Μόλις ξύπνησα…

«ΝΑΙ σε όλα» ή «Στα ‘λεγα εγώ»

Posted on: 07/07/2015

Οι φίλοι που υποστήριξαν το «ΝΑΙ σε όλα», έχουν πάντα δίκιο σε όλα.

Γιατί αν δεν γίνει συμφωνία και βγούμε από το ευρώ θα λένε «στα ‘λεγα εγώ», αν πάλι γίνει συμφωνία θα πουν ότι είναι κακή συμφωνία οπότε θα λένε πάλι «στα ‘λεγα εγώ». Ακόμα και καλή συμφωνία να βγει θα πουν ότι επιτέλους ο Τσίπρας κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς και έφτιαξαν αρραγές μέτωπο οπότε «μας τα ‘λεγαν αυτοί». Ή ότι έδιωξαν τον Βαρουφάκη και γι’ αυτό θα γίνει καλύτερη συμφωνία όπως και πάλι «τα ‘λεγαν αυτοί».

Είναι σαν τους αριστερούς, που οι ίδιοι κοροϊδεύουν, γιατί και οι αριστεροί όταν «τα ‘λεγαν» για να μην υπογραφούν μνημόνια είχαν δίκιο εκ του αποτελέσματος, ή όταν έλεγαν ότι θα ήταν προτιμότερη μια πτώχευση στην αρχή της κρίσης, πάλι είχαν δίκιο. Δυστυχώς όμως δεν μπορούν να το αποδείξουν γιατί δεν εισακούστηκε η γνώμη τους και δεν δοκιμάστηκε η πρότασή τους – και βέβαια δεν ζητήθηκε η γνώμη του λαού έστω και με ένα κουτσό δημοψήφισμα.

Γι’ αυτό οι «ΝΑΙ σε όλα», αποδεικνύουν πως ξέρουν καλά πώς να καλύπτουν τον κώλο τους σε όλα τα ενδεχόμενα και άντε να βγάλεις άκρη με κάποιον που είναι τόσο ιδεοληπτικός αλλά και τόσο ισχυρογνώμων, όχι για την άποψή του την ίδια, αλλά για την ακράδαντη πεποίθησή του πως έχει πάντα δίκιο – και στον φόβο του μήπως και αποδειχθεί ότι δεν έχει, η σοφιστεία πάει στεφάνι.

Γιατί αν είχαν αρχίδια, και εφόσον μας έπρηξαν τα δικά μας επί μια εβδομάδα ότι το ερώτημα είναι «Ευρώ ή δραχμή» θα έπρεπε να το βουλώσουν και να παραδεχθούν πως ο κόσμος εψήφισε Δραχμή και να πάνε σπίτια τους (μαζί με τα κανάλια, τους ευρωτρομοκράτες, τους σκελετούς από τις ντουλάπες και τον Σάκη τον Ρουβά) και να γυρίσουμε στη δραχμούλα να γλεντήσουμε τη φτώχεια μας τη Βενεζουελιάνικη.

Αλλά και σε αυτή την περίπτωση αφού η τρομοκρατία του δήθεν «πραγματικού» ερωτήματος δεν δούλεψε, μας λένε πως τελικά ο κόσμος απάντησε στο ερώτημα της κυβέρνησης που ήταν αν δέχονται την (ανύπαρκτη όπως υποστηρίζουν) πρόταση των δανειστών. Αλλά το ευρώ ευρώ.

Δηλαδή και πάλι τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους.

Και για μεν τους πολιτικούς, τα κανάλια, τους θεσμούς, τις τράπεζες και τους λοιπούς οργανικούς «διανοουμένους» (με την κακή την έννοια) να το καταλάβω και να πω καλά κάνουν τα παιδιά, έχουν και τα συμφέροντά τους να λένε μπαρούφες και να τις καλύπτουν με μεγαλύτερες μπαρούφες γιατί είναι πολλά τα λεφτά.

Αλλά εσείς οι υπόλοιποι 38% των κατοίκων αυτής της ηλιόλουστης μπανανίας, που τους ακούγατε και τους στηρίξατε πιστεύοντας πως έχουν δίκιο στην ανάλυσή τους «ευρώ ή δραχμή», γιατί τους αναπαράγετε ακόμα και τώρα στις μπαρούφες τους και δεν τους λέτε να μας πάνε στο διάολο ρε αδέρφια;

[Και στ’ αλήθεια πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις που λένε πως 75% του λαού θέλει το ευρώ, όταν οι ίδιες δημοσκοπήσεις έδιναν διαφορά 2-3% στο δημοψήφισμα και ήρθε 23%; Τις πιστεύετε ωρέ επιστήμονες άνθρωποι; ]

Σχολιάστε

Ακούστε τη σημερινή εκπομπή «Μόλις ξύπνησα» 3/2/2012 – Μία ώρα με muzine μουσικές επιλογές και σχόλια της επικαιρότητας

Γράψτε το mail σας για να σας έρχεται ειδοποίηση όταν υπάρχει νέο post.

Προστεθείτε στους 2.589 εγγεγραμμένους.

Μας επισκέφθηκαν

  • 151.193 μέχρι σήμερα

Επισκεφθείτε τις εκδόσεις Χαραμάδα

Ακουλουθήστε μας στο twitter