες και θα ξέρουμε ποιος έκανε τι με στοιχεία και με ονόματα.

Αλλά όπως κι εσύ, κι εγώ περιμένω να δω αν θα γίνουν οι υποσχέσεις πραγματικότητα.

Πόσο δίκιο έχεις!!!

Ρε πανε να μας τρελανουνε τελειως ρεεεεεε!!
Αν δεν το εχετε καταλαβει, εχουνε μαζευτοι οι… πασοκο-ν.δ.ιτο-δημαρ.ιτες και βαζουνε στη μεση το καημενο το συριζα και ΑΠΑΙΤΟΥΝ να εφαρμοσει ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ… !
Αυτο παιδια, βλεπω εγω οποτε ανοιξω τηλεοραση.
Και μετα οι μαλακες ( με συγχωρειτε αλλα…) του συριζα κομπλαρουν, καθονται και τα ακουν και προσπαθουν να δικαιολογηθουν – ενω θα ειχαν καθε δικαιωμα να κανουν τα τηλεοπτικα στουντιο πουτανα, γαμωτο…

…καποια απ αυτες τις μερες πρεπει οι πολιτες αυθορμητα να παρουν τις τηλεορασεις τους να πανε στο συνταγμα, και να τις σπασουν σε χιλια κομματια

Τρόμαξαν που είπε ο Γλέζος να κρατάνε 100€/μήνα από όσους βγάζουν πάνω από 1666€. Είναι τόσοι πολλοί και κρύβονται; Γιατί εγώ ξέρω μόνο έναν;
Κι όλοι αυτοί γιατί δεν κατέβηκαν στο Σύνταγμα όταν νομοθετήθηκε να παίρνουν πρώτο μισθό οι νέοι 440€; Μόνο ένας ηλίθιος ή ένας βολεμένος θα αντιδρούσε σε αυτό και όχι στα υπόλοιπα.

ΕΛΛΗΝΕΣ αντισταθείτε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ακούστε τη σημερινή εκπομπή «Μόλις ξύπνησα» 3/2/2012 – Μία ώρα με muzine μουσικές επιλογές και σχόλια της επικαιρότητας

Γράψτε το mail σας για να σας έρχεται ειδοποίηση όταν υπάρχει νέο post.

Μαζί με 2.597 ακόμα followers

Μας επισκέφθηκαν

  • 148,130 μέχρι σήμερα

Επισκεφθείτε τις εκδόσεις Χαραμάδα

Ακουλουθήστε μας στο twitter

Muzine

  • RT @aeisixtir: Βεβαιως το μονο που νοιαζει τους 17χρονους ειναι τι γλώσσα μίλαγε ο Μ. Αλέξανδρος πριν 2500 χρόνια και οι τύποι στο Ίλιντεν… 3 weeks ago
  • RT @ptsiaras: Αυτή την #ΕΡΤ θέλουμε; να έχει αφιέρωμα 2 ώρες στην ιστορία του 58-63 και την τρομοκρατία και την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπρ… 3 weeks ago
  • RT @N0nServ1am: Εσεις οι συριζαίοι που καταγγελλετε το "πραξικόπημα" στην Ιταλία, βγαλτε λιγο το σκασμο. Σας είδαμε ποσο "σκληροί διαπραγμα… 3 weeks ago
  • RT @adiasistos: Πάντως η κυβέρνηση της Γερμανίας που αποφασίζει ποιος θα γίνει κυβέρνηση στην Ιταλία είναι δημοκρατικά εκλεγμένη. 3 weeks ago
  • RT @adiasistos: Όσοι προσφάτως μας λένε περίπου πως είναι υπέρ του να πυροβολείς ληστές που θα έρθουν σπίτι σου να σε κλέψουν πως θεωρούν π… 2 months ago

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: