Μόλις ξύπνησα…

Η πρώτη μεγάλη νίκη των αναρχικών και ο παραμορφωτικός φακός των ΜΜΕ

Posted on: 13/02/2012

Η χθεσινή μέρα ήταν μια ήττα της αστικής δημοκρατίας από πολλές πλευρές. Δεν θα σταθώ στο γεγονός πως μία κυβέρνηση έχει διορίσει έναν τραπεζίτη πρωθυπουργό χωρίς να τον έχει εκλέξει ο λαός. Ούτε πως το κόμμα που έχει διορίσει αυτόν τον πρωθυπουργό έχει χάσει ήδη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία (αρχή της δεδηλωμένης) και παρόλα αυτά κυβερνά.

Όμως δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια στο γεγονός πως από την αρχή της πάνδημης διαμαρτυρίας τον περασμένο Μάιο, χθες, οι πολίτες επέλεξαν ως προστάτες τους όχι αυτούς που πληρώνουν για να το κάνουν και είναι θεσμικά κατοχυρωμένος ο ρόλος τους, αλλά τους αναρχικούς. Ούτε να μην ανοιγοκλείνω έκπληκτος τα μάτια όταν βλέπω και διαβάζω πως αυτό που έμεινε από τη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση του πλήθους είναι οι στάχτες κτηρίων και τραπεζών.

Ας γίνω πιο συγκεκριμένος. Χθες το μεσημέρι, σε αντίθεση με όλες τις δεκάδες συγκεντρώσεις που έγιναν τους τελευταίους 10 μήνες, ο κόσμος δεν μαζεύτηκε στο Σύνταγμα δυο ώρες μετά το κάλεσμα. Ενώ άλλες φορές το κάλεσμα ήταν στις 5 κι οι περισσότεροι έρχονταν από τις 6μισι και μετά, είχε συμβεί το μοναδικό να είναι γεμάτο κόσμο ήδη από τις 5 παρά. Στις 5μισι δεν έπεφτε καρφίτσα ούτε στο Σύνταγμα, ούτε στους γύρω δρόμους ενώ ήδη υπήρχαν και κάποιες χιλιάδες κόσμου του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και στην Ακρόπολη και συνεχώς κατέφθανε κόσμος τόσο από την Ομόνοια, όσο και από τους σταθμούς του Μετρό Μοναστηράκι και Ακρόπολη (ένα ακόμα πεντακάθαρο σημάδι πως η κυβέρνηση φοβόταν την λαϊκή αντίδραση και ήθελε απεγνωσμένα να δυσκολέψει την πρόσβαση του κόσμου ήταν πως ενώ είχε ήδη κλείσει τους σταθμούς Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός, μετά από εντολές έκλεισε αδικαιολόγητα και το Μετρό Ακρόπολη ώστε η πρόσβαση να γίνει ακόμα δυσκολότερη!).

Μέχρι τις 5μισι λοιπόν τα πράγματα ήταν όμορφα, ειρηνικά και θα μπορούσε να πει κάποιος πως η δημοκρατία γιόρταζε σε όλο της το μεγαλείο. Όμως, εντελώς απρόκλητα και απροκάλυπτα, οι δυνάμεις καταστολής άρχισαν να ρίχνουν χημικά στο πλήθος, αδιακρίτως, για να προκαλέσουν την διάλυσή του προτού ακόμα φτάσει η συγκέντρωση στο ζενίθ της. Δεν είναι τυχαίο πως τα παπαγαλάκια του Σκάι ανέφεραν πως ο κόσμος φεύγει από το Σύνταγμα κι η ώρα δεν ήταν ούτε 6 ακόμα. Η προσπάθεια τρομοκράτησης τόσο από τα ηλεκτρονικά μέσα όσο και από τις εφημερίδες είχε ξεκινήσει δυο μέρες πριν και αρκούσε να παρακολουθήσει κάποιος τηλεόραση ή να δει τα πρωτοσέλιδα στα περίπτερα. Οι Γλέζος και Θεοδωράκης ήταν μόνο τα επώνυμα παραδείγματα αυτών που δέχθηκαν τα χημικά, αλλά οι χιλιάδες του κόσμου ξέρουν να μιλήσουν για το αίσθημα ασφυξίας καλύτερα από όλους.

Και τότε, συνέβη το αναπάντεχο. Μια ομάδα μαυροντυμένων από την Πανεπιστημίου ξεκίνησε να φωνάζει συνθήματα και να κατευθύνεται προς τα εκεί όπου τα ΜΑΤ έδιωχναν με το έτσι θέλω τον κόσμο. Ο κόσμος παραμέρισε, άρχισε να τους χειροκροτεί και να τους φωνάζει «μπράβο», «γαμήστε τους», «επάνω τους» και άλλα τέτοια ενώ με τη σειρά τους οι αναρχικοί τους έλεγαν «ελάτε μαζί μας». Πραγματικά, όταν όλος ο κόσμος σε χειροκροτεί, και σου συμπαραστέκεται δεν μπορείς παρά να ακολουθήσεις με μεγαλύτερη ορμή αυτό που ήθελες εξαρχής να κάνεις. Το ίδιο συνέβηκε κι όταν μετά από νέα χημική επίθεση των ΜΑΤ ο κόσμος κατέβαινε έντρομος την Πανεπιστημίου και άνθρωποι έπεφταν κάτω (μάρτυρες και ο κόσμος και τα ασθενοφόρα ή τα μηχανάκια του ΕΚΑΒ που μάζευαν όσους δεν άντεξαν την επίθεση). Και το απόγειο αυτής της κατάστασης συνέβηκε όταν άρχισε η πυρπόληση των Starbucks στην Κοραή. Ένα χειροκρότημα και ζητωκραυγές από την Κλαυθμώνος, την Σταδίου και την Πανεπιστημίου γέμισε τον χώρο. Στις καταστροφές στις τράπεζες ο κόσμος, που δεν συμμετείχε ενεργά στις μάχες, χτυπούσε ρυθμικά τα κάγκελα της Σταδίου κάνοντας θόρυβο και αρκετοί 40άρηδες και 50άρηδες οικογενειάρχες μάζευαν μάρμαρα και τα έδιναν στους αναρχικούς που είχαν αναλάβει την κατά μέτωπο επίθεση.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Από τη στιγμή που άρχισε η επίθεση των δυνάμεων καταστολής στις 5μισι ώρα, μέχρι και αργότερα το σύνθημα που μονοπωλούσε τα χείλη των χιλιάδων διαδηλωτών ήταν το γνωστό «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» και όχι συνθήματα για το μνημόνιο ή την οικονομική πολιτική. Η οργή του κόσμου για την αντιμετώπιση που είχε από όσους, υποτίθεται, τον προστατεύουν είχε ξεχειλίσει. Στο Μοναστηράκι χτυπούσαν τις καμπάνες, όλοι οι δρόμοι που ορίζονται από την Ακρόπολη, την Αθηνάς, την Ομόνοια, την Ακαδημίας και το Σύνταγμα ήταν γεμάτοι κόσμο που αρνούνταν να φύγει. Από όπου και να προσπαθούσες να ανέβεις από το Μοναστηράκι προς το Σύνταγμα, έβρισκες μπροστά σου ομάδες ΜΑΤ να σε εμποδίζουν και με την πρώτη κίνηση να ψεκάζουν αδιακρίτως και να ρίχνουν δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα, οι αστυνομικοί έκαναν επιθέσεις προς τους πολίτες και τότε άρχιζε ξανά ο πετροπόλεμος.

Μέχρι τις 11μισι το βράδυ πολλές χιλιάδες κόσμου ήταν ακόμα στον δρόμο. Στην Αμαλίας τουλάχιστον 10 χιλιάδες κόσμου αποχώρησαν με πορεία προς τη Συγγρού όταν αναγκάστηκε πάλι με εκτεταμένη ρίψη χημικών να αποχωρήσει για να αντέξει. Στην πλατεία υπήρχε ακόμα κόσμος. Στο Μοναστηράκι οι Δίας-Δέλτα έσπαζαν τζαμαρίες και χτυπούσαν κόσμο. Υπάρχουν βίντεο που το βεβαιώνουν και δείχνουν πώς προσπάθησαν (για άλλη μια φορά) να χτυπήσουν με τις μηχανές τους τον κόσμο.

Η απίστευτη εκτροπή όμως της δημοκρατίας, δεν είναι πως ο λαός πλέον στρέφεται στους αναρχικούς για να τον προστατεύσουν. Είναι γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει και δεν συμμετέχει σε πράξεις βίας, αλλά το ότι αποδέχονται αυτή τη βία εφόσον τους προστατεύει δείχνει την πρώτη μεγάλη νίκη των αναρχικών και της στάσης τους. Βασικό τους επιχείρημα ήταν πως με ειρηνικά μέσα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και πως πρέπει να επιδιώξουμε μετωπική σύγκρουση. Και το σύνθημα «να καεί το μπουρδέλο η βουλή» δεν ανήκει στους αναρχικούς. Μετά από δεκάδες ειρηνικές διαδηλώσεις, μετά από τη στάση μη βίας και παρόλο που ήξερε ο κόσμος ότι θα δεχθεί χημικά και ξύλο, συνεχίζει να βγαίνει στους δρόμους, αλλά δεν νιώθει ότι μπορεί να κερδίσει στα πλαίσια της δημοκρατίας. Η γνώμη του είναι αδιάφορη στις μεθοδεύσεις των οικονομικών και πολιτικών ελίτ της χώρας η οποία τον γράφει στα παλιά της τα παπούτσια. Κανένας πολιτικός δεν τιμωρείται, κανένα περιστατικό αστυνομικής βίας δεν τιμωρείται και ακόμη και ο συνεργός του δολοφόνου του Γρηγορόπουλου είναι εκτός φυλακής ήδη. Η μήνυση που κατέθεσαν πάνω από 100 πολίτες για το χημικό τριήμερο του Ιουνίου δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο προς την αίθουσα του δικαστηρίου και κανείς δεν δίνει ποτέ λογαριασμό για τους τραυματισμούς αθώων και ειρηνικά διαμαρτυρόμενων πολιτών. Ο κόσμος πλέον δεν έχει πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς γιατί αισθάνεται ότι τον εμπαίζουν. Ζητά εκλογές και κάνουν συγκυβέρνηση, ζητά να μην ψηφιστεί το Μνημόνιο και το ψηφίζουν με αυξημένη πλειοψηφία ενός σώματος της Βουλής που δεν υπάρχει περίπτωση να επανεκλεγεί και δεν εκφράζει κανέναν (εκτός ίσως από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ και της Αριστεράς).

Κι εδώ ερχόμαστε στην ευθύνη και τον βρώμικο ρόλο που παίζουν τα ΜΜΕ από την αρχή αυτής της ιστορίας των Μνημονίων εδώ και δυομισι χρόνια. (κάτι που σύμφωνα με τους αναρχικούς, που κι εδώ επιβεβαιώνονται, συμβαίνει συνεχώς). Όλη την νύχτα χθες εστίαζαν στους βανδαλισμούς και στις φωτιές. Αποπροσανατόλιζαν τον κόσμο από το κύριο θέμα που είναι η ψήφιση ενός αντισυνταγματικού εκτρώματος (δεν το λέω εγώ, 5 καθηγητές πανεπιστημίου το λένε). Έχουν αναλάβει τον ρόλο της τρομοκράτησης για την «τελευταία» ευκαιρία διάσωσης για άλλη μια φορά. Συγχέουν επίτηδες την στάση πληρωμών, που μπορεί να κάνει η Ελλάδα, με τη χρεοκοπία. Συνδέουν τη στάση πληρωμών με την έξοδο από την Ευρωζώνη, πράγματα που ακόμα κι ο Βαρουφάκης (κι όχι κάποιος αριστερός οικονομολόγος) καταγγέλλει ως ανεδαφικά και ψευδή. Και στην χθεσινή μεγαλειώδη διαμαρτυρία έστησαν τις κάμερες όχι ανάμεσα στον κόσμο που κατά χιλιάδες είχε απλωθεί στην πόλη, αλλά απέναντι στα καμένα κτήρια.

Έγινε τόση συζήτηση για τα κτήρια του Τσίλερ που κάθε κυράτσα φωνάζει για τον Τσίλερ λες και τον ήξερε κι από χθες. Τα ίδια κανάλια που κατηγορούν τους πολίτες ως λαμόγια και ως μέλη της κοινωνίας του μαζί τα φάγαμε, και ξέρουν πολύ καλά πως από τον πρώτο ως τον τελευταίο δεν δίνουν δεκάρα για την αρχιτεκτονική και την πολεοδομία της πόλης τους (μάρτυρας η εκτρωματική δόμηση της Αθήνας, τα αυθαίρετα και το κλείσιμο των ημιυπαιθρίων), καλούν τον κόσμο να πει όχι στους βανδαλισμούς ιστορικών κτηρίων. Τα ίδια κανάλια με τους αμόρφωτους δημοσιογράφους της πλάκας ή με τους ημιμαθείς κατευθυνόμενους δημοσιογραφίσκους ανακαλύπτουν την εγκατάλειψη ιστορικών κτηρίων μόνο όταν αυτά κατοικούνται από μετανάστες και «αποτελούν εστία μόλυνσης», ενώ όλον τον υπόλοιπο καιρό κάνουν μόκο για να κάνουν τις δουλειές τους τα λαμόγια του real estate. Στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες κτήρια που ανήκουν στο Δημόσιο, σε Τράπεζες και στην Εκκλησία ρημάζουν και πολλά από αυτά είναι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας. Είναι δεκάδες οι φορές που οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους τα καταστρέφουν σιγά σιγά ώστε να μην καταστούν διατηρητέα και να μπορέσουν να χτίσουν πολυκατοικία. Τα απαξιώνουν με υπόγειους τρόπους και μόλις φτάσουν στο σημείο να είναι μισογκρεμισμένα (σιγά σιγά και νύχτα), τα χαρακτηρίζουν επικίνδυνα και κατεδαφιστέα και μετά σηκώνουν πολυκατοικίες.

Ολόκληρες πόλεις όπως η Πάτρα και άλλες, γκρέμισαν εν μία νυκτί επί χούντας και Καραμανλή, διάφορα νεοκλασικά κι έχτισαν πολυόροφα εκτρώματα. Δημόσια κτήρια κατασκευάζονται με ελλιπείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και άλλα βουλιάζουν με την πρώτη βροχή στο βούρκο που χτίστηκαν (όπως πρόσφατα το Νοσοκομείο Πύργου) γιατί κάποιος κονόμησε χοντρά από την πώληση του οικοπέδου ή γιατί δεν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες στήριξης. Δρόμοι καινούργιοι γίνονται θρύψαλα και δεν κουνιέται φύλλο. Ολυμπιακά έργα που στοίχισαν μια περιουσία συνεχίζουν να απαξιώνονται για να πωληθούν για ένα κομμάτι ψωμί στους δικούς τους. Μια κοινωνία που αδιαφορεί ολοκληρωτικά για το δομημένο χώρο σήμερα ανακάλυψε ότι οι αναρχικοί καταστρέφουν «ιστορικά κτήρια». Και όλο αυτό βύθισε στην αφάνεια το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βροντοφώναξαν το ΟΧΙ στην εξαθλίωση που επιφυλάσσουν οι καλοαναθρεμμένοι κυβερνήτες του.

Αγαπητοί μου, ακόμα και οι μισοί αναρχικοί να είναι προβοκάτορες το θέμα δεν είναι αυτό. Οι μεγαλύτεροι προβοκάτορες είναι τα ΜΜΕ και ο παραμορφωτικός φακός τους. Αν ήθελαν να εστιάσουν στην ουσία θα το έκαναν, θα ανέβαζαν πλάνα αμέσως από τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής. Ο Σκάι θα είχε σηκώσει το ελικοπτεράκι του και θα έδειχνε τις ορδές των ανθρώπων που αγωνίζονταν για να μην φτωχοποιηθούν για να ικανοποιηθούν τα θέλω των μεγαλοεπιχειρηματιών οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι κερδισμένοι από την βύθιση των μισθών.

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ο φωτισμός μόνο στα καμένα κτήρια, τα παραπολιτικά σχόλια της πλάκας και η διαπόμπευση της κοινής λογικής στα τηλεπαράθυρα είναι ο κανόνας. Υπάρχει αυτή τη στιγμή κατάληψη των ΜΜΕ από αδίστακτους επιχειρηματίες και πολιτικούς, ή αντίστροφα, οι οποίοι κάνουν τη δουλίτσα τους. Η επίθεση στους μισθούς των φτωχών αποτελεί γι’ αυτούς την ευκαιρία για τρελά κέρδη. Και θα παίξουν όλα τους τα χαρτιά για να μην τα χάσουν. Και οι ευαίσθητοι πολίτες για τα ιστορικά κτήρια, θα κάθονται στον καναπέ τους και στον υπολογιστή τους και θα βρίζουν τους αναρχικούς και όσους ακόμα έχουν ψυχή και αντιστέκονται.

Η διαφορά είναι πως όποιος βλέπει τα γεγονότα από την τηλεόραση, πλέον δεν ξέρει τα γεγονότα. Ζει σε μια εικονική πραγματικότητα. Όποιος δεν κυνηγήθηκε από μπάτσο και δεν τον έσωσε ένας αναρχικός που του έριξε μια πέτρα, δεν ξέρει τι είναι ο μπάτσος. Όποιος δεν έπεσε κάτω ημιλιπόθυμος από τα χημικά και δεν του έδωσε μαλόξ ο μαυροφορεμένος επαναστάτης (ακόμα και πλανεμένος ή και ανόητος αν θέλετε) δεν ξέρει τι σημαίνει αλληλεγγύη. Οι αναρχικοί στήνουν δίκτυα αλληλεγγύης και υποστήριξης και ετοιμάζονται για τις ημέρες της πτώχευσης που θα γίνει όταν οι έχοντες αποφασίσουν ότι τους συμφέρει. Φτιάχνουν κολεκτίβες αυτοοργάνωσης και δίκτυα υποστήριξης. Εσείς, απλά θα κοιτάζετε την οθόνη και θα κουνάτε το δάχτυλο και μόλις πεινάσετε θα πιστεύετε την Όλγα που τρέμει όταν θα λέει ότι φταίνε οι αναρχικοί, οι αριστεροί, ο σύριζα, οι «αγανακτισμένοι», ο γάιδαρος που πετάει κι όχι όλοι αυτοί που σας κλέβουν εδώ και τέσσερις δεκαετίες τις ζωές.

Αγαπητοί μου, βγείτε στον δρόμο να δείτε την πραγματικότητα, κλείστε τις τηλεοράσεις και σκίστε τις κωλοφυλλάδες. Αναζητήστε εναλλακτική ενημέρωση σε ανεξάρτητα έντυπα και ιντερνετικά μέσα και σκεφτείτε λίγο πέρα από τα τόσο «προφανή». Τότε ίσως καταφέρετε να πιέσετε τους κυβερνώντες να φτιάξουν ένα υπουργείο προστασίας του πολίτη κι όχι το κακέκτυπο μιας παραπαίουσας δημοκρατίας και να είναι πραγματικοί εκπρόσωποί σας.

Τότε ίσως και να έχετε δίκιο να τα βάλετε με τους αναρχικούς, αλλά τώρα όχι.

ΥΓ1: Δεν είμαι ούτε αναρχικός, ούτε «αναρχικός», δεν έχω πετάξει ποτέ πέτρα, ούτε θα έβαζα φωτιά. Όμως οι άνθρωποι που τα βάζουν στα ίσια με τους εχθρούς μου -αυτούς που προστατεύουν όσους θέλουν να δουλεύω σαν σκλάβος και να πληρώνομαι σαν σκλάβος και παραπληροφορούν τους ανθρώπους που αγαπώ μετατρέποντάς τους σε τηλεοπτικά κουτορνίθια- και δεν είναι ρατσιστές, σε αυτόν τον αγώνα, έστω και προσωρινά, είναι πιο κοντινοί μου από κάθε βολεμένο κι από κάθε ελληναρά. Και ναι, λυπάμαι κι εγώ για τα κτήρια που χάθηκαν, έτρεχα στα συνέδρια αρχιτεκτονικής πολύ πριν ανακαλύψει το όνομα του Τσίλερ η Τρέμη, αλλά δεν θυσιάζω τη ζωή κανενός ανθρώπου και την αξιοπρέπεια του ούτε για την Ακρόπολη. Τα κτήρια με λεφτά σε έξι μήνες το πολύ ξαναφτιάχνονται. Οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων θα χρειαστούν χρόνια και χρόνια.

 

ΥΓ2: Το ΠΑΜΕ, και το ΚΚΕ επακολούθως, έχασε χθες μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί της μάχης ενάντια στην καπιταλιστική εξουσία της πλουτοκρατίας που συνεχώς καταγγέλλει. Ενώ δήλωσε ότι θα φτάσει στη Βουλή με κάθε τρόπο, μόλις είδε τα δύσκολα και τα δακρυγόνα έκανε όπισθεν (παρόλο που ο κόσμος είχε πάει στο πλάι της Πανεπιστημίου για να περάσει) και μάλιστα στο παράγγελμα «γυρίζουμε πίσω ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ» έκαναν μια πιρουέτα που ο ελληνικός στρατός θα ζήλευε. Τα γιουχαΐσματα από όσους ήταν στην πρώτη γραμμή έδιναν κι έπαιρναν ενώ τους καλούσαν να έρθουν μαζί μπροστά στον αγώνα.

 

ΥΓ3: Όσοι ξαφνικά θυμήθηκαν ότι χάνονται θέσεις εργασίας από κάποια καμένα καταστήματα, μήπως ξέχασαν ότι κάθε μήνα χάνονται δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και η ανεργία έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο εδώ και μήνες; Τι έκαναν γι’ αυτό τόσο καιρό; Σε πόσες πορείες κατέβηκαν; Άναψαν κεράκια για τους απολυμένους της Χαλυβουργίας και τους απλήρωτους στην Ελευθεροτυπία και το ALTER ή μόνο στο Αττικόν ξέρουν να ανάβουν γιατί δεν είναι μπανάλ;

Advertisements

226 Σχόλια to "Η πρώτη μεγάλη νίκη των αναρχικών και ο παραμορφωτικός φακός των ΜΜΕ"

Εύγε!

polu wraia auta pou grafeis file

Πολλοί θα τρόμαζαν…εάν στον καθρέφτη,αντί για το πρόσωπό τους…
αντίκριζαν τον χαρακτήρα τους…..

Μια γλαφυρή και ακριβέστατη αποτύπωση της πραγματικής διάστασης της χθεσινής ημέρας. Ένα Κυριακάτικο απόγευμα που πρέπει να μας προβληματίσει όλους και να σκύψουμε πάνω από τις σκέψεις που έχουμε κάπου εκεί μέσα μας.

Στην καρδιά και στο μυαλό, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι ψηλά και αφού σκουπίσουμε τα δάκρυα μας και τη «βιασμένη» μας συνείδηση, να βγούμε στο δρόμο και να απαιτήσουμε.

Έτσι απλά…

ΤΕΛΕΙΟ

Απαντάω λίγο πιο αυστηρά γιατί είσαι συνεκδότης 🙂 και κατά δεύτερο λόγο για την ουσία του κειμένου: ο παραμορφωτικός φακός των ΜΜΕ είναι σαφώς υπαρκτός, αλλά δεν προκύπτει μόνο από σκοπιμότητα εκ «δεξιών». Έρχεται σαφώς και εξ αριστερών ενώ ταυτόχρονα αμορφωσιά, προχειρότητα, έλλειψη ήθους and last but not least, νουμεράκια (για να δικαιολογούνται και να αυξάνονται οι μισθοί). είναι επίσης βασικά χαρακτηριστικά του. Η ουσία παραμένει ίδια βέβαια, ο κόσμος ζει σε μια εικονική πραγματικότητα. Το να τα ρίχνουμε όλα στα αιμοσταγή αφεντικά εμπίπτει επίσης σε μια απ’ τις πιο πάνω κατηγορίες, χωρίς βέβαια να είναι και λάθος.

Όπως σωστά λες, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει και δεν συμμετέχει σε πράξεις βίας. Αυτό για όσους παίρνουν μέρος σε διαδηλώσεις, γιατί αν κοιτάξουμε έτσι στα γρήγορα και λίγο γενικότερα, υπάρχει και μια τρίτη ομάδα: αυτή που αντιτίθεται σε τέτοιες πράξεις και πιθανόν για αυτό το λόγο δεν συμμετέχει κιόλας (αν συμμετείχαν οι διαδηλώσεις θα ήταν πολλαπλάσιες σε όγκο). Η κοινωνία, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν έχει φτάσει στο σημείο να το κάψει το μπουρδέλο. Το αν κάποιοι από εκείνους που συμμετέχουν σε μια μεγάλη και σημαντική διαδήλωση επιτρέπει στους κουκουλοφόρους (δεν τους χαρακτηρίζω κατ’ αρχάς ως αναρχικούς) να την εκπροσωπούν σε είναι κάπως διαφορετικό, η ψυχολογία της μάζας είναι μαγική και ικανή για όλα. Κατά τη γνώμη μου το μπουρδέλο θα καεί μόνο όταν πολλοί περισσότεροι δεν θα έχουμε πραγματικά να φάμε, όπως ακριβώς έγινε και στην Αργεντινή. Το ίδιο σκηνικό ζούσαν μέχρι που έγινε δέσμευση καταθέσεων και τότε βγήκαν οι «νοικοκυραίοι» στο κυνήγι παρέα με τους αναρχικούς. Δεν μένει και πολύς καιρός δηλαδή ακόμα..

Όσο για τα κτίρια, καθόλου δε με νοιάζει που κάηκαν και βρίσκω εκτός τόπου και χρόνου τη συγκέντρωση με τα κεράκια. Λέει κάτι όμως το ότι ο κόσμος χειροκροτούσε; Και πάλι όχι και πολλά, νομίζω. Στην Μαρφίν επίσης χειροκροτούσαν, ενώ διάφοροι έβριζαν τους εργαζόμενους που κρέμονταν στα μπαλκόνια λίγο πριν καούν. Ταυτόσημα σκηνικά όμως δεν θέλω να μεγαλοποιήσω ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αυτό που με καίει όμως είναι άλλο. Τι σόι αναρχικός τα βάζει με ένα κινηματογράφο ή με ένα βιβλιοπωλείο; Αυτό οραματίζονται για το μέλλον; Είμαι βέβαιος επειδή τους έχω δει με τα μάτια μου πολλές φορές πως αν ορισμένες απ’ αυτές τις μασκοφορεμένες ομάδες δεν αποτελούνται από ασφαλίτες, τότε είναι απλώς ηλίθιοι και εγκληματίες απ’ τους τελευταίους. (βλέπε μαρτυρία του ιδιοκτήτη του Άστυ, ο οποίος επώνυμα είπε ότι του ζήτησαν λεφτά για να μην το κάψουν, και άλλα διάφορα).

Άποψή μου; Μόνο απαισιοδοξία για το σήμερα και το αύριο. Η μόνη συμμετοχή του μέσου Έλληνα με τα κοινά τις τελευταίες δεκαετίες, αφορούσε κόμματα, κυβερνήσεις και εκλογικά τετραήμερα. Τώρα που η πολιτική είναι στο προσκήνιο δεν ξέρει πως να αντιδράσει για αυτό οι μούτζες και οι κρεμάλες. Τα ίδια και το διαφθαρμένο και βαθιά ανίκανο πολιτικό σύστημα, Δεν μπορεί να είναι πάντως τυχαίο που σαφές και μαζικό αίτημα ακόμα δεν υπάρχει. Δεν μπορώ να περιμένω περισσότερα, θα ήταν μάλλον παράλογο.

Ένα ηγέτη ψάχνουν όλοι και δεν τον βρίσκουν. Στην Αργεντινή τα ίδια έγιναν αλλά μάλλον αυτοί ήταν τυχεροί με τους Κίρχνερ. Εδώ ξεραίλα, και το πρόβλημα είναι ότι όσο ηγέτης δεν βρίσκεται τόσο θα ωριμάζουν οι συνθήκες για τα χειρότερα. Πραξικοπήματα ή επαναστάσεις τύπου Αλβανίας. Να με συγχωρέσεις αλλά είμαι απαισιόδοξος, κάτι καλύτερο δεν βλέπω Στα ίδια δεν μένουμε πάντως όπως ελπίζουν διάφοροι. Όσο οι κοινωνικές συνθήκες χειροτερεύουν τόσο πιο εύκολα θα γίνει η αλλαγή, καλύτερη ή χειρότερη.

Τι θα ήθελα εγώ; Μαζικές διαδηλώσεις, να γνωριστούμε και να μιλήσουμε, να οργανωθούμε, πάνω απ’ όλα να συμβιβαστούμε μεταξύ μας, και τελικά να απαιτήσουμε. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο, έως ουτοπικό, που παραλίγο να γίνει πέρυσι αλλά το διέλυσαν πριν καν αρχίσει, οι σοφοί των Εξαρχείων.

ΥΓ1: δεν θεωρώ τα χθεσινά ώς ήττα της αστικής δημοκρατίας. χθες ψηφίστηκε το Μνημόνιο και ταυτόχρονα Πασοκ και ΝΔ ξεφορτώθηκαν χωρίς συνέπειες διάφορους πολυλογάδες (οι περισσότεροι εκ των οποίων μόνο το τομάρι τους προφύλαξαν με το όχι και τίποτα περισσότερο. Pιθανότατα κάποιοι θα εξαφανιστούν και οι υπόλοιποι θα μείνουν να εκπροσωπήσουν το ολοζώντανο και απέθαντο πελατειακό σύστημα, το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσει «τρόικες»)

ΥΓ2: για την αστυνομία βλέπεις δεν σχολιάζω, θα με ενδιέφερε πολύ να διάβαζα ένα καλό ρεπορτάζ συγκεκριμένα για την ομάδα Δέλτα. 🙂

Φίλε δε καταλαβαίνω πως γίνεται να αναπαράγεις τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ, σε ένα σχόλιο που αναφέρει τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ, κάτω από ένα κείμενο που εκθέτει τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ. Ποιοί βάλανε φωτιά σε κινηματογράφους και βιβλιοπωλεία; Το Κόστα Μπόντα κάηκε, και ήτανε φανερά ο στόχος γιατί _ήτανε σε όροφο_, το Αττικό δυστυχώς ήτανε δίπλα. Τα Στάρμπακς κάηκαν, όπως αναφέρει _το ίδιο το κείμενο από πάνω_, το Άστυ ήτανε δίπλα.

Εντάξει, βάζεις κάπου φωτιά, υπάρχει και κίνδυνος να καεί η μισή Αθήνα. Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει και από ένα σπίρτο, στατιστικά τα μεγέθη είναι ελαχιστότατα και στις δυο περιπτώσεις. Μπορείς να κάνεις πορεία και να.. τραυματιστεί κάνας μπάτσος, ό, μη γένοιτο. Και εντάξει υπάρχει και κοινό έγκλημα που εκμεταλλεύεται τέτοιες καταστάσεις, όπως ξέρουνε οι καταστηματάρχες στη Στουρνάρη εδώ και δεκαετίες ας πούμε. Πρέπει να σπάσει και κανένα αυγό για να κάνεις ομελέτα, να δυσαρεστήσεις πιθανά και καμιά θείτσα που ανακάλυψε τον Τσίλερ. Εδώ ξεπουλάνε τη χώρα παραβιάζοντας συστηματικά κάθε «θεσμό» και Σύνταγμα, και θα έχουμε μεθοδικότητα, ακριβή σχεδιασμό και ελαχιστοποίηση του επικοινωνιακού κόστους σε κάθε ενέργεια; Οι φωτιές στις τράπεζες δεν ήτανε σχεδιασμένες, ήτανε αντίδραση στον δολοφονικό ψεκασμό με χημικά της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος ήτανε στο δρόμο, είτε θα δεχτείς την ελευθερία του είτε φώναξε τα ΚΝΑΤ. Το να στέκεσαι στις ίδιες διαστρεβλωμένες λεπτομέρειες που στέκονται και τα ΜΜΕ δε καταλαβαίνω τι σκοπό εξυπηρετεί.

Δε στέκομαι σε καμία λεπτομέρεια ούτε προσπαθώ να παραμορφώσω όσα έγιναν. Ανέφερα απλά ως απάντηση σε τμήμα του αρχικού κειμένου ότι αυτοί που καίνε ένα κινηματογράφο ή ένα βιβλιοπωλείο, είναι ηλίθια ζώα και αυτή είναι η άποψη μου με την οποία μπορείς να διαφωνήσεις. Αν κάηκε κατά λάθος δεν το ξέρω, δεν ήμουν μπροστά, και δε μου λέει και τόσα πολλά γιατί και αυτή και άλλες φορές έχω δει με τα μάτια μου διάφορους που πήγαν να κάψουν το συγκεκριμένο κτίριο (επειδή απλά είναι πιο εύκολο) και κάποιους άλλους να τους σταματούν . Όσο για τα βιβλιοπωλεία φυσικά αναφέρομαι στον Ιανό πριν λίγο καιρό..

Έχει πολύ ζουμί η πρώτη απάντησή σου αλλά λόγω δουλειάς δεν έχω βρει ακόμα τον χρόνο να απαντήσω. Θα το κάνω όμως με την πρώτη ευκαιρία.

πες μου που μενεις να ερθω να καψω το σπιτι σου. τζαμπα μαγκες με την περιουσια των αλλων

Δεν έχω δικό μου σπίτι αγαπητέ για να κάψεις, ούτε περιουσία. Βλέπω όμως ότι για μένα δεν σε ενοχλεί η φωτιά και μπορείς να την βάλεις, η «περιουσία» των άλλων όμως δεν μπορεί να καίγεται ε;

«…την Μαρφίν επίσης χειροκροτούσαν, ενώ διάφοροι έβριζαν τους εργαζόμενους που κρέμονταν στα μπαλκόνια λίγο πριν καούν.»

Επειδή στο περιστατικό περνούσα απο μπροστά αφού έπεσε η μολότωφ και πήρε φωτιά το ισόγειο εχω να πώ τα εξής :

Ναι, στην αρχή ο κόσμος χειροκροτούσε για τη φωτιά στην τράπεζα αλλά όταν είδαν όλοι τον κόσμο στα μπαλκόνια που ξέρναγαν πυκνό μαύρο καπνό ΠΑΓΩΣΑΝ. Ολοι τους φώναζαν να μην κάθίσουν άλλο εκεί αλλά αυτοί ήταν ήδη εγκλωβισμένοι. Ενας κατάφερε και πήδηξε με κίνδυνο να τραυματιστεί στο διπλανό κτίριο σε ένα σκέπαστρο την ίδια στιγμή που έφτανε η πυροσβεστική και ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ έκανε στην άκρη για να περάσει. Ακουσα και διάβασα πολλά για αυτό το θλιβερό περιστατικό. Καλό είναι να μήν επαναλαμβάνουμε τις ανακρίβειες.
Δε διαφωνώ οτι υπάρχουν ΖΩΑ στις διαδηλώσεις, αλλά το συντριπτικό ποσοστό είναι ΥΓΙΕΙΣ που βρίσκονται εκεί γιατι τους
πνίγει το δίκιο.

και εγώ εκεί ήμουν τότε και είδα ξεκάθαρα όχι μόνο να χειροκροτούν, αλλά και κάποιους, λίγους προφανώς, να βρίζουν με τα χειρότερα λόγια όσους κρεμόταν στα μπαλκόνια (υπάρχει και βίντεο νομίζω). Όσο κυνικό κι αν ακούγεται νομίζω ότι αυτές είναι καταστάσεις που είναι πιθανό να συμβούν, άνθρωποι παρασύρονται απ’ το πάθος, αλλά δεν σημαίνουν και τίποτα περισσότερο στην ουσία για μια διαδήλωση.
Το πάθος αυτό είναι όμως που με κάθε τρόπο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι εξεγειρόμενοι. Αυτό που τελικά εννοώ είναι ότι μια εξέγερση δεν θα γίνει ( ή ίσως δεν πρέπει και να γίνει) και δεν θα ολοκληρωθεί λόγω ενός τέτοιου πάθους, αλλά μετά από συνειδητή απόφαση μεγάλου μέρους της κοινωνίας, δηλαδή όπως πολύ συνειδητά πράττει κομμάτι του αναρχικού χώρου. Είμαστε σε αυτό το σημείο άραγε; Εγώ νομίζω όχι.

Κι εγώ πέρασα από εκεί την ώρα που είχε μπει η φωτιά στο ισόγειο, αλλά δεν είχε φουντώσει, και που κάποιοι υπάλληλοι είχαν βγει στο μπαλκόνι. Είδα κόσμο που ήταν μπροστά από μένα να βρίζει εκείνους που ήταν στα μπαλκόνια, οι από πάνω να κάνουν κάτι κινήσεις που σήμαιναν κάτι σαν ένα απελπισμένο «τι να σου πω εσένα τώρα» και οι κάτω να τους πετάνε ένα μπουκάλι νερό. (Η αλήθεια είναι ότι δεν φανταζόμουν την τραγική κατάληξη της σκηνής κι έχω την εντύπωση ότι κι εκείνοι που έβριζαν το έκαναν ακριβώς επειδή ούτε κι εκείνοι είχαν καταλάβει ότι οι άνθρωποι ήταν εγκλωβισμένοι σε ένα κτήριο που λίγα λεπτά αργότερα θα καιγόταν συθέμελο).

ψέμα. παρακολούθησα ανήμπορος ΟΛΗ τη φάση. κόσμος απ ΟΛΑ τα μπλοκ περνούσε για κανα τέταρτο μπροστά απ το κτήριο φωναζοντας «να καούν οι απεργοσπάστες!» Δεν θα υποστηρίξω εδώ πως πραγματικά το πίστευαν (δεν θελω να το πιστεψω) — αλλά ας μην παραποιούμε τα γεγονότα…

Αγαπητέ quietdrumming ταυτίζομαι τόσο μ’αυτά που λες! …Όσον αφορά στο….
«Τι θα ήθελα εγώ; Μαζικές διαδηλώσεις, να γνωριστούμε και να μιλήσουμε, να οργανωθούμε, πάνω απ’ όλα να συμβιβαστούμε μεταξύ μας, και τελικά να απαιτήσουμε. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο, έως ουτοπικό, που παραλίγο να γίνει πέρυσι αλλά το διέλυσαν πριν καν αρχίσει, οι σοφοί των Εξαρχείων.»
….σας παρακαλώ μην σταματάτε. Δύσκολο και ουτοπικό ναι…γιατί να μην προσπαθήσουμε έτσι κι αλλιώς?!!!

Μετά από ένα απολαυστικό άρθρο το οποίο διαβασα πάνω από 2 φορές ώστε να μην μου ξεφύγει κάποια λεπτομέρεια θεωρώ ότι το σχόλιο σου έρχεται να ολοκληρώσει ότι έχω μέσα στο μυαλό μου και δεν μπορώ να εκφράσω . Είμαι πολύ χαρούμενος που σταμάτησα εντελώς τυχαία σε αυτή την σελίδα !!!

Θα σταθώ σε ένα σχόλιο που έχεις κάνει παρακάτω και πιο συγκεκριμένα: «Αυτό που τελικά εννοώ είναι ότι μια εξέγερση δεν θα γίνει ( ή ίσως δεν πρέπει και να γίνει) και δεν θα ολοκληρωθεί λόγω ενός τέτοιου πάθους, αλλά μετά από συνειδητή απόφαση μεγάλου μέρους της κοινωνίας, δηλαδή όπως πολύ συνειδητά πράττει κομμάτι του αναρχικού χώρου. Είμαστε σε αυτό το σημείο άραγε; Εγώ νομίζω όχι.»
Θα συμφωνήσω. Εδώ βρισκόταν και η αρχική μου διαφωνία με τους αναρχικούς (ή τους κουκουλοφόρους για εσένα) στην αρχή Ιουνίου. Ζητούσα να μην επιτίθενται και να αφήσουν όλο το πράγμα να εξελιχθεί μόνο του από την πλειοψηφία του κόσμου που είχε επιλέξει την ειρηνική στάση αντίστασης.
Όμως νομίζω ότι βρισκόμαστε αυτή ακριβώς τη στιγμή στο σημείο καμπής. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι η ειρηνική του προδιάθεση δεν αποδίδει και πως εξαπατάται από τους πολιτικούς. Σαφώς και σε αυτό βοηθάει η πείνα και το ξεβόλεμα. Και σίγουρα δεν είναι όλοι ξαφνικά συνειδητοποιημένοι.
Αλλά από την άλλη μεριά σίγουρα, οι ζυμώσεις που έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο είναι τεράστιες και τείνουν προς την ριζοσπαστική έκφραση μιας εξέγερσης.
Για το θέμα του ηγέτη, έχεις από τη μια δίκιο, αλλά από την άλλη όπως απάντησα και σε άλλο φίλο που σχολίασε, το θέμα δεν είναι οι ηγέτες ή τα κόμματα. Το θέμα είναι η κοινωνία να επιβάλλει συνεχώς τις θέσεις της και να υπαγορεύει (ή να απαγορεύει όπου χρειάζεται) την πολιτική. Ουτοπικόν; Ίσως, αλλά κατά τη γνώμη μου το μόνο που θα μπορούσε να εκδημοκρατίσει πραγματικά.
Την Κυριακή έγινε μια μαζικότατη διαδήλωση, αλλά δεν την διέλυσαν οι αναρχικοί. Την διέλυσαν οι δυνάμεις καταστολής και είναι φανερό ότι μετά το καλοκαίρι δεν αφήνουν κανέναν να διαδηλώσει και αμέσως ρίχνουν ξύλο ή χημικά. Η στάση της αστυνομίας έιναι ολοένα και πιο φασιστοχουντική, οπότε είναι και αναμενόμενο να υπάρχει και αντίσταση πιο ριζοσπαστική.

Φιλε μου θα σταθω και θα απαντησω στο καυστικο σχολιο που εκανες κλείνοντας,που μίλησες περι σοφών των Εξαρχείων οι οποίοι χάλασαν υποτίθεται τη μαγιά σε αυτή την πολύμορφη ζύμωση.Είσαι η γλώσσα του συστήματος,δυστυχώς.Γιατί όσες φορές βρέθηκα εγω σε εκείνη την προσπάθεια που αναφέρεσαι,είδα πάρα πολλούς φίλους και γνωστούς απο τον αναρχικό αλλά και ανένταχτο χώρο(ας μην υπάρχει καπέλωμα,δεν υπάρχει διαχωρισμός τύπου ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ και λοιπές μπούρδες)οι οποίοι οχι απλώς εδιναν το παρων γιατί όντως κατι
καινούργιο έδειχνε να συμβαίνει,άλλοι μάλιστα είχαν και ενεργό ρόλο με το λόγο τους και λοιπά(έγιναν και παρεμβάσεις απο
αναρχικές ομάδες και διαβάστηκαν και τα κείμενα τους στις συνελεύσεις).Υπήρχαν βέβαια και άτομα απο τον χώρο αυτό(γενικολογώ τώρα) οι οποίοι δε συμπαθούσαν το όλο σκηνικό για απόψεις και λόγους δικούς τους,ο καθένας πάντως με επιχειρήματα,χωρίς όμως κανένας απο αυτούς ούτε να σνομπάρει πόσο μάλλον να επιδράσει προβληματικά.Πού θέλω να καταλήξω με όλα αυτά?Μιλάς όπως ένας 15χρονος ή ενας 60χρονος οταν αναφέρεσαι στους σοφούς τον Εξαρχείων.Στην τελική στο δρόμο δεν κατεβαίνουν μονο αναρχικοί.Ο κόσμος που επιλέγει να συγκρουστεί δεν ειναι αποκλειστικά απο τον αναρχικό χώρο,δε γίνεται λοιπόν να χρεώνεται ένας ολόκληρος χώρος,ενα ολόκληρο κίνημα τις εκατοντάδες οργισμένων ανθρώπων που το ίδιο το σύστημα που μουτζώνεις έχει δημιουργήσει.Έτσι είναι η κατάσταση φίλε μου.Ο,τι σπέρνει το σύστημα και το κράτος,αυτό θερίζει(και λίγα θερίζει κατα την ταπεινή μου άποψη).Όταν σπέρνει αδικία,ανισότητα,ανεργία,άγχος για επιβίωση,φόβο,τρομοκρατία,ανθρώπους να ζουνε σε χαρτόκουτα και άλλους να ψάχνουνε στα σκουπίδια.Ολα αυτά είναι μια άλλη
μορφή βίας,η μεγαλύτερη μάλιστα.Ετσι λοιπόν όλο αυτό το μπάχαλο ειναι η σπορά του ίδιου του συστήματος.Είναι σχεδόν χαζό και αστείο να ακούμε για ειρηνικές διαμαρτυρίες και τους κακούς των εξαρχείων που αμαύρωσαν για ακόμη μια φορά το ειρηνικό πανηγυράκι.Το σύστημα εδω και δεκαετίες μας δείχνει τα δόντια του,και αντί να του τα σπάσουμε άλλοι αναλώνονται ακόμα στα ίδια και τα ίδια.Ξεπερασμένα.

Υ.Γ.1:Εχε υπόψιν σου,οτι ωραία ολα αυτά που λες για να κατέβουνε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στο δρόμο,αλλα εγω έχω στο νού μου οτι οι συνιστώσες είναι πάρα πολλές και διαφορετικές.Πέρα απο όλους αυτους τους γραφικούς(πλέον) που κατεβαίνουν εδω και χρόνια,πλεον βγαίνει και κόσμος που ποτέ δεν έβγαινε,απλώς βγήκε τώρα επειδή βλέπει οτι του κόψανε το χαρτζιλίκι κλπ.Καλά κάνει και βγαίνει θα μου πείς.Θα συμφωνήσω.Εκεί που στέκομαι είναι το οτι πολλοί απο τον κόσμο που βγαίνει στο δρόμο δε θέλει τα ίδια πραγματα με τον υπόλοιπο.Αναρωτιέμαι.Θέλουν όλοι αυτοί την αλλαγή του γερασμένου και ετοιμοθάνατου αυτού κόσμου και συστήματος,ή μερικοί απλώς θέλουν πιο ισχυρό καπιταλισμό,θέλοντας πίσω τα λεφτάκια τους γυρίζοντας φιλήσυχα στα νοικοκυριά τους?

Υ.Γ.2:Οσο για τους αναρχικούς και τους σοφούς των Εξαρχείων που λες,θα σου πρότεινα να ανοίξεις λίγο τα μάτια σου και να ψάξεις για πράξεις και δράσεις των αναρχικών που με διάφορους τρόπους προπαγανδίζουν τις αξίες,τα πιστεύω και όλα αυτα που ευαγγελίζονται χωρίς να περιμένουν απο 5 πορείες το χρόνο να δώσου το <> στο κοινωνικό σύνολο όπως εσύ και δυστυχώς πολλοί άλλοι νομίζουν.Μεγάλο παιδί είσαι θα βρείς τον τρόπο.

πολύ καλό κείμενο…

Αγαπητέ φίλε, στην περιγραφή σου, σε ό,τι αφορά στα γεγονότα υπήρξες απόλυτα ακριβής. Θεωρώ όμως , ταπεινά, ότι έχεις κάνει λάθος στο τίτλο. Όπως και στον χαρακτηρισμό και προσδιορισμό ανθρώπων που “σπάνε τα φανάρια επειδή ειναι siemens” (το άκουσα αυτό εχθές) καθώς και των υπολοίπων -πιθανός των ίδιων- που έκαψαν τα κτήρια, ως “αναρχικών”.
Λανθασμένα θεωρείς πως αναρχικοί βοήθησαν ή ακόμα και έσωσαν κόσμο από την αδικαιολόγητη επίθεση των ματατζήδων. Καταρχήν μεταξύ πιθανός και κουκουλοφόρων υπήρξαν άνθρωποι όπου δεν φόραγαν κουκούλα ή δεν κρατούσαν ρόπαλα και ψέκαζαν αδιακρίτως τον κόσμο με μαλόξ κτλ. Ίσως να ανήκουν ιδεολογικά σε κάποιον χώρο ίσως να είναι αναρχικοί, ίσως αριστεριστές ίσως και τίποτα από όλα αυτα.
Αναρχία αγαπητέ φίλε σημαίνει καμία αρχή έξω από τον εαυτό σου.Για αυτόν και μόνο τον λόγο κανείς αναρχικός δεν είναι ίδιος με κάποιον άλλο. Όταν κυνηγείσαι από ματατζήδες επιβάλλεται επάνω σου μια έξωθεν αρχή : Η αρχή του να τρέξεις χωρίς να το θέλεις γιατί διαφορετικά θα συλληφθείς. Η αναρχία είναι φιλοσοφική θεώρηση περισσότερο από πράξη. Και σχετίζεται απόλυτα με την αγνωσία. Ο αναρχικός δεν είναι ούτε θρήσκος ούτε άθεος.Δεν θεωρεί τον εαυτό του ούτε πολίτη μια χώρας ούτε “μη πολίτη”. ΔΕΝ ΤΗΘΕΤΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
Για την ιστορία, έχει επινοηθεί η λέξη ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ, όπου -ισμός σημαίνει “τάση πρός”. Παρόλα αυτά, επειδή η αυθεντική αναρχία δεν προτάσσει κάποιο εναλλακτικό σύστημα, (στα δεινά που πλεόν μας βρίσκουν) γιατί δεν την αφορά η διακυβέρνηση, ο κάθε συλληφθείς να τα σπάει δεν θεωρείται από το οργανωμένο κράτος πολιτικός κρατούμενος, αλλά ποινικός.
Δεν ξέρω πραγματικά ποιός κέρδισε εχθές , ξέρω σίγουρα ποιός έχασε. Έχασε ο κάθε άνθρωπος που βρέθηκε εκεί για να ασκήσει -με την ειρηνική φυσική του παρουσία – το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και αναγκάστηκε να φύγει λόγω της βίας που άσκησαν οι κρατικές αρχές, όπως και εσύ γράφεις στην πρώτη σου κιόλας πρόταση.
Τέλος αγαπητέ φίλε, όπως και εσύ έτσι και εγώ δεν έχω ποτέ μου πετάξει πέτρα ή καταστρέψει δημόσια ή ιδιωτική περιουσία. Και αυτό διότι είμαι κατά της βίας. Από όπου και αν αυτή προέρχεται.

Ο «αναρχισμός» (όπως και ο μαρξισμός επίσης) είναι παράλληλα και έννοιες που αγγίζουν την φιλοσοφία, την ψυχολογία και τις συναφείς «θεωρητικές» επιστήμες, αλλά παράλληλα αποτελούν και οργανωτικά προτάγματα για εναλλακτικές δομές της κοινωνίας, της πολιτικής, της οικονομίας και της αρχιτεκτονικής. Θα μπορούσα να παραθέσω πλήθος βιβλιογραφίας, άρθρα, βιβλία η κείμενα πάνω σ’ αυτό, αλλά νομίζω πως ακόμη και η απλούστερη αναζήτηση στο google θα αρκούσε.
Οπότε ας αφήσουμε λίγο στην άκρη τους ακαδημαισμούς περί του «τι είναι στην πραγματικότητα αυτοί οι αναρχικοί», λες και μιλάμε για κανένα είδος σπάνιου ζώου. Η απάντηση είναι απλή και μπορεί να λυθεί η απορία στον οποιονδήποτε κατέβει στον δρόμο η περάσει μια βόλτα απ τα στέκια, τις καταλήψεις, τις συνελεύσεις γειτονιών, τα αυτόνομα σωματεία, τα σχήματα των πανεπιστημίων, τα μπλοκ στις πορείες…

Φίλε distaros, ο ακαδημαικός τρόπος που προσεγγίζω την έννοια της αναρχίας για μένα προσωπικά είναι μονόδρομος. Θεωρώ την αναρχία προσωπική υπόθεση του καθένα που έχει την τάση προς τα εκεί. Δεν αναφέρομαι σε άλλους -ισμούς (όπως ο μαρξισμός) και δεν αναφέρομαι σε οργανωμένα -αυτόνομα σωματεία, σχήματα ή ότι άλλο. Σέβομαι το δικό σου προσδιορισμό της λέξης αυτής, σέβομαι την πρότασή σου να περάσουμε μια βόλτα από τα στέκια κ τις καταλήψεις, – είμαι σίγουρος ότι εκεί θα βρούμε και κάποια φωτεινά μυαλά . Θα μου επιτρέψεις όμως, να πιστεύω ότι δεν είναι αναγκαίο όλα τα αναρχικά μυαλά να συχνάζουν σε οργανωμένα στέκια.

(χωρις να με απασχολει η ανοητη, τυφλη καταστροφικη βια) πρεπει να ξερεις πως επειδη η καταλυση της ζωης σου, των συνανθρωπων σου και το γονατισμα μιας ολοκληρης κοινωνιας ειναι ξεκαθαρη πραξη βιας, ο ισχυρισμος «κατά της βίας. Από όπου και αν αυτή προέρχεται» ισουται με γυρισμα του αλλου μαγουλου, ισουται με ηττα.

Για μένα οποιαδήποτε μορφή βίας έιναι ήττα κατά των ανθρώπων, ανεξαρτήτως ιδεολογίας.
Από την άλλη , αγαπητε φίλε νομίζω οτι όλοι μας , προς το παρών, κάπου χάσαμε. Την επομένη της συγκέντρωσης, δηλαδή χθες το πρωί, η Αθήνα ήταν μια δυαλυμένη πόλη χωρίς κόσμο να πλυμυρίζει την πλατεία. BACK TO NORMAL, δηλαδή ε, με κάποιες αρχιτεκτονικές απώλειες…. Αυτό δεν είναι ήττα?

Συμφωνώ, γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να ξεφορτωθούμε την χουντική αυτή κυβέρνηση ώστε οι ελευθερίες μας να μην καταπατώνται.
Μίλησα ακριβώς για την ήττα της δημοκρατίας. Απλά η ήττα της δεν ήρθε από τους αναρχικούς, αλλά από την κρατική καταστολή. Το ίδιο το κράτος υποβαθμίζει την αξία της δημοκρατίας και αποτελεί κίνδυνο γι’ αυτήν.
Εφόσον έχουν παραμερίσει κάθε έννοια δημοκρατίας δεν ξέρω όμως πώς αλλιώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την καταστολή;

Έχεις να μας παραθέσεις κάποια στοιχεία που στηρίζουν την ανάλυσή σου περί αναρχίας, ή τα εξάγεις όλα ετυμολογικά; Εγώ ήξερα ότι ο αναρχισμός είναι κίνημα με ιστορία περίπου ίδια σε διάρκεια με αυτήν του κομμουνισμού / σοσιαλισμού (πάνω από 150 χρόνια) κι όσα έχω διαβάσει ή ακούσει σχετικά δεν έχουν σχέση με αυτά που λες, παρά ελάχιστα.

Απάντησα στο θέμα «αναρχία» με την αποδοχή περί αυτοπροσδιορισμού. Μπορείτε να βάλετε στη θέση της λέξης όποια εσείς θεωρείται σωστή και πως εκφράζει τον χαρακτηρισμό.

Εάν ρωτάς εμένα (βλέπω έχεις δώσει απάντηση στο δικό μου σχόλιο), δεν έχω να σου παραθέσω στοιχεία που να στηρίζουν καμία ανάλυση. Παρέθεσα την άποψή μου στο πρώτο κείμενο και αυτό είναι όλο.
Ότι έχεις διαβάσει ή ακούσει, φυσικά και δεν έχουν σχέση με αυτά που εγώ έγραψα. Διότι αυτά που εγώ λέω είναι προιόντα της δικής μου προσωπικής στάσης και θεώρησης στα πράματα,(και επίτηδες δεν λέω «γνώσης») έχοντας διαβάσει όμως και λίγο…

*Δεν μπορείς να το πιάσεις το παραμύθι ΜΟΝΟ από τα τελευταία 150 – 200 χρόνια……Ούτε καν απο τον Νίτσε, ούτε καν από την γαλλική επανάσταση…
Ας πούμε και εν ολίγοις ότι ο απαξιωτικός στο κράτος του Σωκράτης (ο πρώτος αγνωστικής πολύ πριν την νιρβάνα του Βούδα) αντι-πρότεινε για ποινή του την ισόβια δωρεάν σήτισή του από το πρυτανείο…και παρόλα αυτά δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την ποινή του θανάτου γιατί μάλλον είπε ότι είχε να πει….
Σε εμάς, μας επιβάλλεται μια ποινή χωρίς να έχουμε εξαντλήσει ακόμα το θέμα……

Κάνεις τρομακτικό λάθος!Επειδή μπερδέυεις της έννοιες Αναρχία και Αναρχοκομμουνισμός και είσαι βαθύτατα επηρεασμένος απο την life-style εκδοχή του.Αμα θες την γνώμη μου η σημερινή δράση του αναρχοκομμουνιστικού κινήματος απορέει (στην πρακτική του διάσταση) απο την φράση του Πέτρου Κρόπτκιν:
Δεν μπορεί να υπάρξει κομμουνισμός χωρίς αναρχία ούτε αναρχία χωρίς κομμουνισμό.

Λυπάμαι, μα για κάποιον που έχει επιλέξει να συμμετέχει σε κοινωνικούς κ ταξικούς αγώνες ως μέρος του συνόλου (με την έννοια της συνδιαμόρφωσης κι όχι της προβατοποίησης φυσικά), οι κάθε λογής «ατομικές» στάσεις που υπερασπίζονται μάλιστα το ατομικό ως προτεραιότητα σε σχέση με το συλλογικό (=το κοινό) είναι ελαφρώς εχθρικές.

Αγαπητέ distare, καταρχήν έχουμε λόγο σε αυτό το blog επειδή όλοι μας διαβάσαμε το γραπτό του molisxipnisa και αρκετοί από εμάς συμφωνήσαμε στις απόψεις του. Συνολικά ή σε μέρη. Προσωπικά με αφορά η συνδιαμόρφωση γιατί πιστεύω και εμπράκτως στη δυναμική του συνόλου.Για αυτόν τον λόγο άλλωστε επέλεξα να είμαι στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή.
Φοβάμαι οτι παρανοήθηκε το «καμία αρχή έξω από τον εαυτό μου» όπως και ο λόγος για την «προσωπική μου στάση» απέναντι (ή δίπλα) σε ιδέες και ανθρώπους. Μάλλον δεν εξηγήθηκα σωστά και να με συγχωρείς για αυτό. Το «καμία αρχή έξω από τον εαυτό μου» σημαίνει για μένα ότι δεν δέχομαι ακριβώς αυτό που και εσύ απεχθάνεσαι: την προβατοποίηση, την επιβολή μιας ιδέας ή πράξης προτού το δικό μου φτωχό μυαλό μπορέσει να συλλάβει, καταρχήν και καταρχάς.
Εύχομαι και ελπίζω ΠΑΝΤΑ η δική μου προσωπική θεώρηση και έμπρακτη στάση, η παιδεία μου ρε αδερφέ, ακόμα και εαν αυτή υπολείπεται μόρφωσης ή γνώσης, να συμπίπτει και με αυτή άλλων συνανθρώπων μου, ιδίως όταν πρόκειται για διεκδίκηση ή πάλη, όπως αυτήν που δίνουμε αυτές τις μέρες.
Έυχομαι να διέλυσα την παρεξήγηση, και πλέον να συμφωνήσουμε ότι οι «ατομικές πράξεις» (και αντιλήψεις θα έλεγα) μεταξύ μας αλλά και μεταξύ των χιλιάδων που κατέβηκαν στο Σύνταγμα ταυτίστηκαν και είναι περισσότερο φιλικές παρά εχθρικές.

απιστευτο κειμενο ,μπραβο ρε φιλε,

Εξαιρετικό κείμενο!

μπραβο φιλε/η μου για τα σχολια σου και για τα υστερογραφα σου. Και για να μην προβληματιζεσαι. Εχεις μεσα σου τις αναρχικες ιδεες, στη καρδια και στο μυαλο. Η αλληλοβοηθεια, η αλληλεγγυη και η αξιοπρεπεια ποτε δεν ηταν το καλοπληρωμενο θεαμα στους επικοινωνιακους διαυλους της συμμαχιας των προθυμων δυναστων του λαου (και καθε λαου) ωστε να προβαλεται,εξαλου δεν συμφερει και οικονομικα.
Εκει ειναι και η διαφορα μεταξυ γουρουνιου και ανθρωπου.
Σε θελουμε διπλα μας να αγωνιστουμε μαζι για τη ζωη και οχι την επιβιωση και να εισαι σιγουρος/η δεν χρειαζεται να πεταξεις ουτε μια πετρα, να μην αναψεις ουτε ενα σπιρτο. Η καθαρη σου σκεψη και το αισθημα αλληλεγγυης που εχεις ειναι υπεραρκετα.
Να εισαι καλα και δυνατος/η
Θα ξανασυναντηθουμε στους δρομους.

Επιτέλους! Τα πράγματα με τ’ όνομά τους.

Συνυπογράφω!

Συνυπογράφω και εγώ με την σειρά μου!

Εξαιρετικό το κείμενο!

καλογραμμένο κι αληθές ως το κόκκαλο

εβαλες λογια σε ολες μου τις σκεψεις! σε ευχαριστω!

Αρνούμαι να με συγκαταλέγετε στους αναρχικούς επειδή παρευρέθην στη διαδήλωση.
Αρνούμαι να με συμπεριλαμβάνετε στη μαζικοποίησή σας επειδή κατέβηκα να δηλώσω ότι διαφωνώ με τη λιτότητα έτσι όπως θέλουν να την επιβάλλουν αυτοί.
Αρνούμαι να με ενσωματώνετε σε οποιαδήποτε ομάδα συστηματοποιημένης εξεγερτικότητας ενώ εγώ απλά διαδηλώνω κατά των ατόμων που έχουν σφετερισθεί τις θέσεις διακυβέρνησης της χώρας μου.
Εχθές δεν ήταν νίκη των Αναρχικών, ήταν ήττα των διαδηλωτών.

Να σε συγκαταλέγουμε μήπως στα ανθρωπάκια που απλά περιμένουν να ξεχειλίσει το ποτήρι για να βγουν λίγο από το καβούκι της ζωούλας τους; Δε ντρέπεσαι να λες ότι ήταν ήττα των διαδηλωτών; Την κυριακή ήταν η ωραιότερη συγκέντρωση που έχω παρευρεθεί κυρίως γιατί ο κόσμος κατέβηκε για να μείνει. Το αν δε τα κατάφερε δε θεωρείται ήττα. Ανατροπές και επαναστάσεις δε γίνονται μέσα σε ένα απόγευμα.
Αλλά ανθρωπάκια σαν εσένα που προτιμούν να πορεύονται ατομικά μας έφεραν ως εδώ. Με εξοργίζεις που δεν ντρέπεσαι και λες αυτά που λες.

Μάλλον δεν προσέχεις όταν διαβάζεις. Δεν είπα ότι ήταν ήττα των διαδηλωτών. Το αντίθετο. Είπα ότι ήταν ήττα της αστικής δημοκρατίας. Ξαναδιάβασέ το σε παρακαλώ και μετά να γράφεις τις κρίσεις σου.

Άσε ρε Ιόλη, που μου γίνατε όλοι αγανακτισμενοεπαναστάτες.
Ανθρωπάκι θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει κάποιος μονάχα αν έβλεπε το εισόδημά μου και την περιουσία μου. Σε άλλες εποχές θα με αποκαλούσαν βιοπαλαιστή.
Εγώ θα με αποκαλούσα φιλήσυχο άνθρωπο με έντονο το αίσθημα της ανεξαρτησίας και της μοναδικότητάς μου, υπαρξιακά μονάχα, καθώς οι λοιπές κατηγοριοποιήσεις δεν αποφεύγονται εύκολα, ή μάλλον καθόλου.
Διαθέτω τα απαραίτητα διανοητικά εργαλεία για να αντιλαμβάνομαι την ανάγκη μαζικοποίησης. Η αντίθεσή μου είναι όταν η ανάγκη αυτή μετατρέπεται τελικά σε μαζοποίηση και εκφυλίζεται σε κοινωνική δικτύωση για να λέμε τα δικά μας μεταξύ μας και να αυτοϊκανοποιούμαστε ότι κάτι κάναμε.
Η ήττα στην οποία αναφέρομαι είναι το αποτέλεσμα, τελικά, της συγκέντρωσης ανθρώπων ομοίων μεν ως προς τις ανησυχίες τους, ετερόκλητων δε ως προς τις προελεύσεις τους, για να επικαλεστούν το δικαίωμά τους να αντιτίθενται σε καταστάσεις που δεν τους συμφέρουν, και όλη αυτή η προσπάθεια να ακυρώνεται συντριπτικά από τρίτους ως προς την προσπάθεια αυτή, που μοναδικό τους κίνητρο είναι ένα λανθασμένο αίσθημα αυτοδικίας.
Έχεις δικαίωμα να με κρίνεις και να με αποκαλείς όπως γουστάρεις, αλλά έχω δικαίωμα να επανέλθω και να προσπαθήσω να καταρρίψω τους ισχυρισμούς σου όσον αφορά το πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο με κρίνεις. Το αν το καταφέρνω, τελικά, εξαρτάται από τη διαλεκτική μου ικανότητα.

Κοινώς, λέγε ό,τι θες, εγώ ξέρω ποιός είμαι και θα κάνω και θα λέω αυτό που πιστεύω σωστό.

Ο τρόπος με τον οποίο εκφέρεσαι εναντίον κάποιου που έχει αντίθετη γνώμη με σένα και τα περί «ανθρωπάκια» και «¨ντροπής» με κάνουν και αηδιάζω με άτομα που υποτίθεται ανήκουν σε οποιοδήποτε φάσμα του αριστερού χώρου. Περισσότερο με φασιστικές αντιλήψεις μοιάζουν…

μπραβο ρε ιολη καλα τα λες … ειδικα στον σχολιασμο για τα ανθρωπακια που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι μπορουν να κανουν τα παντα μονοι τους και δεν εχουν αναγκη κανεναν που συνεχιζουν να συντηρουν αξιες που μας εφεραν μεχρι εδω……»εγω και η οικογενεια μου να ειναι καλα και ο γειτονας ας παει να γαμηθει» ετσι μεγαλωσαμε……πατρις θρησκεια οικογενεια….πατρις για να κραταμε ψηλα το εθνικο μας φρονημα κ να νιωθουμε ανωτεροι …θρησκεια για να κοιμομαστε και να εχουμε αλλοθι για τα παντα…και οικογενεια για να πορευομαστε ατομικα…ε λοιπον οχι!! το σαπιο τριπτυχο που εξυπηρετει το χρημα κ την συγκεντρωση εξουσιας εις βαρος ολων μας πρεπει να σβησει..2012 και κοινωνικοπολιτικα ειμαστε ακομη στο μηδεν..ουτε μισο βημα δεν εχουμε κανει… μενιπε που τοσο πολυ σε πειραζει η λεξη αναρχια..μαθε πρωτα ετυμολογικα τι σημαινει μετα δες και ποιες ειναι οι αξιες της…προσωπικα θα ηθελα πολυ να ειμαι αναρχικος…αλλα ακομη παλευω να αποβαλω καποια καταλοιπα θελω αλλες αξιες να κυριαρχουν στη ζωη μου…. ατομικοτητα, συλλογικοτητα, αλληλεγγυη, αυτοδιαχειρηση

Αυτό που ξέχασα εχθές το βράδυ να αναφέρω λόγω κούρασης και φόρτισης, είναι ότι το άρθρο, ως προς τις αρχές του και τις αναφορές του προς το κράτος, με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.
Το δεύτερο ενικό άρθρο δεν απευθυνόταν στον συντάξαντα του άρθρου, αλλά στο γενικό συνονθύλευμα των πάσης φύσεως σχολιαστών ανά το ίντερνετ και ιδίως των ΜΜΕ. Αν δεν έγινα αντιληπτός, mea culpa.

Αγαπητέ gabri el,
Όταν διαβάσεις τον Γκόντγουιν, τον Σμιντ, τον Θορώ και τον Κροπότκιν έλα να μου πεις τι είναι η Αναρχία. Ούτε Φουκώ, βάζω στοίχημα, δεν έχεις διαβάσει.
Μέχρι τότε μείνε στο Μίκυ Μάους και στο Ciao, που τόσο αρέσκεσαι να διαβάζεις όσο περιμένεις να σου πλύνουν το αυτοκίνητο.
Όσο για τα τρίπτυχά σου, σου τα επιστρέφω αυτούσια, καθώς δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συζητάμε εδώ. Μην κρίνεις άλλους σύμφωνα με τα στερεότυπα των δικών σου δεδομένων, έστω και επιβεβλημένων από τους εγκεφαλοπλύστες σου, και προσπάθησε να διαβάζεις αυτά που γράφονται κι όχι να διαβάζεις αυτά που θα ήθελες να είχαν γραφεί.
Σαφέστατα, θα συμφωνήσω μαζί σου, πρέπει να συρρικνωθεί η χρηματολαγνεία του τρέχοντος συστήματος και των λειτουργών του, αλλά μέσω οργανωμένης ορθολογικής σκέψεως και όχι ανεγκέφαλης βίας εναντίον βίας. Η βία, ξέρεις, δεν είναι η φωτοβολίδα στην επιγονατίδα του μπάτσου, καθώς αυτή γίνεται όπλο εναντίον του εκτοξεύσαντα, αλλά το φως που θα ανάψεις στο μυαλό των μέχρι τώρα πιονιών του συστήματος, με την επανειλημμένη και συνεχή έκθεσή τους σε σωστά πρότυπα σκέψης.
Μορφώσου λοιπόν πρώτα, έπειτα σκέψου, και κατόπιν έλα να κάνεις μάθημα σε άλλους.

Μολις ξυπνησα μαλλον εσυ δεν διαβασες καλα τον φιλο.
Δεν ειπε οτι το ειπες εσυ, αυτος θεωρει οτι ηταν ηττα των διαδηλωτων η χθεσινη γιατι παλι το συστημα καταφερε να επισκιασει την διαδηλωση με το να προβαλει τις καταστροφες και τις απιθεσεις στους μπατσους.
Η δικη μου αποψη ειναι οτι ο σκοπος ειναι να ξεμπροστιαστει απιτελους το παρακρατος στα ματια του κοιμωμενου κοσμου και αυτο θα γινει αν καταφερουμε επιτελους να μεινουμε ενωμενοι στην πορεια χωρις να γινει κανενα επεισοδιο.
Αυτο θα γινει μονο με περιφρουρηση της πορειας και χωρις να αφησουμε τους βαλτους να δημιουργησουν επεισοδια που θα αμαυρωσουν το νοημα της πορειας.
Η αποψη μου ειναι οτι παλι καταφεραν να δειξουν αυτα που ηθελαν στον κοιμισμενο κοσμο.
Ενας γνωστος μου ειπε εχθες «ετοιμαζομουνα να κατεβω στο Συνταγμα αλλα οταν ειδα τα επεισοδια εκατσα στο σπιτι».
Πρεπει να προσπαθησουμε σε πρωτη φαση να πεισουμε τον κοσμο να μην φοβηθει να κατεβει κατω στον δρομο να διαμαρτυρηθει.
Αυτα σε πρωτη φαση για να ζυμωθουμε ολοι στο να «κατεβαινουμε» μετα θα ερθει και η εξεγερση αλλα με ολο τον κοσμο στο πλευρο των υπολοιπων.
Οπως το παρακρατος κινειται υπογειως θα πρεπει και εμεις να το χτυπησουμε εξυπνα και να μην τσιμπαμε στις προκλησεις του.

Αρνί΄σαι;;;

Μπέ! Χαχα!

E,όχι!
Δεν συμπεριλαμβάνεις τον Βαρουφάκη σε αριστερούς οικονομολόγους;
Το κείμενο είναι εξαιρετικό.

Θα φανεί η αλήθεια σε όλο και περισσότερους ανθρώπους μέσα στο χρόνο. Τα ΜΜΕ ψοφάνε και γι αυτό μουγκρίζουν.

Να ξέρεις πως με αυτά που έγραψες εκφράζεις πολύ κόσμο, συγχαρητήρια!

(Όταν έγραψα το σχόλιο δεν ήξερα ποιος είναι ο συγγραφέας, γιατί το είδα αναδημοσιευμένο, χωρίς όνομα. Μετά δε θέλησα να το αλλάξω, γιατί έτσι ήταν πιο αυθόρμητο και απροκατάληπτο).

«Δεν είμαι ούτε αναρχικός, ούτε «αναρχικός», δεν έχω πετάξει ποτέ πέτρα, ούτε θα έβαζα φωτιά».
Σίγουρα, δεν είσαι αναρχικός, γιατί είσαι του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορείς να βρεις, από όλο το μακρυνάρι σου, πού το κατάλαβα; Εμ, αυτό θα πει «Πουαρό»!
Αν ήσουν, τουλάχιστον, αναρχικός το να ανέχεσαι το κάψιμο της Αθήνας και την καταστροφή κτιρίων του Τσίλερ (που εσύ τον ξέρεις κι από χτες), θα ήταν δικαιολογημένο. Αλλά, το να κάνεις το δικηγόρο του διαβόλου και να χρησιμοποιείς το γνωστό «κι εσείς τους νέγρους γιατί τους βασανίζετε», ή, στη λαϊκή έκφραση, «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», είναι ότι προστυχότερο υπάρχει, κύριε Συριζαίε.
Βέβαια, εσύ δε θα έβαζες φωτιά, αλλά καλώς μπήκαν οι φωτιές! Αυτό σημαίνει απλώς ότι θες τους αναρχικούς εκτελεστικά όργανα, πιόνια σου. Και κάτι παραπάνω : νεροκουβαλητές, στο πραξικόπημα, που ετοιμάζετε μαζί με το ΚΚΕ. Εσείς έχετε αναλάβει τη διάβρωση των Σωμάτων Ασφαλείας και το ΚΚΕ κι εσείς μαζί του στρατού (με την ΚΕΘΑ και την ΑΝΕΑΕΔ, αντίστοιχα). Οι αναρχικοί θα φτιάξουν το «κλίμα» (συγκρούσεις, χάος, αιματοχυσία, «ακυβερνησία») και οι ροζ και κόκκινοι υπαξιωματικοί θα κατεβάσουν τα τανκς για να μας προσφέρουν τη «λαϊκή εξουσία».
Εντωμεταξύ, ο μεγάλος σας σύμμαχος, το διαβρωμένο κράτος κάνει ότι μπορεί για να σας βοηθήσει. Δεν αγγίζει το στρατό σας (κουκουλοφόρους, εμπρηστές, τάγματα εφόδου του ΠΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΚΕΘΑ και ΑΝΕΑΕΔ, που έκαναν το ντου στο Πεντάγωνο) και χτυπάει ανυποψίαστους ανθρώπους και ειρηνικούς διαδηλωτές, για να τους σπρώξουν κοντά σας ή στους αναρχικούς (μικρή η διαφορά).
Αναρχικοί, ξυπνήστε! Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. Μας έχουν ζώσει τα φίδια του ΣΥΡΙΖΑ!

Μπράβο.
Με ανακάλυψες!

Ο Ηρακλής Παπαρό είσαι;

Προσυπογράφω και εγώ.

«δε θυσιάζω τη ζωή κανενός ανθρώπου και την αξιοπρέπεια του ούτε για την Ακρόπολη!»

to pio wraio pragma pou akousa edw kai meres…

πολύ χαίρομαι που σε διάβασα ρε φίλε μου … μη σου πω συγκινούμαι κιόλας …. πως να πέσεις για ύπνο μένοντας στη θέα του κόσμου από τo χθεσινό syntagmalive και τα κατα τόπους βιντεάκια -επαρχιωτης γαρ-???…. θελεις όμως ν’ακουσω όμως και κατι , κατι αληθινο – και ο πρετεντέρης απο πάνω ασελγεί αλλή μια φορά – … και ηρθε η postia σου και η αλήθεια σου και έβαλε τα πράγματα -και το μυαλό μου-στη θέση τους … ….και να τελειώνουμε με τις ταμπέλες μπας και βρούμε την αλήθεια μας …. με σπίρτα , με πετρες , με σκέψη καθαρή και αλληλεγγύη (που λεει κι ο 12) με ότι κουβαλάει και μπορει να κουβαλήσει ο καθένας … αλληλεγγυή αντισταση κι αξιοπρεπεια για μια καλλίτερη ζωή ρε πουστή μου … αλλος δρόμος δεν υπάρχει ….καλη αντάμωση

τσακισες κοκκαλα αδερφες.τα ευγε και τα μπραβο δεν φτανουν.τι να λεμε τωρα…..

Παραστατικό κείμενο αλλά δυστυχώς ατυχέστατος ο τίτλος. Παραπέμπει αλλού.

Mexri ena simio file mou kala to travas to koupi..alla apo eki kai pera xanis to noima…

DEN anaferese oti oi provokatores spasane periousies( kai den enoo ta neoklasika ton plousion) alla ton ftoxon anthropon pou i asfalistikes den ta asfalizoune

DEN anaferese oti i pliopsifia den itane enxorii anarxiki alla valti(isos apo to sistima isos kai apo ksenes dinamis).

Tha sou anafero EGO endiktika oti akomi kai stin poli mou pou spasane dio kolotrapezes den itane dopii anarxikitin i pliopsifia tous itane allodapi apo konidi poli! , ADITHETOS i tis polis den kserane kan oti tha ginotane kati tetio .

Sinopsizontas ola ta parapano katalavenis-ete oti pali mia tripa sto nero egine to mono pou katafernoun aftis tis ideologias ta atoma einai aplos na vithizoun tin xora se perisotera provlimata, giati sto kato kato tis grafis re file skasila tous tous astinomikous ean espases to aftokinito tou aderfousou kai ean ekapses to magazi tou thiou sou….stin vouli bikes na kopsis kanena larigi OXI ARA mia tripa sto nero ekanes…
(Den epetithome se esena….adithetos xerome pou iparxoun atoma kai kathote kai grafoun sto istologio tous kai den kanoun c&p apo allous…alla se aftous pou theoroune oti to na iparxi anarxia se ena bourdelo einai oti to kalitero!!!)
(Sorry gia ta grlsh)

Επιτέλους…..η διαστρέβλωση…..ν’ αρχίσει να συντρίβεται…..έστω καί την…..ύστατη ώρα…..
Ένας Άλλος Κόσμος Είναι Εφικτός…..
Εύγε !!!!!!!!

εξαιρετικό. Μπράβο!!!

Πολύ ενδιαφέρον το κείμενο σου και μπράβο .
Δεν μου αρέσει να μου κολανε ταμπέλες γιαυτό και απλά
θα πω ότι είμαι άλλος ένας ελληνας παρτακιας που δεν κατεβαίνει
σε πορείες λόγω δικών του αντιλήψεων . Ποιές είναι αυτές;
όσο δεν μου αρέσουν να βλέπω καταστροφές δημόσιας η
ιδιωτικής περιουσίας τόσο όσο δεν μου αρέσει να βλέπω τα ΜΑΤ
να βαρανε 14χρονα και γερους . Να καεί η βουλή; να καεί πρώτος
θα αναψω το στουπί , τα κανάλια γιατί να την βγάλουν καθαρή ; ξύλο
δεν θέλουν και αυτοί ; έκανε και ρήμα !!
Απ’ότι μπορώ να ενημερωθώ το κάνω και κρίνω όσο μακριΆ μπορώ μα
Δω προσπαθω …. Ο πόλεμος ματ-αναρχικών είναι μια σικέ «κολόνια »
Σχεδιασμένη να κρατάει χρόνια, με προδεδικασμενομόνιμο
χαμένο την ελευθερία του λόγου .

Μπράβο! Το κείμενό σου είναι ειλικρινές, εύστοχο και ουσιαστικό..Οι αναφορές σου στους αναρχικούς και στα media είναι εξαιρετικές..Εαν λοιπόν, όπως λές, «μόλις ξύπνησες» σου εύχομαι καλημέρα 😉

Συγχαρητήρια γι’ αυτό το καταπληκτικό κείμενο! Αυτό ακριβώς ζήσαμε όσοι ήμασταν εκεί και η αλήθεια είναι πως όντως, ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ! Άτομα κάθε ηλικίας. Κάθε φορά που μας σπρώχναν όλο και πιο πολύ προς την Ομόνοια για να σκορπίσουμε, ο περισσότερος κόσμος έκανε το τετράγωνο και ξαναγυρνούσε. Κι αργότερα, όταν κάθε στενό μύριζε ανυπόφορα δακρυγόνο, με τους υπαλλήλους του…»Υπουργείου Αγάπης» να μας κατεβάζουν με στοργή στον ηλεκτρικό, τα 2/3 του κόσμου που μπήκαν στο τραίνο βγήκαν στην επόμενη στάση που ήταν το Μοναστηράκι. Παρά τα χημικά που είχαμε φάει ήμασταν πάλι πολλοί, πάλι άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Κι είναι τεράστια η αδικία που δεχόμαστε σαν άνθρωποι. Σκεφτείτε το λίγο. Μας κλέβουν τις ζωές και το κάνουν χρόνια τώρα. Απλά όταν κάποια στιγμή βεβαιωθήκανε πως το μόνο που νοιάζει τον κοσμάκη είναι πως να χαζοπανηγυρίσει για το 2004 των μεγάλων χορηγιών, πως θα παρει μεγαλύτερη τηλεόραση για να βλέπει τις σαχλοσειρές και πως να υπερχρεωθεί προκειμένου να έχει κάτι παραπάνω απ’ τον διπλανό του, αφού φυσικά του ευχηθεί να του πεθάνει η κατσίκα, κάπου εκεί ήταν και η αρχή του ντόμινο που κατέρρεε. Τα υπόλοιπα μετά είναι λίγο πολύ γνωστά στο ευρύ κοινό. Για τις τράπεζες δεν μου καίγεται καρφί. Τοκογλύφοι είναι και μάλιστα με τις ευλογίες του κράτους (που είναι κι ο καλύτερος πελάτης τους). Τους χώρους έκφρασης της τέχνης τους σέβομαι. Αλλά συμφωνώ μ’ αυτό που έγραψε ο/η αρθρογράφος γιατί απλά…έχουμε χούντα κι έρχονται κι άλλα χειρότερα:

«…δεν θυσιάζω τη ζωή κανενός ανθρώπου και την αξιοπρέπεια του ούτε για την Ακρόπολη. Τα κτήρια με λεφτά σε έξι μήνες το πολύ ξαναφτιάχνονται. Οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων θα χρειαστούν χρόνια και χρόνια.»

Κλείνω κοντά δύο μήνες άνεργος μια ανάσα πρίν τα 30. Δεν το βλέπω σαν παρηγοριά που είναι κι άλλοι συναθρωποί μου σε αυτήν την κατάσταση. Δε θέλω να μπώ στο τρυπάκι της κακομοιριάς. Με φαρμακώνει όμως καθημερινά αυτή η αδικία. Όπως επίσης σφίγγεται η καρδιά μου στην ιδέα ότι όταν και αν χτυπήσει το τηλέφωνο για συνέντευξη, η πρόταση μπορεί να είναι για 500 ή 450 ευρώ που δε φτάνουν ούτε για τα βασικά. Ζωή είναι αυτή? 1000% εκμετάλλευση είναι, την οποία όμως θα πρέπει να δεχτώ γιατί απλά δε γίνεται αλλιώς. Σπούδασα ένα επάγγελμα που το γούσταρα. Μπήκα με πολύ κόπο σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα και όσο σπούδαζα τα περισσότερα εξάμηνα δούλευα παράλληλα απ’ έξω. Έχω αξιοπρέπεια για να δεχτώ έτσι απλά να με πατήσουν στο λαιμό.

Κι είμαστε πολλοί που το βιώνουμε αυτό. Τις υπεραναλύσεις και τις πολύωρες συζητήσεις επί του θέματος τις έχουμε κάνει τόσο με τον εαυτό μας, όσο και με τους κοντινούς μας ανθρώπους. Από κει και πέρα το που θα το πάει ο καθένας στο δρόμο είναι δικό του θέμα και ευθύνη. Για παράδειγμα: Αν ξαφνικά ενα πρωί, στο σπίτι του καθενός από εμας έμπαινε ένας κύριος και με συνοπτικές διαδικασίες μας έλεγε πως ούτε λίγο ούτε πολύ θα πρέπει να περνάει κάθε πρώτη του μηνός για να μας παίρνει με το έτσι θέλω ένα Χ ποσό, οι αντιδράσεις σίγουρα θα ήταν πολλές και διαφορετικές ανάλογα το άτομο. Άλλος θα δεχόταν κατευθείαν, άλλος θα το συζητούσε λίγο ειρηνικά κι άλλος θα τον έπαιρνε με τις κλωτσιές.

Το οξύμωρο της όλης κατάστασης είναι πως μια μικρή πράσινη γραμμή από στολές, ασπίδες και κράνη, κρατάει κάθε φορά χιλιάδες κόσμου που προσπαθεί να φτάσει στο θεατράκι τους. Πάντα αυτοί οι 20 ένστολοι του «Υπουργείου Αγάπης» σπρώχνουν προς τα πίσω ένα ποτάμι κόσμου που δύο βήματα να κάνει απλά, τους πήρε μέσα για πλάκα. Το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό στην πράξη θα το δείξει ο χρόνος, ο δρόμος αλλά και η εξαθλιώση που ακολουθεί.

Κουράγιο και δύναμη σε όλους μας! Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών…

«Το οξύμωρο της όλης κατάστασης είναι πως μια μικρή πράσινη γραμμή από στολές, ασπίδες και κράνη, κρατάει κάθε φορά χιλιάδες κόσμου που προσπαθεί να φτάσει στο θεατράκι τους. Πάντα αυτοί οι 20 ένστολοι του “Υπουργείου Αγάπης” σπρώχνουν προς τα πίσω ένα ποτάμι κόσμου που δύο βήματα να κάνει απλά, τους πήρε μέσα για πλάκα. Το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό στην πράξη θα το δείξει ο χρόνος, ο δρόμος αλλά και η εξαθλιώση που ακολουθεί.»

Αυτο πλεον ειναι σε πολλων το μυαλο φιλος. Και η απαντηση μαλλον ειναι απλη: 1) Οι πρωτοι πενηντα θα πρεπει οχι απλα να ειναι μαχιμοι, αλλα να χρησιμοποιηθουν απο τους πισω σαν επιθετικη ασπιδα (εγω δεν ειμαι τοσο γενναιος να το κανω αυτο, η μαλλον για την ωρα δεν βρισκω λογο, εκτος και αν ειναι πισω απο τα γουρουνια κατι που θελουμε ολοι) 2) Θα πρεπει και οι πισω να εχουν αντιασφυξιογονες και γυαλια αλλιως, δεν εχει νοημα και 3) Αυτο που λεω στην παρενθεση. Δεν ειμαι υπερ της παραλογης βιας, αν και σε καμμια περιπτωση κατα της βιας γενικα, η φυση ΕΙΝΑΙ βια, και χριστιανικες κουταμαριτσες, και ασυνειδητη αντιθεση με την φυσικη μου υποσταση δεν με αφορουν. Λοιπον, η ειμαι δειλος, πολυ πιθανο, η δεν εχω το κινητρο. Και για μενα το εχω, αλλα να παω να πεσω για τους απο πισω και να μην ειμαι σιγουρος αν ειναι αποφασισμενοι, δεν με νοιαζει να γινω μαρτυρας. Οποτε ναι μεν, στην εξαθλιωση, θα γινει αυτο, αλλα δεν θα ειναι πραξη αποφασισμενων, αλλα απελπισμενων. Και δεν μου αρεσει αυτο.

Επισης, το αρθρο, και η συζητησεις στα σχολια, πραγματικα απο τα καλυτερα που εχω διαβασει εδω και καιρο. Να σημειωσω, οτι ημουν απ τη μερια του ζαπειου, και οτι οσοι την πεφταν 20:00 – 22:00, σε μια δυο διμοιριες, δεν ηταν ιδιαιτερα «επαγγελματιες» μπαχαλακηδες, μαλλον για οργισμενα ατομα χωρις πειρα μου φανηκε η πλειοψηφια τους, χωρις ιδιαιτερο εξοπλισμο, ατακτες υποχωρησεις και πανικοι χωρις λογο… ισως να κανω λαθος, αλλα ετσι καταλαβα.

Φίλε μου αρχικά να σου πώ πως κι εμένα μου δίνουν ακόμα μια ελπίδα τα όσα διαβάζω εδώ σήμερα. Τόσο τα δικά σου όσο και όλα τα υπόλοιπα σχόλια γενικότερα. Τις ίδιες ανησυχίες και την ίδια οργή έχουμε. Χαίρομαι που ακόμα μπορώ να μοιράζομαι τις σκέψεις μου με συναθρώπους μου. Θέλω να γράψω πολλά πάνω σε ό,τι έχω διαβάσει ως τώρα, αλλά θα προσπαθήσω να μην πλατιάσω.

Προσωπικά πιστεύω οτι και μόνο που υπάρχει η σκέψη: «αν βρεθώ σε σύγκρουση, αυτή τη φορά να μη δειλιάσω ή να μην τρέξω πανικόβλητος 35.759χλμ, αλλά να παραμείνω έστω στο σημείο», είναι κάτι. Το ότι υπάρχει η σκέψη του ενδεχομένου της αναπόφεκτης σύγκρουσης, είναι κάτι. Η 50χρονη κυρία που δίνει mallox στον πιτσρικά που σωριάζεται στο πεζοδρόμιο, είναι κάτι. Το ότι επιλέξαμε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να μείνουμε έστω για λίγο ακόμα μετά από 5 ώρες χημικών, είναι κάτι. Το ότι σιγά-σιγά καταλαβαίνουμε οτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ να μας πεί αν ήρθε η ώρα για επανάσταση ή όχι, αν θα ΠΑ.ΜΕ πίσω στην Ομόνοια ή αν θα συνεχίσουμε μπροστά, είναι κάτι. Το ότι σιγά-σιγά καταλαβαίνουμε πως μόνο τα πρόβατα έχουν ανάγκη το βοσκό να τα καθοδηγήσει και δεν τρέφουμε αυταπάτες για σωτήρες είναι σίγουρα κάτι… Γι’ αυτό άλλωστε λέγονται και συλλογικοί αυτοί οι αγώνες.

Τα βιώματά μας από την αγορά εργασίας και η κρίση μας, είναι από μόνα τους αρκετά για να μπορέσουμε να δούμε το μέρος της αλήθειας που σκόπιμα μας κρύβουν τα κανάλια της χούντας. Άρθρα σαν αυτό (ή οποιοδήποτε αντίστοιχο) που θα μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον, μας βάζουν πιο εύκολα σε διαδικασία αυτοκριτικής και ταυτόχρονα συζήτησης με κάποιον που πιθανότατα να έχει κάτι παρόμοιο να διηγηθεί. Εγώ πήρα πολύ δύναμη διαβάζοντας το κείμενο, αλά και τα σχόλια των από κάτω. Μπορεί να μη συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας αλλά αυτό το «ζύμωμα» είναι που εμένα με κάνει να παίρνω κουράγιο. Αυτή είναι η επιτυχία της Κυριακής που κάποιοι τελείως μηδενιστικά πάνε να υποβαθμίσουν. Το οτι όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει οτι έχουμε τη χειρότερη μορφή κατοχής γιατί απλά το έζησε στο δρόμο κι όχι στο σαλόνι, είναι μια μικρή νίκη. Το να το χλευάσει όλο αυτό κάποιος προκειμένου να σηκωθεί έστω και για να βάλει νερό απ την κουζίνα, είναι το μόνο εύκολο. Από κει και πέρα, αν το θέμα της οικονομικής κρίσης είναι εθνικό ή ταξικό, το αν τα εκάστοτε οικονομικά συστήματα πάνω στα οποία στηρίχτηκαν και στηρίζονται οι κοινωνίες, κάνουν τελικά καλό στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου (ασχέτως χρώματος ή φυλής), είναι ερωτήματα που οι απάντησεις έρχονται στην πορεία της έρευνας. Κάποιες αναθεωρούνται, άλλες ισχυροποιούνται κι άλλες διασταυρώνονται και προκύπτουν καινούριες κι η γνώση δεν τελειώνει. Παράλληλα η συνείδηση του καθενός πλάθεται ταυτόχρονα με τον αγώνα για επιβίωση κι ελευθερία:

«Δε θα επαναστατήσουν αν δεν αποκτήσουν συνείδηση. Και δε θα αποκτήσουν συνείδηση αν δεν επαναστατήσουν».

Αυτό είχε γράψει ο Όργουελ στο καταπληκτικό βιβλίο του «1984», που γράφτηκε το 1949 και περιγράφει πράγματα τα οποία ζούμε σήμερα αλλά και χειρότερα που πολύ φοβάμαι πώς θα έρθουν…

“…δεν θυσιάζω τη ζωή κανενός ανθρώπου και την αξιοπρέπεια του ούτε για την Ακρόπολη. Τα κτήρια με λεφτά σε έξι μήνες το πολύ ξαναφτιάχνονται. Οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων θα χρειαστούν χρόνια και χρόνια.”
Δεν καταλαβαίνω πότε μπήκε τέτοιο δίλημμα. Δηλαδή, ή θα καούν τα κτίρια, ή θα καταστραφούν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων; Και ποιος σου είπε ότι για να μη θυσιάσεις τη ζωή ή την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου, πρέπει να γκρεμίσεις την Ακρόπολη; Γι’ αυτό καήκανε τα κτίρια, γι’ αυτό σπάσανε οι βιτρίνες και έγιναν οι λεηλασίες στις 12/2;

Καταπληκτική ανάλυση!

Ξυπνήστε με όταν ξαναβγεί η Ρούλα ή ο Σάκης, κατά προτίμηση για να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο. Εννοείται και εκτάκτως αν καεί κι άλλο φουαγιέ…
[https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150426384788726&set=a.400500733725.174926.555023725&type=1&theater]

Οι δρόμοι είναι η κρυμμένη αλήθεια της τέχνης και της ζωτικότητας ενός
κράτους. Εμείς δεν κυκλοφορούμε ούτε με συνοδεία μα ούτε με το κεφάλι χαμηλά! Είμαστε Έλληνες και θιγόμαστε από τους ίδιους μας τους ανθρώπους.. να μας εξηγήσουν την ετοιμολογία της λέξης κοινοβούλιο!

ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΒΑΘΎΤΑΤΑ!
Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές. Αυτό νομίζω πως καταλύει κάθε έννομη σύμπραξη του Δικαίου μας!! ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ 10 ΕΚΑΤΟΜ. ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
είναι αδιανόητο ένα σύστημα να δημιουργεί νόμους, όταν μέσα σε αυτό οι περισσότεροι είναι άνομοι και εκ του αποτελέσματος ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ!!

συγχαρητήρια για το κείμενο σου, εκφράζει μια κοινωνία που άργησε να ξυπνήσει!!

ΥΓ1 αυτά που αναγράφεις και θα τονίσω:
*Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.

*H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Το κειμενο αν και δεν με βρισκει να συμφωνω σε θεματα βιας , περιγραφει απλα οτι ζησαμε.
Ειναι αναγκη ομως να δουμε πρακτικα θεματα , και να ξεχασουμε το κρατος και τις παραφυαδες τους.
Ηρθε η ωρα να βρουμε μονοι μας λυσεις μακρια απο -ισμους και να γραψουμε εκει που δεν ποιανει η μελανη ολα τα υπολοιπα.

Στα θετικα: Ο κοσμος δεν εφευγε…

Στα αρνητικα: το πλιατσιακο και οι φωτιες

Καλο αγωνα και ψηλα το κεφαλι.

Πολύ ωραίο κείμενο. Αλλά είμαι τελείως εναντίον της βίας. Μου φαίνονται όλα στημένα και άκυρα. Η λύση δεν είναι να κάνουμε καφριλίκια σ’ αυτούς που μας βασανίζουν γιατί είμαστε ίσοι κι όμοιοι μ’ αυτούς. Απεργία όλοι είναι η λύση. Επίσης, μια απορία. Αυτές οι εκδόσεις Λαμπράκη ρε παιδί μου που κάθε φορά καίγονται όλα γύρω γύρω κι αυτές μένουν όρθιες, συγκλονιστικό είναι, δεν αρπάζουν φαίνεται οι εφημερίδες εύκολα.

Δες εδώ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1378223 για ΔΟΛ κι αν σε ενοχλεί που είναι στο indymedia, sorry αλλά δεν θα κάτσω να ψάξω για να σε ευχαριστήσω. Ψάξε μόνος/η σου.
Το γράφω αυτό όχι γιατί επιδοκιμάζω ή αποδοκιμάζω αλλά για χάρη της ορθότερης πληροφόρησης.

Το ευχάριστο είναι ότι κόσμος που δεν είχε πότε κατέβει σε πορείες και παρακολουθούσε τα γεγονότα που τον αφορούσαν μέσα από το χαζοκούτι βρίζοντας κάθε φορά τους «κουκουλοφόρους» και τους «μαυροφορεμένους αλήτες», όταν κατεβαίνει έστω και μιά φορά, αρχίζει και υποψιάζεται τι παιχνίδι παίζεται από τα ΜΜΕ και το κράτος. Επίσης πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορεί οι λίγοι που βρίσκονται συνέχεια στο δρόμο, να παλεύουν για όλους αυτούς που κάθονται στον καναπέ.

Ετσι ακριβως ειναι φιλε ηρθε η ωρα ,δεν παει αλλο.ολοι στο δρομο αλλα με στοχο….με στοχο το καψιμο της βουλης με ολα τα κα8ικια μεσα..

Φίλε «μόλιςξύπνησα» πολύ καλό το άρθρο. Έτσι πράγματι νιώθουμε πολύς κόσμος. Κι όπως σου είπε ο «αναρχικός» καλώς ήλθες. Όπως πολλοί από μας, που αφού ζήσαμε μια ζωή παραδομένη, περισσότερο η λιγότερο στην υποστήριξη του συστήματος, ως τώρα «ξυπνήσαμε» έτσι ξυπνάς κι εσύ και συνειδητοποιείς πως τελικά η αλληλεγγύη και αυτοί που την επιδεικνύουν δείχνουν το δρόμο για την αλλαγή. Δεν ξέρω αν είμαστε αρκετοί, ξέρω όμως ότι συνέχεια γινόμαστε περισσότεροι. Μια φίλη στην πλατεία το είπε πριν καιρό, «τελικά μάλλον είμαστε όλοι αναρχικοί»…
Θα συναντηθούμε στους δρόμους…

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ) !
ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ,ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ,ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗ ΒΙΑ (ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ).
ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΘΕΩΡΙΑ,ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !
ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΛΟΓΟΥΣ,ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ,Η ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ !
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ,ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ,Η’ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ,ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ!
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΟΤΑΝΘΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.(ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ)!
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ,ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ !(ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ,ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ,ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ)!
ΟΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΥΦΛΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΒΙΑΣ ,ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ !
ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ,ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΑΝΑΓΚΗ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΙΓΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΕΚΑΙΓΑΝ ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ !
ΑΥΤΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ,ΠΟΥ ΑΔΡΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Α ! ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΑΙ ΕΙΤΕ ΜΠΑΤΣΟΙ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩΘΕΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ,ΕΙΤΕ ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ !
ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΩ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ !
ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !
ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ,Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ,Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ,Η ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑΓΚΗ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

Νομίζω ότι τονίζω στο κείμενο πως είμαι εναντίον της βίας.
Απλά πρέπει να γίνει σαφές ότι η βία της Κυριακής προκλήθηκε από την ήττα των δημοκρατικών θεσμών και του βιασμού της δημοκρατίας που έχει γίνει από την κυβέρνηση και τα όργανά της.
Εννοείται ότι κάποια σπασίματα έφτασαν στο σημείο του αυτισμού (μου το παραδέχθηκε και φίλος αναρχικός) και πως η βία για τη βία δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά.
Όμως αυτή η βία της Κυριακής ήταν μια κραυγή που κάποιοι πρέπει να την ακούσουν πριν φτάσουν τον κόσμο στο απροχώρητο και γίνει κανόνας.
Όσον αφορά στις κρίσεις για το αν ήταν αναρχικοί, κουκουλοφόροι ή μπαχαλάκηδες, εγώ απλά δέχτηκα το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Οι ειδικοί περί αναρχίας ας κάνουν τη μελέτη τους.
Και πάλι επαναλαμβάνω πως το θέμα είναι η ήττα της δημοκρατίας και όχι η νίκη των αναρχικών. Η νίκη των αναρχικών ήρθε επειδή οι κρατούντες έβαλαν αυτογκόλ στη δημοκρατία με τη στάση τους και τον περιορισμό της ελεύθερης συνάθροισης και διαδήλωσης.

Αν δεν υπήρχε ούτε ένας αστυνομικός, κανείς δεν θα έμπαινε στη βουλή και κανείς δεν θα άφηνε κανέναν να πετάξει πέτρα. Αλλά οι συγκρούσεις είναι επιδίωξη της αστυνομίας για να τρομοκρατήσει τον κόσμο. Όταν ο κόσμος όμως χάσει τα πάντα, δεν θα τρομοκρατείται από τίποτα.

Κι ακόμα κάτι, εγώ δεν είδα κανέναν να εκβιάζει κάποιον για να μην του κάψει το μαγαζί. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μέσα σε όλον αυτό τον χαμό γίνονταν τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις. Αν συνέβηκε κάτι τέτοιο σε μεμονωμένες περιπτώσεις προβοκατόρων ή ακόμα και ανεγκέφαλων, δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά είναι καταδικαστέο.

Το θέμα είναι να εστιάσουμε στην παραμόρφωση της είδησης, στην επιδίωξη της αστυνομίας για βία και στην οργή του λαού που αυξάνεται.

Όσο για την επιλογή του τίτλου του κειμένου, ίσως να ήταν ατυχής, αλλά και ακόμη νομίζω πως δεν ήταν. Υπάρχουν εκατοντάδες λέξεις έτσι κι αλλιώς κάτω από αυτόν.

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ !
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΗΤΑΝ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ !
ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ !
ΟΣΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΤΟΧΟ,ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ !
ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΟΥ !
ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΩ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΩΝ,ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΙΑΝ ΓΝΩΣΗ !

ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΠΗΚΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΟ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ !

Θα ήθελα να συγχαρώ για το εξαιρετικά εύστοχο κείμενο. Ταυτόχρονα όμως θα ήθελα να δώσω και μία απάντηση σε όλους αυτούς τους φίλους που συνεχίζουν να σχολιάζουν για τη βία, τις απαρχές και την ουσία της αναρχίας, για αυτούς που με τιμή και περηφάνεια δηλώνουν ότι δεν έχουν πετάξει μία πέτρα. Ε και λοιπόν?
Πρέπει στο σημείο που βρισκόμαστε να επιλέξουμε με ποιους είμαστε και με ποιους όχι. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, στην πλήρη κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών, σε μία πρωτοφανή έλλειψη δικαιωμάτων και συνεχιζόμενης κρατικής βίας, είναι ώρα να αντιδράσουμε με κάποιον τρόπο. Συμφωνώ με το φίλο που λέει ότι όποιος θέλει να μάθει ποιοι πραγματικά είναι αυτοί οι άνθρωποι- και αναφέρομαι στους αναρχικούς- δεν έχει παρά να τους προσεγγίσει και να ενημερωθεί.
Όποιος θα συνεχίσει να περιμένει από το δελτίο των 8 να μάθει ποια θα είναι η αυριανή του τύχη, για μένα δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τις ενέργειες των υπολοίπων αγωνιζόμενων, σε όποι χώρο και αν αυτοί βρίσκονται.

ΥΓ1 Οι ζωές κάποιων από τα εκατομμύρια ανθρώπων μπορεί να μη ξαναφτιαχτούν ποτέ…

Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι το παραπάνω…Κατά τ’ άλλα, σε ένα θέμα αρκετά λεπτό και ευαίσθητο, η τοποθέτησή σου με καλύπτει και, σε πρώτη ανάγνωση, με βρίσκει σύμφωνο και το προωθώ σε φίλους και γνωστούς…

Σα να μην πέρασε μια μέρα…

Το Τέλος της Ιστορίας
(Φουκουγιάμα* έπαιξες κι έχασες!)

*αμερικανο-ιάπωνας οικονομολόγος-φιλόσοφος, που στο βιβλίο του «Το Τέλος της Ιστορίας» υποστηρίζει ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός κι η ιστορία τελειώνουν με την παγκόσμια επικράτηση του Καπιταλισμού, τον οποίο θεωρεί και το τελειώτερο κοινωνικό-οικονομικό σύστημα…

με αφορμή τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, 2008

Θέλω να τα πω κι ας πέσει φωτιά να με κάψει αν αρμόζει, όπως θα άρμοζε εξάλλου -κατά τας δικάς σας βεβαίως βεβαίως γραφάς χριστιανοεβραίοι μουσουλμάνοι μου- σε κάθε αμαρτωλό, υβριστή και προδότη του είδους και της φύσης μας -να που θα συμφωνήσουμε για μια φορά. Η ύβρις -κατά τας ελληνικάς γραφάς- φέρει Δίκην και Νέμεσιν, πυρ εξαγνιστικό, καθαρτικό, θανατηφόρο, αλλά τελικά, τόσο, μα τόσο ζωογόνο!!… Πυρ εξ ουρανού. Μη σας ξεγελά η συσκευασία Μολότωφ, πρόκειται για αγνή οργή θεού. Οργή θεού-ανθρώπου ενάντια στους επίσημους αντιπροσώπους του Σατανά επί γης: Εκκλησία, Κράτος, Κεφάλαιο. Κουφάλες, ήρθεν η ώραν σας!!
Δεν ειν΄αυτά όμως που θέλω να πω -αυτά είναι γνωστά κι εύληπτα από κάθε στοιχειωδώς έξυπνο άνθρωπο: η Εκκλησία είναι ένας σκοταδιστικός κερδοσκοπικός οργανισμός -ανέκαθεν ήταν- που καπηλεύεται ξεδιάντροπα το ανώτερο θρησκευτικό-σεξουαλικό συναίσθημα του ανθρώπου, διαστρέφοντας το κι ευνουχίζοντάς το μέσα απ΄τους σαδομαζοχιστικούς νόμους περί σεξουαλικής ηθικής των φύλων που η ίδια επέβαλλε, προκειμένου να το διαχειριστεί και να εξουσιάσει το μιαρό καβλωμένο ποίμνιο.
Το Κράτος με τη σειρά του θεσμοθέτησε πολιτικά και οργάνωσε κοινωνικά τους δούλους που δημιούργησε ο βούρδουλας της θρησκευτικής -και πιο γαμάτης!- εξουσίας απ΄όλες (πρέπει να της το αναγνωρίσουμε αυτό, καθώς είναι η πρώτη, η καλύτερη και η μόνη εξουσία που έχει σούπερ-ήρωα με το μέρος της -πανταχού παρών, τα πάντα πληρών, ανέστη εκ νεκρών κτλ). Θεσμοθέτησε και οργάνωσε λοιπόν τη δουλεία έτσι ώστε όχι μόνο να είναι παραγωγικά και αυτο-καταναλωνόμενα τα ζωντανά μες στο μαντρί, αλλά και να γεννοβολάνε και να εκπαιδεύουν -με δικά τους έξοδα φυσικά- τις επόμενες γενιές σκλάβων υπανθρώπων, που είναι τα παιδιά τους, για τα οποία θυσιάζονται και ούτω καθεξής…
Και όλα τα παραπάνω στην υπηρεσία του τωρινού (αλλά εφήμερου…) αντι-θεού – Εωσφόρου που κινεί τούτο τον κόσμο: του Κεφαλαίου. Που ήρθε να δηλώσει με θράσος ότι σήμανε πια το τέλος της ιστορίας, καθώς όλα πηγαίνουν ρολόι κι είμαστε όλοι μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, αφού κι οι ραγιάδες κουτσοβολεύτηκαν και μεγαλώνουν σκυφτοί κι αμίλητοι τα σκλαβάκια τους μπροστά στην τηλεόραση, κι η οικονομία πηγαίνει χάρμα, και τη δημοκρατία και την ειρήνη μπορούμε να επιβάλλουμε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους ανεγκέφαλλους απολίτιστους αλλότροιους και να διατηρούμε με το στανιό άθλιες συνθήκες διαβίωσης για τα 3/5 του πλανήτη … τι άλλο θέλουμε?!!?! Γαμάμε και δέρνουμε!!
Και μην ξεχνάτε: το Κεφάλαιο σας διασφαλίζει μια σίγουρη ταυτότητα και θέση μέσα στην κοινωνία την άδικη: εσείς θα είστε πάντα οι μαλάκες που περήφανα θα θυσιάζετε τη ζωή σας, μίζεροι και παραδομένοι στα καθώς πρέπει του συστήματος που αγόγγιστα αποδεχτήκατε χωρίς να προβάλλετε την παραμικρή αντίσταση. Θα είστε οι αξιοπρεπείς γονείς που -κατά τις παραδόσεις αιώνων- θα μεγαλώσετε τα βλαστάρια σας με πόνο και στερήσεις προκειμένου να γίνουν ΄΄σωστοί άθρωποι΄΄ για την κοινωνία, δηλαδή σφάγια στο βωμό του χρήματος και της ΄΄επιτυχίας΄΄. Θα είστε αυτοί που για να επιβιώσουν, δε θα διστάσουν να ποδοπατήσουν χλευάζοντας τα πιο αγνά παιδικά όνειρα. Και το κυριότερο: θα διδάξετε τα παιδιά σας να κάνουν ακριβώς τα ίδια -χάριν επιβίωσης ασφαλώς… Συγχαρητήρια!!! Είστε πιο ζώα από ποτέ!! Μπορείτε να ψοφάτε -σχεδόν πλήρεις ημερών- ευτυχισμένοι που πράξατε στη ζωή σας αυτό που σας είπαν ότι έπρεπε, απεταξάμενοι κάθε ευθύνη που θα άρμοζε σε ενήλικες. Και το Κεφάλαιο με τη σειρά του ανταποδίδει για την καλή σας διαγωγή διαβεβαιώνοντάς σας για ένα τουλάχιστον πράμα: τίποτα δε θ΄αλλάξει!! Όλα θα παραμείνουν ως έχουν, γιατί πολύ μας αρέσει αυτή η ασφάλεια!! Εσείς θα είστε πάντα εσείς, δηλαδή η καύσιμη ύλη, κι εγώ, το Κεφάλαιο, θα είμαι εδώ για να σας θυμίζω ακριβώς ποια είναι η θέση σας: ο πάτος της τροφικής αλυσίδας… Δουλέψτε σκλαβάκια, γεννοβολάτε σαν τα ζώα, να μη χαθεί το γονίδιο της υποταγής!!..
Κι εκεί που πράγματι, γι άλλη μια φορά, όπως σε τόσους μύθους, ο Ιάπωνας φάνηκε ο σοφός της υπόθεσης προαναγγέλοντας και ταυτίζοντας συνάμα το Τέλος της Ιστορίας με την παγκόσμια επικράτηση του Καπιταλισμού, ξυπνάω ένα πρωί και τι να δω?!! Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, τη Μέκκα του Καπιταλισμού, τη δίδυμη δύναμη πυρός, τη διπλή φονική αιχμή του δόρατος του Δυτικού Πολιτισού -γαμώ την πουτάνα μου!!- να ΄χει λαμπαδιάσει σαν την καιομένη βάτο, παρομοίωση που συνειρμικά μ΄έβαλε σ΄υποψίες… Μήπως δεν είναι το τέλος της ιστορίας?? Μήπως είναι η αρχή της?… Τα χρόνια που ακολούθησαν το έκαναν ξεκάθαρο: ήταν η αρχή του Τέλους.

Στα δικά μας όμως. Καθώς πλησιάζει και το τέλος του Τέλους… Ας μη σας βρει απροετοίμαστους! Γιατί ακούω πολλές απορίες κι ενστάσεις πανταχόθεν και, πραγματικά, σ΄αυτή τη φάση δεν υπάρχει για μένα τίποτα πιο ανόητο, εκνευριστικό κι απάνθρωπο από ανθρώπους που αναρωτιούνται ή, ακόμα χειρότερα, διαμαρτύρονται για τα όσα συνέβησαν τελευταία στην Ελλαδίτσα μας, εδώ, στον ομφαλό και την κωλοτρυπίδα του κόσμου (ω ναι, απ΄αυτή την ταύτιση να καταλάβετε σε τι εξελικτικό στάδιο βρισκόμαστε μέσα στη μήτρα του σύγχρονου πολιτισμού: χέζουμε από κει που τρώμε…).
Έχουν ακουστεί πάλι τα μύρια όσα, οι κλασσικές παπαριές για κουκουλοφόρους-αναρχικούς, μπάτσους-κουκουλοφόρους, επαγγελματίες μπαχαλάκηδες, παρακράτος, γνωστούς-αγνώστους κι ένα κάρο μαλακίες. Με κύριο μέλημα καταρχήν να διαχωριστούν οι ΄΄κακοί΄΄ απ΄τις ορδές των δεκάδων χιλιάδων φιλήσυχων πολιτών κι ΄΄ευαισθητοποιημένων΄΄ (άκου λέξη!!) μαθητών που διαδήλωναν ειρηνικά για το χαμό του παιδιού. Πάτε καλά ρε!!? Έχετε καταλάβει τι έχει συμβεί? Ποιοί φιλήσυχοι πολίτες κι ευαίσθητοι μαθητές?! Τι παραμύθια τσαμπουνάτε στον κόσμο εσείς οι καναλάρχες κι οι δημοσιογραφίσκοι της κακιάς ώρας?!! Ποιό χαμό του παιδιού?! Το χαμό του μέλλοντός μας!! Αλλά και του παρελθόντος μας, ευτυχώς…
Όποιος ήταν εκεί έσπαγε. Δε λέω αδιακρίτως, αλλά έσπαγε. Είδα θείες με ταγιέρ να πετροβολούν μια ΠΕΙΡΑΙΩΣ, είδα παπού με μαγκούρα να την πεφτει στους μπάτσους, άκουσα 14χρονα να προσπαθούν ν΄αποφασίσουν αν ανήκει τελικά αυτό ή το άλλο κατάστημα σε πολυεθνική κι αν θα πρέπει, ως εκ τούτου, το κάψουν… Ήταν όλοι εκεί. Κι ήταν όλοι έξαλλοι. Μαινόμενο πλήθος. Με τους πιτσιρικάδες μπροστάρηδες, πλην όμως, με την απόλυτη σύμπραξη των υπολοίπων.
Επιτέλους ξεκίνησε! Και δεν είναι τυχαίο ότι ξεκίνησε από δω. Από δω ξεκίνησε αυτό το κακόγουστο αστείο του δυτικού πολιτισμού, εδώ θα γίνει κι ο τάφος του! Για πρώτη φορά στη ζωή μου, νοιώθω ρίγη πατριωτισμού και υπερηφάνειας να με διαπερνούν για τη χώρα μου!!!
Στο γαμω-δια ταύτα όμως, που δεν έχουμε μπει ακόμη!! Κι αυτό αφορά στην ιδιαίτερα προβεβλημένη ανάγEη διαχωρισμού της ΄΄πρέπουσας΄΄ από την ΄΄ανάρμοστη΄΄ καταστροφή μέσα σ΄αυτό το κλίμα οργής… Εντάξει οι τράπεζες και τα δημόσια κτίρια, αλλά τα καταστήματα?!! Τις δουλειές των ανθρώπων??! Darling, when it rains, it pours!! Και δεν το λέω με καμία σaρκαστική διάθεση, πρόκειται για απλή διαπίστωση μέσου νου: έχCEι μαύρα, πυκνά σύννεφα και σου ΄ρχονται ψιχάλες?? Ε, θα ρίξει καρεκλοπόδαρα! Τι σου κάνει εντύπωση?
Κουράστηκα ν΄ακούω για τα μαγαζάκια του κόσμου που δε φταίει σε τίποτα. Όου, αγαπητέ κοσμάκη, θα διαφωνήσω κάθετα και ριζικά. Φταις κυρίως εσύ. Εσύ που στωικά σκύβεις κεφάλι και στήνεις κώλο μια ζωή για μένα, το παιδί σου!! Εσύ κόσμε που έκανες τη μιζέρια σου ζωή και την κατάθλιψη καριέρα κι απαιτείς απ΄τα παιδιά σου να κάνουν το ίδιο!! Εσύ, που δέχτηκες και δέχεσαι κάθε μέρα να υποτάσσεσαι σε απάνθρωπες και αδιανόητες από υγιείς νόες ηθικολογίες του τρόμου, να υιοθετείς ταυτότητες και πρακτικές που νεκρώνουν κάθε σπίθα φαντασίας κι ελπίδας για ένα καλύτερο σήμερα… Εσύ κοσμάκη, που έκανες παντιέρα το φόβο και την ανασφάλεια και δεν τολμάς να κουνήσεις ρούπι, κι όλο τάζεις στα παιδιά σου ένα καλύτερο αύριο… Ένα αύριο που ποτέ δεν ξημερώνει και το ξέρεις!! Γιατί το άφησες να γραφτεί στο πετσί σου. Γιατί ξεπούλησες ψυχή, παρόν και μέλλον στις τράπεζες και στις πολυεθνικές, γιατί μας φλόμωσες στο ψέμα, γιατί μας παρέδωσες συγκινημένος και υπερήφανος στο σκλαβοπάζαρο των πτυχιούχων για μια καλύτερη τύχη απ΄τη δική σου, τάχα μου τάχα μου… Γιατί τη δική σου ψωραλέα βόλεψη μας ζητάς να πληρώσουμε με τη ζωή μας… Ε άντε και γαμήσου κοσμάκη!! Ήταν αναμενόμενο να έρθει μια γενιά ανθρώπων -με διευρυμένα μάλιστα ηλικιακά όρια- που θα ΄βρισκε τον τρόπο να στο πει έτσι ώστε να το καταλάβεις.
Τι μας φταίνε τα μαγαζάκια του κόσμου??!!! Αναρωτιέστε?? Αγαπητή μαμά, αγαπητέ μπαμπά, το μαγαζάκι σου -που για σένα ήταν απλώς η πύλη της ισόβιας φυλακής σου- για μένα είναι η πύλη της κολάσεως. Όχι επειδή είμαι τεμπέλης, ούτε επειδή δεν έχω όνειρα και στόχους. Αλλά για το ακριβώς αντίθετο. Γιατί εγώ θέλω να ζήσω. Κι εσείς το μόνο που έχετε να με διδάξετε είναι θάνατος. Υποταγή στο ανώφελο, στο ανούσιο, στο παράλογο. Να πάψω να σκέφτομαι, μα κυρίως, να πάψω να θέλω. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σα γονείς?? Να μας καταναλώνετε, όπως εξάλλου κι όλη σας τη ζωή? Να μας συμπεριφέρεστε σα να είμαστε ακόμα ένα εξάρτημα του ατομικού-προσωπικού σας οικοδομήματος που για να σας βγάλει ασπροπρόσωπους θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να ζει σαν να μην υπάρχει? Αγχωθήκατε ταλαίπωροι, καημενούληδες, ηρωικοί γονείς?? Αγχωθήκατε μήπως ο κανακάρης σας δεν είναι αρκετά μαλάκας ή η κοκόνα σας αρκετά πουτάνα ώστε να επιβιώσουν στον όμορφο κόσμο των hommo-καταναλωτών που τους επιφυλάξατε?? Λίγο ξύλο ακόμα, λίγα φροντιστήρια ακόμα, λίγα ψέμματα και λίγες αυταπάτες, κάργα ψυχολογικό εκβιασμό του πιο χυδαίου είδους, και πού θα πάει, θα ΄΄στρώσουν΄΄ τα κωλόπαιδα! Θα γίνουν ίδια ζόμπι με σας… Κι αλήθεια, κακόμοιροι μικροαστοί μικροκαταστηματάρχες μικρογονείς, θυμίστε μου, ο καλός γονιός ειν΄αυτός που στέκεται δίπλα στο παιδί του και το βοηθάει ν΄αλλάξει συθέμελα την κοινωνία κατά πώς θέλει το ίδιο, ή αυτός που ταϊζει την κοινωνία με τα παιδιά του? Α ρε Κρόνοι, Δίας που σας πρέπει!…
Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι πανάρχαια αυτή η ιστορία της συμβολικής ανθρωποφαγίας κατά την οποία οι νεώτερες γενιές χρησιμοποιούνται ως Friskies για να θρέψουν το τερατάκι της εξουσίας, ενώ οι γονείς είτε χειροκροτούν είτε/και σπρώχνουν τα παιδιά τους στη μηχανή του κιμά. Γι αυτό και πολύ χαίρομαι που τελειώνει. Πιο πολύ όμως χαίρομαι που ειμ΄εδώ για να το δω και να το πανηγυρίσω. Καλοσορίζω το Χάος και το Σκοτάδι που θα γεννήσουν το Θεϊκό φως. There will be light! But first there will be blood… Αναπόφευγκτα. Κι αυτό δεν το χαίρομαι καθόλου. Το διαπιστώνω απλώς, σαν το ΄΄θα βρέξει΄΄ που λέγαμε πριν. Δυστυχώς η βία στον κόσμο που ζούμε είναι επιβεβλημένη πανταχόθεν ως ο μόνος τρόπος, είτε για τ΄αφεντικά προκειμένου να διατηρήσουν εξουσία και πλούτη, είτε για τους από κάτω μπας και δουν θεού πρόσωπο. Εκείνο που με πειράζει όμως είναι που εθελοτυφλούν όλοι μπροστά σ΄αυτό που επίκειται. Και επίκειται χαμός.
Ας είναι. Κάτι έπρεπε να γίνει. Και τώρα πια, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι χαμός.
Ο, τιδήποτε λιγότερο απλά δε θα είχε σημασία.
Ρωτάνε πολλοί: τι θα κάνουμε μετά??! Έχετε κάτι να προτείνετε?? Ποιό σύστημα θ΄αντικαταστήσει το σημερινό? Πώς θα τα καταφέρουμε να επιβιώσουμε??!!! Το ερώτημα μεγάλε είναι πώς θα τα καταφέρουμε να επιβιώσουμε αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι!! Όταν είσαι στην πτέρυγα των θανατοποινιτών και το μέλλον σου βρωμάει 7ήμερο, 10ωρο, για 50 χρόνια με 700 ευρώ, το μόνο που σκέφτεσαι είναι ν΄αποδράσεις. Μετά θα δεις που θα πας. Επίσης, ναι ρε, έχω να προτείνω πολλά και διάφορα για το πώς μπορούν να οργανωθούν ανθρωπινά οι ανθρώπινες κοινωνίες, αλλά στο άκουσμά τους οι περισσότεροι ΄΄σοβαροί΄΄ άνθρωποι γελούν χλευαστικά θεωρώντας τα ουτοπικά.
Είναι ουτοπικό -και άρα παράλογο- ν΄απαιτήσουμε επι γης ειρήνη… είναι ουτοπικό και παράλογο να διεκδικήσουμε έναν κόσμο χωρίς εξοπλισμούς, χωρίς συνοριακούς περιορισμούς, όπου η τεχνολογία χρησιμοποιείται για την παραγωγή και τη σοφή διαχείριση των φυσικών πόρων, όπου υπάρχει πρόσβαση στη μόρφωση και την ενημέρωση, όπου υπάρχει έλεγχος (αυτόβουλος, βάση κοινής λογικής-που χάθηκε αυτό το κορίτσι;;;) των γεννήσεων και σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή… είναι ουτοπικό και παράλογο να σταματήσουμε να μεγαλώνουμε τ΄αγόρια μας σαν κτηνώδη αρσενικά που (πρέπει να) τα σέρνει ο πούτσος τους κι η επιθετική μανία… είναι ουτοπικό και παράλογο να σταματήσουμε να μεγαλώνουμε τα κορίτσια μας σαν ανίκανα μισοανάπηρα θηλυκά που σκοπό της ζωής τους έχουν να γίνουν επαγγελματίες ξενέρωτες εκδιδόμενες μάνες…
Σταματήστε να μεγαλώνετε τ΄αγόρια και τα κορίτσια σα να είναι δύο διαφορετικά είδη ζώων! Επιτέλους, ποιά ειν΄αυτά τα θηλυκά αλήθεια που τολμούν ν΄αυτοαποκαλούνται ΄΄μάνες΄΄ ενώ ξαπλώνουν τα παιδιά τους στην προκρούστεια κλίνη της εκάστοτε μαλακισμένης κοινωνίας???! Και ποιά ειν΄αυτά τ΄αρσενικά που κάνουν τον πατέρα ενώ είναι πάντα απόντες?? Σταματήστε να αναπαράγεστε σα να το ΄χει η μοίρα σας! Άνθρωποι είστε όχι κατσαρίδες. Ακόμα και τα ζώα σε συνθήκες αιχμαλωσίας δεν αναπαράγονται. Κι αν πάρετε αυτή τη γενναία απόφαση, τότε σταθείτε στο ύψος των επιλογών σας: γίνετε Γονείς, όχι εκπαιδευτές σκλάβων…
Αν όλα αυτά ακούγονται ουτοπικά, πού να δείτε τι σας έχω για μετά!… Κατάργηση του χρήματος, των εμπορικών σχέσεων και του συστήματος ανταλλαγών, όριο στην ιδιοκτησία. Τέλος σ΄αυτή την ασύδοτη καταστροφική απάνθρωπη μαλακία!! Το χωράει αυτό το γεμάτο διαφημίσεις διεστραμμένο μυαλουδάκι σας?? Είστε σε θέση να κατανοήσετε ότι αν το ανθρώπινο είδος επιβίωσε τόσες χιλιετηρίδες, αυτό συνέβη γιατί το μοίρασμα των αγαθών γινόταν κατά την ανάγκη κι όχι κατά την προσφορά??.. Πράγματι, γελοίοι τύποι, στις μητρογραμμικές (και ουχί μητριαρχικές…) κοινωνίες ο γνώμονας για τη διανομή υλικών αγαθών και την κάλυψη πρώτων αναγκών δεν ήταν η δουλειά-προσφορά, αλλά η ανάγκη. Θα φάει περισσότερο όχι αυτός που ΄΄το κέρδισε΄΄, αλλά αυτός που το χρειάζεται -ο άρρωστος, ο γέρος, το παιδί.
Έτσι καταφέραμε να γίνουμε άνθρωποι, όχι δια του ανταγωνισμού, ηλίθιοι, και μέσα σε 15.000 χρονάκια ψευτοπολιτισμού, τα γαμήσατε όλα!!! Οι μεν μετρώντας τα πουλάκια τους, οι δε ατενίζοντάς τους με τα πόδια ανοιχτά χτενίζοντας το μουνί τους. Δεν τον θέλουμε τον πολιτισμό σας ρε, πώς θα γίνει?? Όχι άλλο παράδοση, όχι άλλα ήθη και έθιμα!!! Τίποτα δε θα κρατήσουμε, γιατί τίποτα -εκ του αποτελέσματος- δε φαίνεται να μπορεί να μας σώσει… Άκουσα λόγιους αριστερούς φίλους ν΄ανησυχούν για την Εθνική Βιβλιοθήκη και τους 19.000 τίτλους βιβλίων που φιλοξενεί… Θα γράψουμε άλλα, παιδιά!! Βλέπετε, αυτό ειναι το πρόβλημα με τους μορφωμένους κουλτουριάρηδες, ψάχνουν τρόπο να ξεφορτωθούν μόνο τη σαβούρα και να κρατήσουν τα καλά!… !! Άστους να ψάχνουν!! Ευτυχώς υπάρχουν κι οι αμόρφωτοι ΄΄ακουλτουρέλ΄΄ 15χρονοι και πλήθος άλλων καταπιεσμένων ανθρωπάκων για να διασφαλίσουν ότι δε θα μείνει κολυμπηθρόξυλο!!
Γιατί η επανάσταση που ήδη συντελείται -ξυπνήστε οι κοιμώμενοι- δεν είναι άλλη μια επανάσταση. Γιατί αυτή η επανάσταση δε γίνεται για να γράψει ιστορία. Αλλά για να τη σβήσει.

Το συγκεκριμένο σχόλιο-μανιφέστο δεν έχω προλάβει να το διαβάσω, απλά παραθέτω όλα τα σχόλια που γίνονται.

Το συγκεκριμένο ¨μανιφέστο¨ -θα το εκλάβω ως κοπλιμέντο!- με τον παραλληρηματικό λόγο και τις απρεπείς εκφράσεις, απευθύνεται στην πιο ισχυρή εξουσία απ΄όλες: τον ίδιο μας τον εαυτό. Συμπεριλαμβάνω κι εμένα μέσα (πρώτη και καλύτερη) αφού κι εγώ στην πραγματικότητα τρέμω στην ιδέα των όσων περιγράφω… Φόβος ανείπωτος με κυριεύει στη σκέψη ότι ο κόσμος που ξέρω (κι αγαπώ στο κάτω κάτω) θα πάψει να υπάρχει. Και τότε σκέφτομαι ότι έτσι μάλλον ένιωθαν πολλοί άνθρωποι πριν από μένα, άνθρωποι που έζησαν την κατάργηση της ανθρωποφαγίας, της αιμομιξίας, της δουλείας,της απολυταρχίας, των βασανιστηρίων και της θανατικής ποινής (όπου αυτό συνέβη), του διαχωρισμού των φυλών, των φύλων, τη θρησκευτική απελευθέρωση (θου κύριε..). Όλοι αυτοί βίωσαν το τέλος του κόσμου τους και του πολιτισμού τους. Είδαν το σύμπαν τους να καταστρέφεται. Ξέρετε γιατί; Για να γεννηθεί το δικό μας καλύτερο σύμπαν.Σειρά των επόμενων τώρα…

Αξιζει να το διαβασεις…ευγε και στους δυο σας.

Επίσης πολύ καλό κείμενο, που τσιγκλάει για τα καλά τη λογική αλλά και τη συνείδηση.

«…Όταν είσαι στην πτέρυγα των θανατοποινιτών και το μέλλον σου βρωμάει 7ήμερο, 10ωρο, για 50 χρόνια με 700 ευρώ, το μόνο που σκέφτεσαι είναι ν΄αποδράσεις. Μετά θα δεις που θα πας.»

Μπράβο για την ανάρτηση!

ΜΑΙΡΗ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΑΥΓΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ !
ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ (ΚΡΑΤΗ,ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ,ΦΑΤΡΙΕΣ,ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ) ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ !
ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ Ο ΜΟΝΑΚΡΙΒΟΣ ΓΙΟΣ ΜΟΥ ,ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΙΜΑ ΤΟΥΣ !
ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΛΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΖΩΗΡΟΣ,ΑΤΙΘΑΣΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ !
ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ,ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΥΓΕΙΗ ΤΡΟΠΟ ΣΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ,ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΥΠΝΗΣΩ !
ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ! ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΤΑΓΝΕΝΑ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟΛΑΓΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ !
ΣΚΛΑΒΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !
ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΒΑΘΕΙΑ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΣΑΣ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ;
ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΧΕΤΕ ΕΜΦΥΤΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ !
ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙ ΑΥΤΑ !ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΛΥΚΟΥ !
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ;
ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΒΑΡΑΘΡΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ,Η’ ΞΥΠΝΑΤΕ,Η’ ΠΗΔΑΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙΚΟΙΩΘΕΛΩΣ !
ΤΥΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΜ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !

!!!!!!;!!!!!!!!!;!!!!!!!!!!!!!!!;!!!!!!!!!!!!;!!!!!!!!!!;!!!!!!!;!!!!!!!;!!!!!!!!!!!;

Ευγε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μπράβο Μαρία!!!
Επιτέλους κάποιος λέει την αλήθεια έξω από τα δόντια!Έτσι ακριβώς, με γλώσσα σκληρή και αληθινή χωρίς ψευτοευγένειες!Η αλήθεια είναι σκληρή γιατί η πραγματικότητα που ζούμε είναι σκληρή και απάνθρωπη.Αυτά που γράφεις τα αισθάνομαι από παιδί…Αισθανόμουν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τον κόσμο γύρω μου.’Ολοι όμως επέμεναν ότι έτσι είναι η ζωή και αν θέλω να επιβιώσω θα πρέπει να προσαρμοστώ και να πάψω να ονειρεύομαι έναν ελεύθερο κόσμο.Ευτυχώς δεν τα κατάφερα…το τίμημα ήταν μία αίσθηση αποξένωσης και ο φόβος ότι κάτι δεν πάει καλά με μένα.Και θυμός,πολύς θυμός!!Με τα χρόνια είδα τον παραλογισμό και την απανθρωπιά του συστήματος και το ρόλο της οικογένειας σ’ αυτό.Είχα την τύχη να φύγω μακριά από την οικογένεια νωρίς πριν προλάβει να σκοτώσει τη ζωή μέσα μου.Παρόλο που θέλω όσο τίποτε άλλο να γκρεμιστεί όλο αυτό το σάπιο μέχρι τις ρίζες του σύστημα κι εγώ φοβάμαι.Φοβάμαι και τρέμω στην ιδέα ότι θα χαθούν και πράγματα που αγάπησα,πράγματα που συνήθησα..το τι θα ακολουθήσει..θα είναι καλύτερο; μην είναι ακόμα χειρότερο απ’ αυτό που ζώ; Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος συνειδητοποίησε πραγματικά τι γινόταν τόσα χρόνια,ότι ήταν σκλάβος (και γιατί) και αν είναι έτοιμος να κάνει στροφή και να τα φτιάξει όλα από την αρχή.Πραγματικά θα θελα να γίνουν όλα με ειρηνικό τρόπο,γιατί πιστεύω ότι η βία τραυματίζει βαθιά την ψυχή,αλλά αν είναι να απαλλαγούμε από αυτή τη πραγματικότητα που είναι πολύ πιο βίαια και σε καθημερινή βάση,ας γίνει με τη βία! Η εξουσιαστές μας δεν πρόκειται να φύγουν έτσι απλά επειδή τους το ζητάμε,ούτε θα εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους..Μπορεί ο άνθρωπος να αφήσει πίσω του την ψευδαίσθηση της ασφάλειας που του παρέχει το σύστημα και να πάρει την ευθύνη για τη ζωή και τη ελευθερία στα χέρια του;Για πολλά χρόνια ,βλέποντας τον κόσμο γύρω μου απελπιζόμουν..Τους τελευταίους μήνες άρχισα να ελπίζω ότι ίσως και να τα καταφέρουμε.Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού!Ίσως να μην είναι μακριά η μέρα που θα αισθανθούν όλοι ότι δεν παέι άλλο!!Το θέμα είναι να έχουμε να προτείνουμε εναλλακτικές ώστε να υπάρχει ένα όραμα για τον κόσμο που θα χτίσουμε στη συνέχεια.Αυτή τη στιγμή έχω την αίσθηση ότι πολύς κόσμος διστάζει να παραιτηθει από το παλιό γιατί μόνο αυτό ξέρει,γιατί τον έχουν πείσει όι δεν μπορεί να επιβιώσει έξω από το σύστημα. Υπάρχει φόβος για το άγνωστο.Χρειάζεται να ονειρευτούμε το αύριο για να αρχίσει να παίρνει μορφή.Να ξέρουμε που θέλουμε να πάμε ,να ακούσουμε την καρδιά μας και να πράξουμε με βάση τη συνείδησή μας.Όπως σωστά είπες να κοιτάξουμε τις πραγματικές μας ανάγκες και όχι τις εγωιστικές ψευτοεπιθυμίες μας.Ο πλανήτης δεν αντέχει πια τον παρτακισμό και την απληστία μας.Η θα ξυπνήσουμε ή θα χαθούμε όπως και πολλοί άλλοι πριν από εμάς. Η όλη κατάσταση που επικρατεί με την κρίση δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για μία τέτοια στροφή.Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί αυτό που λέω.Απλά πιστεύω ότι κάθε πρόκληση δίνει την ευκαιρία για βαθιές αλλαγές,πέρα απ’ αυτές που αντιλαμβανόμαστε αρχικά.Αυτή τη στιγμή όλοι εστιάζουν κυρίως στην πολιτική οικονομική κατάσταση και το σέβομαι γιατί πολλοί,(κι εγώ) παλεύουν για την επιβίωση.Κι αυτό ακριβώς προέχει τώρα!Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το θέμα δεν είναι μόνο να ρίξουμε τη κυβέρνηση,να πάρει πάλι μπρος η οικονομία και να ξαναγυρίσουμε στο παλιό τρόπο ζωής (και κατανάλωσης),γιατί απλά δε μας παίρνει πια!!Ούτως ή άλλως θα πρέπει να ζήσουμε με λιγότερα απ’ αυτά που μάθαμε.Καλό θα μας κάνει,θα απαλλαγούμε από πολλά περιττά που για να τα έχουμε χαραμίζαμε τη ζωή μας άσκοπα.Πρέπει να τα καταφέρουμε,δεν έχουμε άλλη επιλογή!Η αυτοί ή εμείς!

Τα μάτια βλέπουνε μονάχα όσα ονειρεύεται ο νους
κι ο νους μας είναι εγκλωβισμένος
σ΄αδιέξοδους ορίζοντες
και μαύρους ουρανούς….

Υ.Γ: να είσαι καλά κορίτσι!! Και ψηλά το κεφάλι!!

Εγώ θα χειροκροτήσω αυτούς που τα έβαλαν με τα ΜΑΤ όταν τα ΜΑΤ άρχισαν να τα βάζουν με τον απλό κόσμο, που κατέβηκε να διαδηλώσει ειρηνικά.Αυτό που όμως δεν χειροκροτώ είναι η καταστροφή των ιδιωτικών περιουσιών…Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχασαν την περιουσία τους?Τη δουλειά τους?Έτσι τους «προστάτεψαν»???

να σαι καλα. επιτελους ενα σωστα γραμμενο κειμενο χωρις υπερβολες και με ακρατη αληθεια …
χαιρομαι πολυ να ακουω πως υπαρχουν ακομα μυαλα που σκεφτονται μ αυτον τον τροπο και ευχομαι να πολλαπλασιαστουν αμεσα. μονο ετσι μπορουμε να τους νικησουμε και θελω να ελπιζω πως η μερα πλησιαζει.

αλλαξε τιτλο γτ καπελωνεις εναν ολοκληρο αγωνα στο ονομα των αναρχικων την στιγμη που μπροστα στις πρωτες γραμμες ηταν κυριως ξεμπαρκος κοσμος απολλους τους χωρους και οχι αναρχικοι οπως λες..η μηπως διαφωνεις?

Ο τίτλος εξηγείται σαφώς μέσα στο κείμενο και δεν καπελώνει κανέναν. Ηττήθηκε η αστική δημοκρατία και αυτό αποτελεί νίκη για τους αναρχικούς που για πρώτη φορά είδαν και άκουσαν χιλιάδες κόσμου να τους χειροκροτεί και να τους εμψυχώνει στο (έστω, καταστροφικό, αν θέλετε) έργο τους.
Είναι στο χέρι των πολιτών να είναι οι νικητές όταν θα διεκδικήσουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Με συγχωρείς, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου, για μια πραγματική δημοκρατία αγωνίζομαι κι εγώ που θα αποβάλλει την θεοποίηση του ανταγωνισμού και του χρήματος.

Δεν αντιλεγω οτι ηττηθηκε εν μερει η αστικη δημοκρατια..οθτε οτι ο κοσμος χειροκροτουσε αυτους που ηταν μπροστα. σου ξεκαθαριζω οτι αυτοι που συγκρουονταν ηταν κοσμος απο ολους τους ιδεολογικους χωρους…σε μια περιπτωση ειδικα κρατουσαμε ενα οδοφραγμα 30 ατομα που δεν εχουμε καμια σχεση με τον αναρχικο χωρο η την αριστερα γενικοτερα και ερχεσαι εσυ με αυτο το κειμνο και μας βαφτιζεις ολους αναρχικους..

Αυτή τη διάσταση που περιγράφεις, δεν την εντόπισα στις έξι ώρες που ήμουν στα μέρη που περιέγραψα. Δεν μπορώ όμως και να την αρνηθώ εφόσον το λες. Τα μάτια ενός ανθρώπου δεν μπορούν να τα δουν όλα και έγραψα αυτά που είδα εγώ, χωρίς να κάνω υποθέσεις. Ευχαριστώ και για τη διόρθωση. Αλλά και πάλι, νομίζω ότι η «νίκη» των αναρχικών δεν διαγράφεται, αλλά ενισχύεται. (ελπίζω να γίνει συνολικά νίκη των πολιτών και της κοινωνίας). Δεν ξέρω αν δεν το εκφράζω καλά και δεν μπορώ να στο δώσω να το καταλάβεις, προσπαθώ όμως.

Δηλαδη εσυ πως καταλαβαινες αν καποιος ειναι αναρχικος η οχι? Δεν προσπαθω να διαγραψω την νικη κανενος. Διευκρινιζω ομως οτι ο καθενας εδωσε τον δικο του αγωνα απεναντι στις εθνοπροδοτικες δυναμεις καταστολης του κρατους και το σαπιο πολιτικο συστημα. Η νικη που περιγραφεις δεν ηταν μονο των αναρχικων αλλα ολων οσων ηταν στα οδοφραγματα εκεινη την ημερα.

Επιτέλους, Συναγωνιστή. Δεν είμαι μόνος.

file eisai poli oraios

Εξαιρετικό! Το έχω προωθήσει όπου μπορούσα, έτσι για να ξυπνάμε λίγο και για να μην νιώθουμε μόνοι σε αυτόν τον Θαυμαστό Υπέροχο Κόσμο :))

polu swsti apotupwsi oswn eginan ante na ksupnaei o kosmos siga siga an k den to vlepw dustixws!

Ένα έχω να πω: το κείμενο σου είναι απλούστατα απαράδεκτο. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Δεν είσαι αναρχικός, αυτό είναι αυτονόητο,οι αναρχικοί έχουν άλλη ιδεολογία. Το κείμενο σου είναι «αναρχικό» και ανυπόστατο. Αν ήσουν σε άλλη θέση και τα «έτρωγες», σίγουρα θα έγραφες άλλα πράγματα. Δεν σου έκαψαν το μαγαζί, δεν σε χτύπησαν οι αναρχικοί, και τα ΜΑΤ, δεν σε αρρωσταίνουν τα χημικά, δεν σε εμπόδισαν να δουλέψεις για το μεροκάματο, δεν σε έθιξαν οι καταστροφές γιατί δεν είσαι πατριώτης. Τόσο απλά… Όλα τα υπόλοιπα είναι σάλτσες για να επηρεάσεις την κοινή γνώμη. Όσο για τα ΜΜΕ, αυτά που κατηγορείς ότι κάνουν τα κάνεις και εσύ με την ανάρτηση αυτή. Με την δημιουργία των blogs ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να λέει ότι θέλει και να επηρεάζει την νεολαία Έχεις δίκιο να αγανακτείς για την κατάσταση, το μνημόνιο την πολιτική, – όλοι αγανακτούμε-, αλλά η λύση δεν είναι οπωσδήποτε αυτή, το αντίθετο ακριβώς είναι. Η σωστή αντιμετώπιση δεν είναι η βία, κανενός είδους. Ντροπή σου να προωθείς την βία και να στηρίζεις τους παρακμιακούς…αλλά μάλλον δεν έχεις συνείδηση, οπότε δεν μπορείς ούτε να ντραπείς…

Νομίζω ότι το επιχείρημα «αν ήσουν σε άλλη θέση και τα έτρωγες» είναι πολύ στιβαρό. Δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο εξ υποθέσεων. Το μαγαζί δεν μου το έκαψαν, αλλά με την κρίση που έφεραν μου το «έκλεισαν». Δεν με χτύπησαν οι αναρχικοί, εσένα σε χτύπησαν; Τα ΜΑΤ δεν πρόλαβαν να με χτυπήσουν γιατί έτρεχα ο καημένος και δεν είχα το θάρρος/θράσος των αναρχικών. Τα χημικά και βέβαια με αρρωσταίνουν, με τυφλώνουν, μου προκαλούν εμετό, εσύ μάλλον δεν τα δοκίμασες γι’ αυτό δεν ξέρεις πώς είναι, γιατί θα κρίνεις από τον καναπέ. Με εμπόδισαν να δουλέψω γιατί με την πολιτική τους αναγκάστηκε η επιχείρηση που δούλευα να με απολύσει. Αλλά ναι, αν έχω να διαλέξω ανάμεσα στο να είμαι «πατριώτης» και στο να είμαι άνθρωπος, είμαι μόνο άνθρωπος.

«…και δεν είχα το θάρρος/θράσος των αναρχικών.»

Να χαρείς, σταμάτα να προπαγανδίζεις τη δράση ενός μόνο πολιτικού χώρου. Οι αντιδρούντες, δεν ήταν μόνο αναρχικοί – παρακαλώ όχι γενικεύσεις βασισμένες στην αυτιστική ψευδαίσθηση της ρήσης «όλοι αναρχικοί είμαστε τελικά», καθώς «Όλες οι γενικεύσεις είναι λαθεμένες, της παρούσης συμπεριλαμβανομένης…» (Ρουσσώ). Τη νύξη στην έκανε και άλλος αναγνώστης, περί του τίτλου, ωστόσο του απάντησες ξεγλιστρώντας ως εκκολαπτόμενος Κούγιας, παραπέμποντάς τον στις «χιλιάδες» λέξεις που υπάρχουν παρακάτω. Δε νομίζω ότι είσαι μη νοήμων, ώστε να αγνοείς τη σημασία του τίτλου οποιουδήποτε άρθρου.
Εάν πάλι δεν είχες τέτοια πρόθεση (βλ. προπαγανδίζεις), οκ. Mea Culpa τότε. Αλλά ακόμα και έτσι, ο τίτλος παραμένει προπαγανδιστικός και αποπροσανατολιστικός.

Εγώ νομίζω ότι τελικά, άθελά μου, ο τίτλος ήταν προβοκατόρικος. Προπαγανδιστικός δεν είναι. Αλλά το θέμα των γενικεύσεων είναι συνολικό πρόβλημα με κύριους εκφραστές του εκείνους που λένε ότι «οι αναρχικοί είναι μαστούρια, είναι κωλόπαιδα, είναι ανεγκέφαλοι, είναι προβοκάτορες. όσοι καίνε είναι καταστροφείς» κλπ.
Πραγματικά όμως, το κείμενο δεν θέλει να προωθήσει μια συγκεκριμένη ομάδα αλλά να καταγράψει τα γεγονότα και ειδικότερα της ήττας της δημοκρατίας όπως την ξέραμε μέχρι τώρα. Δυστυχώς ή ευτυχώς όσο συνεχίζεται η καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων θα οδηγηθούμε σε μια συνολική αντιμετώπιση με βάση την οργή και τη βία. Ήθελα να δώσω τροφή για σκέψη και να προειδοποιήσω για όσα έρχονται με αυτή τη στρατηγική των σχεδόν απολυταρχικών κυβερνήσεων (και μάλιστα διορισμένων και χωρίς εθνική κυριαρχία για την οποία τόσο μας λένε ότι κόπτονται).

Ενα τσουβαλι γραμμενο επιπεδου δημοτικου.Εσυ να φανταστω οταν σε ψεκαζουν(σιγα μη κατεβαινεις σε πορειες) ,οταν σε σπανε στο ξυλο,οταν σου ληστευουν το μεροκαματο,οταν βλεπεις την μπουρζουαζια να αγοραζει σκαφη και πινακες ,οταν οι τραπεζες σου παιρνουν το σπιτι,δεν εξοργιζεσαι αλλα το παιζεις νομιμοφρων αστος γιατι απλα δεν προκειται να πεινασεις.Απο ποτε οι τραπεζες θεωρουνται μαγαζακια του μεροκαματου; Και μια και μιλησες για πατριδα ,προβατο του Σαμαρα σε κοβω.Φοβασαι μη χαλασει η προβα εξουσιας που κανει;Ε λοιπον θα χαλασει.Λυπαμαι.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Άλλο μόρφωση, άλλο παιδεία…

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΤΕΙΧΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,»ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ» ΧΩΡΙΣ ,ΟΠΩΣ ΕΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ( ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΟ ΤΡΟΠΟ) ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !

Φίλε μου πατριώτη,

Μίλα μου εσύ για την σωστή αντιμετώπιση κατά την κρίση σου. Πες μου πόσο να σκύψω το κεφάλι. Πες μου από ποιά μεριά να κουνάω τη γαλανόλευκη καθώς οι προστάτες του πολίτη θα σαπακιάζουν τους ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ. Πες μου πως να χτυπάω παλαμάκια στο Σύνταγμα ώστε να ακτινοβολώ έστω και στο ελάχιστο εκείνο το μεγαλείο που όλοι οι πατριώτες ζήσαμε στην Eurovision του Σάκη και στην ολυμπιάδα της Coca Cola. Πες πως να βάλω κι εγώ λίγο χέρι στην επόμενη επιχορήγηση πατώντας παράλληλα άλλους πατριώτες, που τότε δε θα είναι πατριώτες αλλά όταν θα διεκδικούν για το μισθό μου ίσως και να τους ξαναπώ έτσι. Πες μου αλήθεια πως νιώθεις όταν στο βωμό των αμυντικών εξοπλισμών που σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής και πιο πατριώτης, θυσιάζονται κονδύλια που θα πηγαίναν για να την παιδεία που αναφέρεις παραπάνω. Πες μου πατριώτη γιατί αυτοί που μου κλέβουν μισθό-σύνταξη-μέλλον, τυχαίνει να είναι οι ίδιοι με αυτούς που πουλάνε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στη χώρα μου? Πες μου, αλήθεια πατριώτη… έχεις δουλέψει ποτέ κανονικό 8 ωρο στη ζωή σου? Αν όντως το έχεις κάνει έστω και για μία μέρα και γράφεις όσα γράφεις, το ‘χεις χάσει το τραίνο πατριώτη!

Μια απάντηση θέλω να δώσω μόνο στο «φίλο» με το άλλο μόρφωση κι άλλο παιδεία. Και το φίλος είναι μέσα σε εισαγωγικά γιατί κανένας φασίστας δεν πρόκειται ποτέ να γίνει φίλος μου. Λοιπόν φίλε του κώλου έχεις βάλει λάθος ζήτημα. Γιατί μόρφωση και παιδεία κάτι από τα ίδια είναι. Αυτό όμως που διαφέρει και αυτό που μας τσαμπουνάνε όλοι οι άθλιοι του συστήματος σαν και σένα, είναι η εκπαίδευση. Οπότε η σωστή πρόταση είναι «άλλο μόρφωση κι άλλο εκπαίδευση» ή «άλλο παιδεία κι άλλο εκπαίδευση». Γιατί ως γνωστόν αυτά που εκπαιδεύονται είναι τα σκυλιά κι γάτες. Οι άνθρωποι ή μορφώνονται ή παιδεύονται όπως λέγανε κι οι πρόγονοι. Οπότε αν θες πραγματικά να μορφωθείς, θα πρέπει να ξαναρχίσεις απ’ την πρώτη δημοτικού. Γιατί απ’ ότι φαίνεται δεν είσαι άνθρωπος με παιδεία ή μόρφωση αλλά ένας εκπαιδευμένος σκύλος του συστήματος. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Αγαπητέ molisxypnisa…ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
Τα γραφόμενά σου , ΜΑΖΙ με τα σχόλια των αναγνωστών ,αποτελούν το κορυφαίο ρεπορτάζ της ημέρας!

Ακριβώς έτσι όπως περιγράφονται έγιναν τα πράγματα. 100% αληθινά.

οι αναρχικοι με απλα λογια υπηρετουν αυτο το καθεαυτο αστικο συστημα απο την πλευρα τους .με ολλες αυτες της πραξεις το μονο που κανουν ειναι να συσπηρωνουν τη μαζα στην ακροδεξια …δυστηχως ερχονται τα χειροτερα αρα δυστηχως χασαμε

Μπράβο φίλε μου..

molisxypnisa
14/02/2012 στις 12:10
> Αν δεν υπήρχε ούτε ένας αστυνομικός, κανείς δεν θα έμπαινε
> στη βουλή και κανείς δεν θα άφηνε κανέναν να πετάξει πέτρα.
> Αλλά οι συγκρούσεις είναι επιδίωξη της αστυνομίας για να
> τρομοκρατήσει τον κόσμο. Όταν ο κόσμος όμως χάσει τα πάντα,
> δεν θα τρομοκρατείται από τίποτα.

Το αρχικό σου δημοσίευμα και γενικά τα σχόλια είναι πολύ θετικά και ελπιδοφόρα. Εστιάζω όμως σε αυτό που σημειώνω παραπάνω από το σχόλιο σου.
Πραγματικά με θλίβει το γεγονός οτι με βρίσκει σύμφωνο. Ο κόσμος δεν ήθελε/θέλει να πετάξει αυτό το σάπιο σύστημα, αλλά δεν του αρέσει αυτό που βιώνει τώρα.
Η ερώτηση που θα πρέπει ο καθένας να απαντήσει είναι αν θέλει να «πάει» 10 χρόνια πίσω στο «ευτυχισμένο» ΠΑΣΟΚ και να ζει με τα λεφτά των ευρωπαίων ή δεν του αρέσει αυτό το πολιτικό-κοινωνικό σύστημα και θέλει κάτι άλλο, ποιο δημοκρατικό (και γενικά με διαφορετικό μορφή, λειτουργία και ιδανικά).
Νομίζω οτι δυστυχώς οι περισσότεροι θέλουν το πρώτο (ελπίζω πως όχι) και αυτό είναι το θλιβερό. Ο κόσμος δεν έχει αλλάξει αντιλήψεις, απλά δεν του αρέσει που τώρα του κόβουν την υπερκατανάλωση 😦
Οι άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν ιδέες και ιδανικά. Δεν φτάνει το εφήμερο του τύπου «πήγα σε μια πορεία και τα έσπασα ή δεν έκανα τίποτα». Χρειάζεται παιδεία, αυτογνωσία, διάδοση ιδεών και θέληση για ένα καλύτερο μέλλον για το καθένα ατομικά, αλλά και για το σύνολο.

[…] https://molisxypnisa.wordpress.com/2012/02/13/166/ Share this:EmailFacebookLike this:LikeBe the first to like this post. Κατηγορίες:Δεν Πληρώνω / not paying Σχόλια (0) Trackbacks (0) Γράψτε ένα σχόλιο Παράθεση […]

[…] πηγή: https://molisxypnisa.wordpress.com/2012/02/13/166/ Share this:EmailFacebookLike this:LikeBe the first to like this post. Κατηγορίες:Δεν Πληρώνω / not paying Σχόλια (0) Trackbacks (0) Γράψτε ένα σχόλιο Παράθεση […]

μπράβο για το κείμενο.. πολύ καλό..
αλλά όσο για τη βία και όλους τους ειρηνικούς ανθρώπους έχω να σχολιάσω κάτι.. και τους τούρκους και τους γερμανούς με πορείες και συγκεντρώσεις τους διώξανε ε? όποιος νομίζει οτί δεν υπάρχει πόλεμος και κατοχή σ’ αυτή τη χώρα πιστεύω ότι είναι βαθιά νυχτωμένος.. η βία δεν είναι κάτι ευχάριστο και διασκεδαστικό, αλλά σίγουρα έχει καταστεί αναγκαίο κακό.. οποιαδήποτε άλλη μορφή πάλης μέχρι τώρα έχει αποτύχει παταγωδώς.. και δεν μιλάω για καμμένα κτίρια.. μιλάω για τη βουλή και μόνο.. κρίμα που μερικές σειρές ανεγκέφαλων μπατσάκων μπορούν κάθε φορά να αποτρέπουν το πάθος και την αγανάκτηση τόσων χιλιάδων..

Μπράβο…. συμφωνώ απολύτως με την οπτική σου.

exairetiko!

το θέμα δεν είναι η μάχη ..αλλά ο πόλεμος! Αν κάποτε καταλάβουμε τον εχθρό…

ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ !
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΣΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ !
ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ !
(ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ).
Η ΜΟΝΗ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΠΟΧΩΡΩΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΝΙΓΗΚΕ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΝΕΣΗ ΤΗΣ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ;
΄ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΙΝΕΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΥΣΗΧΕΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ !!!
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ(ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΙΔΙΕΤΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ,ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΙΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ) Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ !
Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ( ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ,ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΙ ΕΥΘΥΝΩΝ ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΥΠΕΡΠΟΛΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΑΝ),
(ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ , ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΦΟΣΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ , ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗ Σ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ)
(ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΟΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ.
(ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΣΕ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΙΜΕΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΟΛΛΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΑ).
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΧΡΥΣΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΕΙΧΕ.
(ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ)
Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ,ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ (ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ), ΚΥΡΗΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ(ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΗΜΕΡΩΣΗΣ;)ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΕΜΑΣ.(ΒΛΕΠΕ ΙΤΑΛΙΑ ,ΙΣΠΑΝΙΑ,ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΕΔΩ,ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΛΟΙ ΜΕ ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΥΣ ΡΟΓΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ,ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΙΑ ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ ΥΣΧΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !!!

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΔΕΝ ΕΙΜAΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΣΗΚΩΝΑΜΕ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ; ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΨΑΜΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ; ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΛΕΓΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ; ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ; ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΜΩΡΕ; ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΜΑΣ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΦΡΑΠΕΔΕΣ; ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ! Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ ! Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ! ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΜΑΣ !( ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ). ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΡΙΣΟΤΕΡΟ !

ΑΝ ΔΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΜΑΣ ΤΟΤΕ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ! ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ:ΕΣΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ; ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΑΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΝΗΔΕΙΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ !!! ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ !!!

Εμενα με απασχολει τι θα πω στο παιδι μου οταν με ρωτησει «εσυ τι εκανες τοτε στις εξεγερσεις?» και ισως να απαντησω «Ξερεις εγω παιδι μου δεν πηρα μερος, την εγκατελειψα την ελλαδα καιρο πριν,πηγα για δουλεια στο εξωτερικο. Μαθαινα για τον αγωνα και την αλληλεγγυη μεσα απο τα μπλογκ και τα σχολια καποιων ανθρωπων που με εκαναν να πιστεψω οτι υπαρχει ελπιδα ο κοσμος αυτος να γινει οπως τον ονειρευτηκα.

Σας ευχαριστω που παλευετε και για μενα

Ευχαριστω μολις ξυπνησα και ειδα οτι και αλλοι εχουν ξυπνησει μαζι μου!!!

Μου αρεσε το κειμενο αλλα εχω καποιες παρατηρησεις και προς τον συγγραφεα αλλα και προς τους αναγνωστες που σχολιαζουν.

Ρε σεις αμαν πια με το κουκουλοφορος-προβοκατορας και αλλα τετοια απολιτικα αστεια.

Θα παρακαλουσα ο καθενας να μην πεταει αερολογιες περι αναρχισμου.Ο αναρχισμος ειναι μια κοινωνικη/πολιτικη/οικονομικη θεωρια( θεωρια διοτι δεν εχει εφαρμοστει -περαν του ισπανικου εμφυλιου) η οποια βασιζεται σε τρια πολυ απλα πραματακια.

1)Απουσια καθε εξουσιας.Κανεις δεν εξουσιαζει κανεναν.ΤΟ συνολο εξουσιαζει την ατομικοτητα και η ατομικοτητα το συνολο.Μια λεπτη ισορροπια η οποια διασφαλιζει την μεγιστη δυνατη ελευθερια του ατομου το οποιο ομως εντασσεται σε μια κοινωνια ατομων και κινηται στα πλαισια αυτης.Οχι απολυτες ελευθεριες κ αλλα τετοιες μπουρδες( μιλαμε για μια ακρως δομημενη κοινωνια και οχι το απολιτο χαος.)

2)Αυτοοργανωση.Απο την μικροτερη μεχρι την μεγαλυτερη κοινωνικη/οικονομικη μοναδα οργανωσης οι ανθρωποι διοικουν τους εαυτους τους.

3)Ισοτητα.Καμια οικονομικη/πολιτιστικη/εθνικη/ιδεολογικη οτιδηποτε τελειωνει σε ικη διακριση.ΜΙΝ ΑΝΙΣΗΧΗΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ο αναρχικοσ δεν θελει να εξαφανισει τα εθνη.Τις ηλιθιες γραμμες που τα χωριζουν θελει να εξαφανισει,τις οικονομικες ταξεις , τις φυλετικες διακρισεις.

Δεν ειναι και τοσο απλα τα πραματα βεβαια αλλα αυτο ειναι το ζουμι.
Και μην βιαστεις αναγνωστη να μαζευτεις λεγοντας μα και εγω τα θελω αυτα αλλα δεν καιω αρα δεν ειμαι αναρχικος γιατι μαλλον για χαζουλης μου φαινεσαι.Ο αναρχικος αναλογα με την ταση που του κλεινει περισσοτερο το ματι υιοθετει διαφορες πρακτικες -μια απο τις οποιες και η αμεση δραση.

Σασ παρακαλω να σκεφτεστε,Διαβαστε και ενημερωθειτε.Ξεφυγετε απο την 40χρονη προπαγανδα των ΜΜΕ και του κρατους-αστικης δημοκρατιας.Αμφισβητηστε οτι σασ σερβιρουν,Αμφισβητηστε τον ιδιο σασ τον εαυτο,την ταξη σας τα παντα.

Υ.Γ:η ορθογραφια πηγε λιγο περιπατο πως και τα λιγα χρονια σχολειου μου.

ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΖ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ !
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΕΝΕ-ΕΞΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !
ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΙ !ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΥΛΕΓΓΥΗΣ(ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΣΧΕΤΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ),Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΟΣ !
ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ,ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ !
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Μπράβο φίλε… Συμφωνώ σε όλα…
Έφριξα όταν χθες είδα καμια 200ρια μαλάκες απέναντι απο το καμμενο κτίριο να κλαίνε τον μακαρίτη με κεριά στα χέρια… Κ δίπλα τους ο άστεγος παππούς να έχει κουρνιάσει από το κρύο…

[…] Πηγή: https://molisxypnisa.wordpress.com/2012/02/13/166/ Rate this: Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this post. […]

ευχαριστούμε πολύ για το πολύ ωραίο κείμενο και τα όσα εξιστορεί. για εμένα που δεν το έζησα και έψαχνα να μαθω ήταν το καλύτερο ρεπορτάζ που έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες

Εξαιρετικό άρθρο . Ως συνήθως .
Βάζω και εγώ ένα λιθαράκι προσθέτοντας το παρακάτω :

Η επόμενη μέρα του νεο-φιλελευθερισμού – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Εικόνες καταστροφής και λεηλασίας των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες λόγω χρεών μέχρι χθές το βράδυ ,ανήλθαν σε 1.727 . Αποκαΐδια, άστεγοι , σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, κλειστά νοσοκομεία, άνεργοι ,λεηλατημένα μαγαζιά, πρεζόνια, σπίτια ζωσμένα στις φλόγες ….των κεριών ή καλύτερα σε ότι άφησαν πίσω τους οι διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω χαρατσιών. Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός της επόμενης μέρας από την επέλαση των νεοφιλελέυθερων τρομοκρατών τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια. Στη χθεσινή μέρα πάντως, εντός και εκτός βουλής , κορυφώθηκαν οι δραστηριότητες των κοινών καθεστωτικών πορτοφολάδων.
Κουκουλοφόροι τραπεζίτες με γραβατοκουκούλες ,υπάλληλοι εισπρακτικών εταιριών , μεγαλοεπιχειρηματίες , ενεχυροδανειστές , εφοπλιστές ,μαυραγορίτες ,ιδιοκτήτες μεγάλων σούπερ μάρκετ , διεφθαρμένοι δικαστές και τραπεζουπάλληλοι πολιτικοί ,»αντεξουσιαστές» πασόκοι και ένστολοι γερμανοτσολιάδες σε ρόλο ταγμάτων ασφαλείας , επέλαυναν αλλόφρωνες αλαλάζοντας κάνοντας πλιάτσικο στις ζωές των ελλήνων .Ψήφιζαν ΝΑΙ , εκβίαζαν , γρονθοκοπούσαν , ποδοπατούσαν , ψέκαζαν χημικά και λεηλατούσαν ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους : Γέρους , ανέργους , γυναίκες , φτωχούς , άστεγους , πατριώτες δεξιούς και αριστερούς.
Το κέντρο και το πανελλήνιο θυμίζει σήμερα βομβαρδισμένο τοπίο και οι καταστηματάρχες και οι νοικοκυραίοι πλέον, παρά τις ήδη δύσκολες οικονομικά για τις επιχειρήσεις τους μέρες, αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα για να διορθώσουν τις σοβαρές ζημιές που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις τους , τα σπίτια τους και οι ζωές τους από τους βανδάλους τραπεζοτσολιάδες . Κάποιοι μάλιστα δεν γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν στις δουλειές τους και στις αξιοπρεπείς ζωές τους αφού κανείς δεν είναι βέβαιος για το πότε θα επανέλθουν όλα σε κανονική ανθρώπινη και δίκαιη ζωή .
Την ίδια στιγμή πάντως, εκτός από τις καμένες ζωές, προβλήματα επικρατούν και με τους φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίοι δε λειτουργούν, είτε επειδή καταστράφηκαν είτε επειδή έχει διακοπεί η λειτουργία τους γιατί κάτι δεν πήγε καλά στη μοιρασιά της μπάζας της παραπάνω συμμορίας με τους κολλητούς της Μίζενς που ήταν και ο εργολάβος.

*Ευχαριστώ τον αρθρογράφο καθεστωτικού μέσου προπαγάνδας για τη συμβολή του.Η αντίστροφη απόδωση που έκανα στο κείμενο ήταν επιβεβλημένη.

[…] tvxs.gr (Αναδημοσίευση από Μόλις Ξύπνησα blog μέσω Indymedia. Το γκράφιτι είναι του Banksy.) Ίσως σας […]

Εξαιρετικό κείμενο. Πραγματικά περιγράφει το τι συνέβη στις 12/2/2012. Όσοι ήμασταν εκεί θα συμφωνήσουμε σε όλα.

[…] Οι οποίοι αναρχικοί πέτυχαν νίκη την Κυριακή, σύμφωνα με αυτήν την ανάρτηση, παρά τις προσπάθειες του παραμορφωτικού φακού των […]

Ουφ! Κατάφερα και τα διάβασα όλα, με πήρε περίπου 1.5 ώρα… Απ’ όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα για τα γεγονότα, όντως ήταν το πιο εύστοχο, αλλά όχι μόνο το κείμενο αυτό καθεαυτό αλλά και όλη η συζήτηση που ακολούθησε από κάτω. Αναρωτιέμαι, αν αυτό το κείμενο μαζί με τα σχόλια έπεφτε στα χέρια κάθε νυκοκυραίου -σύμφωνα με τον προσφιλή στα ΜΜΕ χαρακτηρισμό από το ’08- που έστω στοιχειωδώς ψάχνει στο ίντερνετ, κατά πόσο θα συνέβαλλε στην έστω και παραμικρή αλλαγή πορείας της σκέψης του; Ίσως αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος, επικουρικός σε αυτό που προαναφέρθηκε ως προς την ενθάρυνση των άλλων να υποστηρίξουν τους άλλους. Θα ήταν δε ακόμα πιο επικοδομητική η συνεισφορά και των εντελώς αντίθετων προς αυτή τη συζήτηση στοιχείων, έτσι από περιέργεια, για να δω τα επιχειρήματα που σίγουρα θα υπάρχουν, όποια και αν είναι αυτά. Το κείμενο από μόνο του πάντως καταρίπτει όλη την καθεστυκυΐα τάξη των ΜΜΕ. Τέλος. Ό,τι έχει ειπωθεί από τα δημοφιλή ΜΜΕ έχει γκρεμιστεί με αυτό το κείμενο. (Το επανέλαβα ε;) Ειπώθηκε όμως στα σχόλια κάτι που το θεωρώ τραγικά και ειρωνικά αληθές: Η απελπισία θα ενώσει και θα οπλίσει το χέρι του καθένα, το σημείο στο οποίο δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο να χαθεί. Και νομίζω ότι αυτή η ώρα δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά ο καιρός γαρ εγγύς. (Το έχει πει κι ο Λιακόπουλος εξάλλου… 😛 ) Και εδώ, μιας και το θυμήθηκα, θα προσθέσω ένα περιστατικό που μου είχε πει μια παλιά φίλη για την πεθερά της, γριά και κάτοικος Εξαρχείων πάρα πολλά χρόνια. Το ’08, εν μέσω επεισοδίων, κάπου στο κέντρο, η γυναίκα χάθηκε (ή ήθελε να περάσει το δρόμο ή κάτι τέτοιο, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, δεν θυμάμαι καλά). Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι την είδε ένας κουκουλοφόρος συγχυσμένη και αμέσως έβγαλε την κουκούλα από το κεφάλι του, την πέρασε απέναντι και της έδειξε το δρόμο. Αυτός είναι αντιπρόσωπος μιας μερίδας κουκουλοφόρων. Η άλλη μερίδα περιλαμβάνει τους «κουκουλοφόρους» που πάλι εύστοχα προαναφέρθηκε, γιατί το έχω δει κι εγώ σε μικρή πόλη, με ασφαλίτες, άγνωστους αλλοδαπούς κ.τ.λ. Πόσοι τέτοιοι όμως μπορούν να επιστρατευτούν σε σύγκριση με όοοοοολους τους υπόλοιπους;

Το άρθρο έχει πολλές αλήθειες αλλά για έναν πραγματικό αναρχικό δεν αποτελούν στόχο οι στάσεις λεωφορείων του λαού ούτε τα φανάρια που καταστράφηκαν σε όλο το κέντρο. Συνεπώς ο τίτλος είναι ατυχής.

Ο μηδενισμός στο μεγαλείο του με γαρνιτούρα μπόλικης σύγχησης της ταξικής πάλης…

sinxaritiria gia to athro sou… diabazo kati comment pou exoune kanei kai sou lene gia kati mlkies… min dineis simasia tipota mpatsakia tha einai i tipota kommatoskula… asta sto pono tou… RANTEBOU STHN MAXH…

Μπράβο!
Ευχαριστούμε, λοιπόν, την κρατική βία για – επιτέλους – καθαρά πολιτικά άρθρα περί «εξουσιαστικής» και «αντιστασιακής βίας»;

Reblogged this on συμμετοχικά, αλληλέγγυα κι ελεύθερα and commented:
Η «πολιτική» ξαναγεννιέται στ’ αποκαΐδια της Δημοκρατίας!

Αναρχικοί, Εβραίοι και Ναζί είστε το ίδιο μαγαζί……ξύπνα!!

Καλά όλα αυτά αλλά υπάρχει ένα λάθος στο κείμενο!!!!
ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΣ είναι… όχι τραπεζίτης.

Εξαιρετικό το κείμενο όντως. Όσο για αν ήταν νίκη η ήττα που αναρωτιούνται πολλοί εξαρτάται από τον στόχο και κατά πόσο αυτός επετεύχθη. Αν ο στοχος ηταν το καψιμο της βουλης πχ προφανως και ειναι ηττα. Για μενα η μεγαλη νικη και αυτης της διαδηλωσης και γενικοτερα των μαζικοτατων διαδηλωσεων των τελευταιων 1-2 χρονων ειναι η εκπαιδευση του κοσμου. Κοσμος απλος, ανυποψιαστος που μεχρι πριν μερικα χρονια ηταν στον καναπε του και πιστευε τι λεει ο Πρετεντερης και ο κάθε δημοσιογραφίσκος πλεον κατεβαινει σε πορειες και καταλαβαινει τι γινεται. Έφαγαν και αυτοι δακρυγονα, ειδαν το ρολο της αστυνομίας και σιγα σιγα φευγει ο φοβος. Αυτη ηταν και η μεγαλη νικη συγκεκριμενα της τελευταιας διαδηλωσης, ο κοσμος ΔΕ ΦΟΒΟΤΑΝ. Και τα αποτελεσματα αυτης της εκπαιδευσης θα φανουν συντομα.. Κατα Ιουνιο μερια θα ζητησουν και αλλα μετρα..

Περιγράφω σκηνικο που εζησα. Κατεβαινα προς Μοναστηρακι κατα τις 21.00 να βρω δυο φιλες και περναω απο Αιολου οταν κανουν την εμφανιση τους οι δελταδες. Αντρας γυρω στα 60 φωναζει ‘να αμυνθουμε ρε, και μοιρασε μερικα πολεμοφοδια που βρηκε εκει τριγυρω σε κοσμο που δεν ειχε καμμια σχεση με ΄κουκουλοφορους’. Οι δελταδες βεβαια δε περασαν. Αυτη η εικονα για μενα ειναι και η μεγαλυτερη νικη. Γιατι η ιστορια εχει δειξει οτι τιποτα, ποτε και πουθενα δεν εχει αλλαξει ειρηνικα. Και ο κοσμος πλεον δε μασαει.

kala ta les alla poios se akouei..

Συγχαρητήρια! Πάρα πολύ καλό άρθρο!

koita3e na deis…. genikotera itan ena kalo keimeno se genikes grammes. me to mono pou mporw na enoxli8w alla dn to kanw gt toxw sini8isei einai gia auto to simio pou e3igeis polu kala me mia zwntani eikona tin antilipsi pou exei o kosmos kai tin ana8esi pou kanei o kosmos ws mia perireousa atmosfera stis odomaxies me ta skulia tou kratous….. kati to opoio prepei na stamatisei….. prepei na stamatisoun oi 40arides kai osoi alloi pistoi trofodotoun petres tous anarxikous pou exoun analavei tin katametopo epi8esi…. einai kati pou prepei na teleiwnei. o katamerismos ergasias einai ka8ara kapitalistiko dimiourgima to opoio sintirei kai anaparagei e3ousiastikes domes sinpws oi anarxikoi dn analamvanoun tin katametopo epi8esi monoi tous anti8etws prospa8oun na tin ghwsoun sto diaxito koinwniko agwna kai tis petres mporoun na tis paroun kai apo monoi tous kai auto pou perimenoun einai na katevei o kosmos me sigkrousiakes dia8eseis kai domes kai e3oplismo wste autos pou 8a exei analavei pia tin katametopo epi8esi na einai to idio to swma tis porias pou 8a eprepe na min einai o laos (dld ena diata3iko swma apo afentika ergates fasistes) alla i ergatiki ta3i pou 8a milaei gia ton eafto tis 0xi mesw twn ergatopaterwn tou pame kai tis gsee kai tis ka8e aristeras! auta

ποια επανάσταση και ποιες συγκρουσιακες διαθέσεις ρε παιδιάααααα;;;;; σε έναν πληθυσμό 5.000.000 κατεβήκαν 50.000 και διαδήλωσαν και 2.000 κωλόπαιδα βγάλανε τα απωθημένα τους…..μια καλοστημένη παραστασούλα ήταν….

50.000 είδαν τα μάτια σου στην τηλεόραση στραβάδι. Έχω δει πολλά να γράφονται εδώ και ήμουν ευγενικός με όλους, άλλα όχι και 50.000 όσοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας. Τηλεορασόπληκτοι.

Συνάδω. Ήταν πάρα πάρα πολύς κόσμος.
Αν και νομίσω ότι πέρυσι ήταν περισσότερος.

Αυτιστικά κείμενα και μηδενιστικες προσεγγίσεις. Άντε βρε, τώρα που μας μπήκαν ιδέες να καψουμε και την Ακρόπολη, μετά ας την κάνουμε για Αυστραλία. Όπου το ζητούμενο δεν θα είναι το 7ημερο, 10ωρο, 50χρονια δουλειά – δουλεία, αλλά τα 700 θα είναι (πόσο άραγε;) 2000 και παύουμε έτσι να είμαστε ανθρωπάκια… Θα ζούμε!!!;;;
Όλα για το χρήμα, όλοι για το χρήμα… Εκεί με παν τα κείμενα σας… Γιατί; Έλα ντε… Παιδεία στον πάγο… Υ.Γ. Υπογράφω ως άνεργη, πτωχή και θυμωμένη.

Πού ήσασταν κυρία μου την Κυριακή την ώρα που μας κυνηγούσαν; Και τι τρώτε τώρα που είστε άνεργη, πτωχή και θυμωμένη; Χορταίνετε εσείς με χημικά; Γιατί οι περισσότεροι δεν χορταίνουν.
Εμείς δεν θέλουμε να πάμε σε καμία Αυστραλία. Εδώ θα μείνουμε και γι’ αυτό παλεύουμε και με τα κείμενα και με την παρουσία μας. Εσείς που θεωρείτε την Αυστραλία επιλογή, κάπως αλλιώς τα βλέπετε τα πράγματα.

Φυσικά εδώ θα μείνετε…
Το αν κατέβηκα στο Σύνταγμα δεν αφορά κανέναν και δεν λέει και πολλά. Λέει πολλά περισσότερα για εσάς που ρωτάτε. Τι τρώω; Αυτό βρήκες να ρωτήσεις; Έχεις πεινάσει ποτέ; Τα παιδιά σου; Ελπίζω όχι. Ρωτάς και για τα χημικά. Τι κοινό λες να σε διαβάζει;

Α, ναι η Αυστραλία… Αν δεν θες να πας, μην καίς το σπίτι σου, την ιστορία σου. Πού θα μείνεις μετά; Πώς θα ¨ζεις¨ μετά;

Πάλεψε πραγματικά ναι!!!! Μαζί σου! Μην μηδενίζεις το σήμερα και το αύριο όμως. Το κάνουν ήδη οι βολεμένοι για όλους μας. Έχεις διαβάσει περισσότερο, ποια συμφέροντα λες εσύ πως εξυπηρετούνται από την ισοπέδωση και εξίσωση όλων;

Η τηλεόραση έχει κάνει τόσο κακό που δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Σε έναν αγώνα πρέπει να ξεχωρίζουμε το σημαντικότερο. Και πραγματικά, δεν το βλέπουμε πια και αναλώνουμε την ατζέντα συζήτησής μας σε ό,τι επιβάλλει η τηλεόραση. Κρίμα.

Ενδιαφέρον κείμενο σε ό,τι αφορά την περιγραφή της εξέγερσης και συμφωνώ στο θέμα αυτό, αλλά σε ό,τι αφορά το πολιτικό πρίσμα είναι ξεκάθαρη η λάιφ-στάιλ α/α προέλευση του: «αναρχικοί στήνουν δίκτυα αλληλεγγύης και υποστήριξης και ετοιμάζονται για τις ημέρες της πτώχευσης που θα γίνει όταν οι έχοντες αποφασίσουν ότι τους συμφέρει. Φτιάχνουν κολεκτίβες αυτοοργάνωσης και δίκτυα υποστήριξης.»

Δηλαδή αυτό που επιφυλάσσουν οι α/α για τον εαυτό τους πρέπει να είναι η αυτοδιαχείριση της φτώχειας που γίνεται όταν τους επιτρέπει το σύστημα;;; Θα τρίζουν τα κόκκαλα όλων των κλασικών αναρχικών αγωνιστών…

Δεν ήταν αυτή η προσέγγιση που εστίασες. Η αυτάρκεια και η αλληλεγγύη είναι βασικές έννοιες της αναρχικής φιλοσοφίας και δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει Κροπότκιν για να το γνωρίζεις αυτό. Περί αυτού ο λόγος λοιπόν, και για να ξυπνήσουν κάποιοι οι οποίοι κοιμούνται ακόμη τον ύπνο της ισχυρής Ελλάδας, αλλά και για να κοιτάξουν ως ίσο τον διπλανό τους. Τώρα αν αυτό γίνεται και σε περιόδους φτώχειας, αποτελεί ίσως παράδειγμα για τους λάτρεις της πρότερης πεθαμένης κατάστασης.

Η αυτάρκεια και η αλληλεγγύη στην αναρχική θεωρία δεν είναι ποτέ ενδοσυστημική ή «συμπληρωματική» του συστήματος στην κλασική θεωρία, αλλά έγινε έτσι από την ενσωματωμένη μεταμοντέρνα «αναρχία», με τα «παράλληλα» δίκτυα κτλ., σε ανίερη συμμαχία και με μεγάλο μέρος της αριστεράς. Άλλο το να κάνεις τέτοια δίκτυα ως μορφή άμυνας σε ένα κίνημα καθαρά αντισυστημικό και αντικαθεστωτικό, και άλλο να τα μετατρέπεις σε πρόταγμα. Υπάρχει τεράστια διαφορά.

Συμφωνώ, αλλά όπως έγραψα και στο ίδιο το κείμενο ούτε αναρχικός είμαι ούτε θέλω να πουλήσω επαναστατικότητα για πράγματα για τα οποία δεν έχω αγωνιστεί και δεν έχω μελετήσει αρκετά. Εύκολα θα με έχωνες σε μια γωνιά ενός ανένταχτου, αλλά πολιτικοποιημένου και συμμετέχοντα αριστερού και αυτό που θέλησα να παρουσιάσω είναι η εντελώς δική μου ματιά στην συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία και στις κοινωνικές αντιδράσεις, μαζί με την οργή μου για την διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τα ΜΜΕ, αλλά και για την υποκρισία της έγνοιας προς τα κτήρια, την ιστορία και την αρχιτεκτονική. Άλλωστε, η «τύχη» μας αυτή την εποχή, είναι η σκέψη, η τριβή και η εμπειρία θεωρίας και πράξης στην καθημερινότητα. Αυτή είναι και που φέρνει πολύ κόσμο πιο κοντά -έστω και ευκαιριακά- σε μια πρώτη επαφή με τον αναρχισμό (έστω και πλαγίως και έστω και με παρανοήσεις και παρεξηγήσεις). Και ναι, υπάρχει τεράστια διαφορά, αλλά μέχρι πριν το Σύνταγμα δεν υπήρχε ούτε καν γεύση από όλο αυτό.

Δηλαδή τώρα η κουβέντα θα αρχίσει να στρέφει στα περί αναρχισμού?
Δόξα τω Αγίω Καραφλώ Περιστέρει, αναλύσεις περί αναρχισμού και αναρχίας έχουν γίνει από πολύ μεγαλύτερα κεφάλια – έστω και απλά σε διαστάσεις – από τα δικά μας κι έχουν καταλήξει.
Το τι είναι μια διαδήλωση αντίθεσης στο (δια)Κρατικό Αγγούρι δεν έχει να κάνει ούτε με αναρχία, ούτε με κόμματα, ούτε με θρησκεία. Έχει να κάνει με το κοινό αίσθημα δικαίου, με την κατάφωρη αδικία προς όλα (ναι, όλα, γιατί? έτσι γουστάρω να το βλέπω εγώ) τα κοινωνικά στρώματα και, συν τοις άλλοις, γιατί όχι και για την τσέπη μας (αφού αυτή η τσέπη είναι αυτή που αγοράζει γάλα στα παιδιά μας).
Μην αρχίσουμε τα κουλτουριάρικα τώρα για ιδεαλισμούς και ιδεολογίες γιατίκαήκαμε. Ο αγώνας αυτός γίνεται για ένα καλό αύριο.

Σχεδόν σε όλα τα κατειλλειμμένα στέκια αντίστασης και αγώνα και λοιπής κομπογιαννίτικης θεωρίας υπάρχει ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση. Παντού και όλα πληρωμένα από τους μαλάκες τους φορολογούμενους. Εδώ και λίγες μέρες οι δήμοι προσπαθούν ψιλοαδιάφορα να συγκεντρώσουν τους άστεγους και να τους προστατεύσουν από το κρύο σε δημοτικά καταλύμματα. Εντάξει δεν είπαμε και στην υπατία έτσι; Στις καταλήψεις εξακολουθούν να συγκεντρώνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι αγωνιστές που ανταλλάσουν τα κλειδιά της πόρτας με βάση ποιος έχει σειρά να γαμήσει απόψε κανά γκομενάκι. Όμως όπως δεν χώραγε κανένας μετανάστης έτσι και τώρα δεν χωράει και κανένας άστεγος. Άλλο η θεωρία άλλο η πράξη. Κλασικά.

http://sabotaz33.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

Καλέ μου άνθρωπε, γιατί κρίνετε κάποιους αν έχετε εσείς δικό σας σπίτι και δεν φιλοξενείτε κάποιον; Κι εσείς μόνο για να γαμήσετε κανά γκομενάκι το έχετε;

Μόλις ξυπνήσατε, αλλά, μάλλον, είσαστε ακόμα από τον ύπνο. Αλλιώς, θα βλέπατε ότι ο άνθρωπος σας μιλάει για τις καταλήψεις, στις οποίες ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και θέρμανση τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι (παραλείπω το κοσμητικό επίθετο, αλλά, το βρίσκω αρκετά εύστοχο). Αντίθετα, αν κάποιος έχει δικό του σπίτι (ή και νοικιασμένο), είτε φιλοξενεί, είτε δε φιλοξενεί κανέναν, όλα αυτά τα πληρώνει από την τσέπη του και δεν εφαρμόζει το γνωστό ρητό, που έχουν κάνει πράξη οι καταληψίες «άλλος χαίρεται κι άλλος πληρώνει», ή, όπως λέει και ο «Ύμνος των μαύρων σκυλιών» του Κηλαηδόνη «στο τζάμπα, ναι!».
Για τα «γκομενάκια» δε θα το σχολιάσω. Μου αρκεί το ότι ενώ ο «saboteur» μιλάει για δημόσιους χώρους, που θα μπορούσαν να στεγάσουν αστέγους, εσείς μιλάτε για ιδιωτικές κατοικίες και εγκαλείτε όσους έχουν δική τους κατοικία και δε φιλοξενούν αστέγους. Μάλλον, θα αστειεύεστε. Αλλά, είπαμε, είσαστε ακόμα από τον ύπνο.

Το ότι είστε παντελώς άσχετος είναι εμφανές. Τόσο εσείς όσο και ο έτερος καπαδόκης. Οι καταλήψεις γίνονται κυρίως σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και ο λογαριασμός του ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου και της θέρμανσης δεν πληρώνονται από φορολογούμενους. Ή νομίζετε ότι τα σπίτια που ανήκουν στο κράτος και ρημάζουν έχουν ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και θέρμανση! Εδώ δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο ούτε για τις δημόσιες υπηρεσίες και το στρατό, σιγά μην βάζουν πετρέλαιο στα ρημάδια.
Αν εννοείτε επίσης τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, από όσο θυμάστε κινητοποιήθηκε ολόκληρη αστυνομική δύναμη για να διώξει τους απεργούς πείνας μετανάστες οπότε αφήστε τις διαστρεβλώσεις και πουλήστε τις κάπου που τρώνε κουτόχορτο.
Και χάρη σας κάνω που αφήνω να τρολάρετε στο blog μου, αλλά έτσι μπορεί να δει κάποιος πόσο άσχετοι, φασίστες και ανίδεοι είστε.

Όποιος εγκαλεί κάποιον για κάτι πρώτα πρέπει να το κάνει ο ίδιος.

Το ίδιο κάνετε και για τον αγώνα των πολιτών κάθε φορά που γίνεται διαδήλωση, τα ίδια λέγατε και για τους ανθρώπους που μαζεύονταν στο Σύνταγμα και είχατε και το θράσος να τους κατηγορείτε όταν μετά από δυο-τρεις μήνες αγώνα έφυγαν να ξεκουραστούν ενώ εσείς κοιμόσασταν.

Φασιστόμουτρα υποκριτές.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
μην χάνεις την ψυχραιμία σου, χάνεις το δίκιο σου.
όλοι περνάμε δύσκολα.
φαντάζομαι ότι ούτε σε κατάληψη έχεις κάνεις, ούτε για μετανάστες και απεργούς πείνας έχεις τρέξει, ούτε ροπαλιά από »σύντροφο» έχεις φάει, ούτε εχεις φωναξει σε συνέλευση γιαούρτια ναι πέτρες όχι.
έβγαζες το καλυτερο περιοδικό μουσικής (και τα 8)που εχω βρει, αυτο όμως δεν σημαίνει ότι ξέρεις και από πολιτική. βιβλίο χαραμαδα ακόμη δεν εχω βρει που να μου την κάνει. το 1ο ΜΟΝΟ το αγορασα την κυριακη και μου φάνηκε πεπατημένο. δεν θυμάμαι να βρηκα άρθρο σου ή μπορει να μην το έχω φτασει ακόμη σε αυτό.
trollaκι που λες δεν παίζει.
επειδή το muzine έβγαινε από πάτρα και έχω σπουδάσει πάτρα, θα ξέρεις καλά ότι στο παράρτημα του πανεπιστημίου σας και θέρμανση έχει, και ρεύμα κλπ και χώρο για να ξαπλώσουν άνθρωποι έχει.
και ότι παίζουν 4 με 5 κλειδιά!!!!! της πόρτας σε »ανοικτή» κατάληψη και αυτό το ξέρεις.
επίσης φασιστόμουτρα υποκριτές έλεγε και ο ντάνος κρυστάλης τους μαλάκες του λόγου μου. δεν θυμάμαι ο ντάνος κρυσταλης όμως να ήταν αναρχικός αν και αυτό θα σου έλεγαν δεκάδες »σύντροφοι» τότε, κυπατζής ήταν.
οποτε επειδη δεν ξέρω ποιοι ε΄΄ιναι σήμερα ασφαλίτες, ποιοι μπάχαλοι, και πιοι αναρχικοί, δεν θα έγραφα η πρώτη μεγάλη νίκη των αναρχικών.
Να είσαι καλά.
πράξεις, όχι λόγια.

Έχω απαντήσει στο θέμα του τίτλου. Δεν είσαι ο πρώτος που τον θεωρεί ατυχή.
Αν το ΜΟΝΟ το θεωρείς πεπατημένο, δεν μπορώ να πω κάτι. Αυτά είναι γούστα και έχεις κάθε δικαίωμα να το κρίνεις είτε αρνητικά είτε θετικά.
Η μουσική δεν έχει καμία σχέση με ό,τι συζητάμε και μπορεί οι πολιτικές μας απόψεις να μην συνάδουν, αλλά το τι ξέρει ο καθένας από πολιτική δεν είναι κάτι μετρήσιμο για να το συγκρίνουμε.
Επίσης οι εκδόσεις Χαραμάδα δεν βγάζουν πολιτικά βιβλία αλλά ποίηση και λογοτεχνία (που πάλι εκεί περί ορέξεως κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα).
Δεν έχω γράψει άρθρο ούτε στο ΜΟΝΟ #1, ούτε στο δεύτερο τεύχος.
Για το παράρτημα δεν έχω γνώση, δεν ήμουν ποτέ του χώρου και δεν έχω άποψη, μιλώ για τις καταλήψεις εγκαταλελειμένων κτηρίων, το παράρτημα είναι κάτι άλλο. Ξέρω πάντως πως χρησιμοποιείται ως χώρος για πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, συζητήσεις και πολιτική δράση. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι όλα τα πανεπιστήμια θα έπρεπε να φιλοξενούν αστέγους και μετανάστες και να κάνουν και παντού καταλήψεις και οι φοιτητές να δώσουν τον δρόμο στην κοινωνία, αλλά άλλο οι φοιτητές κι άλλοι οι καταλήψεις αναρχικών, μην τα μπερδεύουμε αυτά.
Ο «παρατηρητής» πάντως και τρολ είναι και όλιγον τι φασιστάκι και με αυτόν τα πήρα ιδιαιτέρως. Δεν χάνω συνήθως την ψυχραιμία μου, αλλά δεν μπορώ να ακούω παράλογα πράγματα.
Όχι, ροπαλιά δεν έχω φάει από κανέναν ακόμα.

Τα πανεπιστήμια είναι χώρος μάθησης και έρευνας…ΜΟΝΟ

θα διαβασω ολο το 1ο τευχος θα διαβασω και το 2ο και εδω είμαστε

Πρώτα-πρώτα, να ξεκαθαρίσω δυο πράγματα. Σαν οικοδεσπότης που είστε δεν είναι σωστό να βρίζετε τους επισκέπτες. Ακόμα και αν νομίζετε ότι κάποιος γράφει κάτι για να τρολάρει, οφείλετε να του το υποδείξετε ευγενικά και να τον βάλετε, με τρόπο, στη θέση του.
Εσείς με αποκαλείτε άσχετο, φασίστα, ανίδεο, φασιστόμουτρο και υποκριτή. Δε νομίζετε ότι αυτά είναι αλληλοσυγκρουόμενα; Ο άσχετος και ο ανίδεος κάνουν λάθος στην κρίση τους, ακριβώς λόγω της ασχετοσύνης τους και επειδή δεν έχουν ιδέα για το συγκεκριμένο θέμα, ο φασίστας έχει και παραέχει ιδέα και υποκρίνεται τον ανίδεο. Δεν μπορεί, όμως, κάποιος να είναι και το ένα και το άλλο.
Ας δούμε, τώρα και την ουσία. Δηλώνω άγνοια για το τι συμβαίνει στις καταλήψεις εγκαταλειμμένων κτιρίων. Μπορεί εκεί όλα τα έξοδα να τα πληρώνουν οι καταληψίες, αν και σε κτίρια που είναι κομμένο το ρεύμα και το νερό, γιατί ο ιδιοκτήτης (το κράτος ή ο δήμος) ζήτησε να κοπεί η παροχή, ή έχει ακυρωθεί η παροχή τηλεφώνου, δηλαδή, η γραμμή έχει δοθεί σε άλλον, μου φαίνεται δύσκολο να δήλωσε κάποιος από τους καταληψίες ότι είναι ενοικιαστής, ή ιδιοκτήτης (που δεν είναι) και να ξανασυνδέθηκαν οι κομμένες παροχές. Βέβαια, στην Ελλάδα ζούμε, οπότε τίποτα δεν αποκλείεται. Η δική μου, πάντως, παρέμβαση είχε την έννοια ότι εσείς δεν απαντούσατε στην ουσία για το θέμα αυτό (όπως το κάνατε στο δεύτερο σχόλιό σας). Δεν απαντάτε, όμως, στο ότι αυτά τα «ρημάδια» θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στέγαση αστέγων.
Από την άλλη μεριά, οι καταλήψεις δεν περιορίζονται στα «ρημάδια» και στη Νομική, όταν την κατέλαβαν οι μετανάστες. Για την κατάληψη αυτή θα πω απλώς ότι ήταν 40 ολόκληρες μέρες και πράγματι οι φορολογούμενοι την πλήρωσαν στην κυριολεξία. Όσο δε για την «ολόκληρη αστυνομική δύναμη», που χρειάστηκε για να τους εκδιώξει, δεν ξέρω γιατί το γράφετε, μια και νομίζω ότι επρόκειτο για 250-300 ανθρώπους.
Οι καταλήψεις έχουν γίνει ενδημικό φαινόμενο στην Ελλάδα. Είναι πάρα πολλές και συνεχώς ξεφυτρώνουν και καινούργιες, σαν τα μανιτάρια. Άλλες είναι μόνιμες και άλλες παροδικές. Στα Ανώτατα Ιδρύματα εδώ και δεκαετίες υπάρχουν καταλήψεις αναρχικών, τα λεγόμενα «αυτοδιαχειριζόμενα στέκια». Αυτές είναι μόνιμες καταλήψεις, όπως και σε πολλά κτίρια δήμων. Παροδικές καταλήψεις γίνονται κάθε λίγο και λιγάκι στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας, στα Δημαρχεία, στις Περιφέρειες και όπου αλλού μπορεί να βάλει τα μυαλό του ανθρώπου. Ενδεικτικά, αναφέρω την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που κράτησε 1,5 μήνα και την τελευταία 4ήμερη κατάληψη της Νομικής, όπου ήταν και το κέντρο της επίθεσης που εκδηλώθηκε την Κυριακή, 12/12/2912, κατά κτιρίων της Αθήνας.
Γράφετε : «Όποιος εγκαλεί κάποιον για κάτι πρώτα πρέπει να το κάνει ο ίδιος». Ο «saboteur» έγραψε «Όμως όπως δεν χώραγε κανένας μετανάστης έτσι και τώρα δεν χωράει και κανένας άστεγος». Αυτό σημαίνει ότι όταν αυτοί οι χώροι είναι κατειλημμένοι, δεν είναι διαθέσιμοι για να στεγαστούν οι άστεγοι. Άρα, δεν εγκαλούνται οι καταληψίες γιατί δε στέγασαν αστέγους, αλλά, γιατί έχουν καταλάβει ένα χώρο, όπου θα μπορούσε ο δήμος να στεγάσει κάποιους. Ας δεχτούμε, όμως, ότι αυτό σημαίνει πως εγκαλούνται οι καταληψίες που δεν κάλεσαν αστέγους να τους στεγάσουν. Εσείς απαντάτε : «αφού δεν το κάνεις ο ίδιος, πώς εγκαλείς άλλους, που δεν το κάνουν;». Πάλι, όμως, ο συλλογισμός σας κουτσαίνει, γιατί παραβλέπεται το γεγονός ότι ο οποιοσδήποτε ιδιώτης, εκτός από το ρεύμα, νερό, κλπ. (που αυτά ίσως τα πληρώνουν και οι καταληψίες) πληρώνει και το νοίκι για το σπίτι που μένει, ή έχει πληρώσει για να το αγοράσει, ενώ ο καταληψίας το παίρνει τζάμπα. Δηλαδή, ο καταληψίας και αν καλούσε κανέναν άστεγο θα έκανε αυτό που λένε «κηδεία με ξένα κόλυβα», ή έστω με τα μισά κόλυβα ξένα, αν πληρώνει το ρεύμα, κλπ. Εξάλλου, είναι άλλο να καλέσεις έναν άστεγο να μοιραστεί μαζί σου μια κατάληψη και άλλο να τον πάρεις οικότροφο στο σπίτι σου, νομίζω ότι με καταλαβαίνετε, οπότε δε χρειάζεται να επεκταθώ.
Εκείνο που δεν κατάλαβα καθόλου είναι την τελευταία παράγραφο του σχολίου σας όταν γράφετε : «Το ίδιο κάνετε και για τον αγώνα των πολιτών κάθε φορά που γίνεται διαδήλωση, τα ίδια λέγατε και για τους ανθρώπους που μαζεύονταν στο Σύνταγμα». Δεν ξέρω καν σε ποιους αναφέρεστε. Πάντως όχι στους φασίστες, γιατί αυτοί τουλάχιστον στο Σύνταγμα ήταν παρόντες και πολύ θορυβώδεις, με τις ελληνικές τους σημαίες και την απίστευτη χυδαιότητα των συνθημάτων τους. Ούτε με αφορά αυτό που λέτε για την κριτική που έγινε στους αγανακτισμένους, όταν αποχώρησαν.
Μια τελευταία παρατήρηση : μη θεωρείτε, όποιον διαφωνεί μαζί σας, σαν εχθρό, είναι λάθος. Αν διαφωνώ με τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, είναι γιατί τις θεωρώ αντιδημοκρατικές, γιατί γίνονται από μειοψηφίες, που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την άποψη της πλειοψηφίας. Μπορεί εσείς να περιφρονείτε την άποψη των «κοιμισμένων» («ενώ εσείς κοιμόσασταν»). Το ότι όμως είναι αντιδημοκρατικό να κάνεις ενέργειες αντίθετες με την εκφρασμένη άποψη των «κοιμισμένων», που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, είναι εξουσιαστικό (για να μη χρησιμοποιήσω τη βαρύτερη, δική σας έκφραση).

Η πρώτη φράση που διάβασα στο πρώτο μήνυμα ήταν «Μόλις ξυπνήσατε, αλλά, μάλλον, είσαστε ακόμα από τον ύπνο.» καθόλου φιλική για κάποιον που φιλοξενεί τις απόψεις σας στο blog του. Οπότε, όταν πας στο «σπίτι» κάποιου (μιας και υπάρχει και ευαισθησία με την ιδιοκτησία και τις οικίες) θα πρέπει να μπαίνεις με σεβασμό και την διαφορετική σου άποψη να την εκφράζεις αναλόγως. Έχουν γραφεί τόσα αυτές τις μέρες σαν σχόλια αυτού του post (τόσο θετικά όσο και αρνητικά) που δεν έχω προλάβει ούτε να τα διαβάσω ούτε και να απαντήσω. Όλα όμως τα έχω αφήσει να υπάρχουν στον τοίχο «μου». Αν επιθυμεί κάποιος καλή μεταχείριση λοιπόν, θα πρέπει να συμπεριφέρεται και σωστά και όχι μετά να ζητά τον λόγο.
Καμία σχέση δεν έχει αν κάποιος είναι φασίστας με το αν είναι ανίδεος. Αν θεωρείτε ότι ένας φασίστας τα έχει τετρακόσια, μάλλον έχετε πολύ μεγάλη άποψη για τους φασίστες. Άλλωστε ελάχιστοι φασίστες έχουν iq σημαντικό (εφόσον τους είδατε και στο Σύνταγμα και ακούσατε και τα συνθήματά τους, καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται). Η υποκρισία από την άλλη είναι ίδιον -εκτός κάποιου που είναι έξυπνος- και κάποιου που είναι κουτοπόνηρος ή δειλός. Μπορεί κάποιος να μαζέψει όλα τα κουσούρια του κόσμου αν θέλει, μπορεί και να τα έχει με δόσεις επιλεκτικά. Οπότε, η προσπάθεια να φανερωθούν οι χαρακτηρισμοί μου ως παράλογοι, νομίζω ότι δεν στέκει.
Εγώ είμαι σαφώς υπέρ της αξιοποίησης των ρημαδιών για την στέγαση αστέγων. Μάλιστα θα πήγαινα και ένα βήμα παραπέρα. Θα έπρεπε όλα τα κτήρια που είναι πάνω από 5 χρόνια αναξιοποίητα να επιτάσσονται για την στέγασή τους, τόσο αυτών, όσο και των μεταναστών που ζουν σε άθλιες συνθήκες. Τώρα γιατί εσείς εστιάζετε σε 10-20 κτήρια από τα χιλιάδες εγκαταλελειμμένα που υπάρχουν (δηλαδή τα 10-20 που καταλαμβάνουν αναρχικοί) δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή, στις τόσες χιλιάδες ανά την Ελλάδα, εσείς βάλατε στο μάτι τα 20 των αναρχικών; Αναρωτηθείτε γιατί το κάνετε αυτό και απαντήστε μόνος σας.
Επιμένω ότι στην περίπτωση της ΝΟμικής και της Υπατίας είναι ντροπή για τους έλληνες φοιτητές που δεν έχουν στήσει καταλήψεις υπέρ των μεταναστών που τυγχάνουν θύματα εργατικής και όχι μόνο εκμετάλλευσης από τους καλούς έλληνες. Είναι πραγματικό όνειδος. Σε κάθε πανεπιστήμιο θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό και μακάρι οι έλληνες να είχαν το θάρρος και την αξιοπρέπεια των μεταναστών και να προβούν μια φορά για κάτι σημαντικό σε απεργία πείνας.
Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλούν οι καταλήψεις που γίνονται για κάποιον λόγο. Ενδημικό φαινόμενο έχει γίνει η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, η καταπίεση των μεταναστών, τα μέτρα εναντίον των αδυνάτων, οι μειώσεις μισθών, η έλλειψη αξιοπρέπειας και ο θάνατος της λογικής και της αλήθειας όπως αυτή πλέον παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ. Αν εσάς σας ενοχλεί κάποιος που κάνει κατάληψη επειδή του μειώνουν τον μισθό αδικαιολόγητα, ή επειδή έχουν να τον πληρώσουν επί μήνες, είτε επειδή θέλουν να κάνουν τα πανεπιστήμια παραρτήματα εταιριών μεγαλοεπιχειρηματιών, τότε απλά διαφωνούμε και χάνετε την ουσία εστιάζοντας όχι στην αιτία αλλά στο σύμπτωμα ή το αποτέλεσμα μιας αρχικής άδικης δράσης (για την οποία μάλλον καθώς δεν σας ενοχλεί προσωπικά δεν κόπτεστε).
Όσον αφορα΄σε αυτά που είπε ο σαμποτέρ, απάντησα και στην τρίτη παράγραφο αυτής της απάντησής μου και από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές. Υπάρχουν χιλιάδες σπίτια που μπορούν να μείνουν οι μετανάστες και τα κάνουν μόνοι τους κατάληψη για να επιζήσουν, αλλά τότε πάει η αστυνομία, ή κάποιος άλλος και λέει ότι μολύνουν ή ότι είναι παράνομοι και τους διώχνουν. Άρα όση ευθύνη έχει ένας που έχει το σπίτι του έχει τόση και κάποιος που μένει σε ένα κατειλλημένο-εγκαταλελειμμένο σπίτι (μην το ξεχνάμε ότι τα κατειλλημένα σπίτια είναι εγκαταλελειμμένα).
Τώρα αν εσείς μετράτε την υποδοχή και τη φιλοξενία αστέγων με τα λεφτά που θα χαλάσει ένας καταληψίας ή ένας νοικοκύρης, τότε κι εγώ θα πω για τα χιλιάδες κτήρια που έχουν διάφοροι πλούσιοι ή τα εξοχικά τους και τα 3α ή 4α σπίτια τους που μένουν ακατοίκητα και δεν τα δωρίζουν (ή μήπως τα πήραν με τον ιδρώτα τους; ) ή δεν τα παρέχουν στους αστέγους. Μην προσπαθούμε να παραπλανήσουμε τους συνομιλητές με τα μη ουσιαστικά. Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει πολιτική της πολιτείας (που δεν έχει άλλη έγνοια από το να εξαθλιώσει τους εργαζομένους προς το συμφέρον των εχόντων) ούτε για τους αστέγους ούτε για τίποτε άλλο.
Όταν είπα «το ίδιο κάνετε» αναφέρομαι σε όλους όσους έχουν αμέσως μια κατηγορία για όποιον αγωνίζεται με τον τρόπο του (είτε είναι καταληψίας, είτε είναι διαδηλωτής, είτε είτε είτε) και δεν εστιάζουν στο τι κάνουν αυτοί. Και κατά περίπτωση εσείς. Υπάρχουν άπειρα σπίτια ξενοίκιαστα για να στεγάσουν 1000 φορές όσους αστέγους έχουμε και παρόλα αυτά παραμένουν άδεια γιατί κα΄ποιος δεν κερδίζει λεφτά. Αυτή η έννοια της δημοκρατίας με αφήνει παγερά αδιάφορο λοιπόν. Δεν θεωρώ κανέναν εχθρό μου προσωπικό. Η αντίδρασή μου οφείλεται, και το επαναλαμβάνω, και στον τρόπο που κάποιος εκφράζει τη γνώμη του, αλλά κυρίως στην πολιτική του τοποθέτηση που είναι ενάντια στις ανθρώπινες αξίες που είναι σημαντικότερες από τις ψευτοδημοκρατικές.
Οι κοιμισμένοι έχουν ευθύνη ατομική αλλά, καθώς δεν είμαι νεοφιλελεύθερος, πιστεύω ότι η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει σε αυτούς που τους κοιμίζουν. Στους εξουσιαστές, στα ΜΜΕ, στους πολιτικούς, στα λαμόγια και όλους όσους πολύ καλά ξέρουμε αλλά ανεχόμαστε. Αλλά κι εσείς πρέπει επιτέλους να αναλάβετε τη μικρή ευθύνη που έχετε, να σκεφτείτε και τους άλλους κι όχι μόνο τη βόλεψή σας αν σας εμποδίζει να πάτε στη δουλειά σας μια πορεία, γιατί αύριο δεν θα έχετε κι εσείς δουλειά – όταν θα ξεφορτωθούν αυτούς που κάνουν τώρα πορεία ή κατάληψη θα ασχοληθούν με εσάς.
Οι κοιμισμένοι είναι θύματα κι αυτοί. Και δεν είναι όλοι κοιμισμένοι, είναι και τρομοκρατημένοι. Άρα οι κοιμισμένοι δεν είναι πάντα πλειοψηφία. Όσο περνάει ο καιρός, ξυπνάμε όλο και περισσότεροι. Ευτυχώς.

1) Επί του προσωπικού : Αυτό που έγραψα ότι «είσαστε ακόμα από τον ύπνο», είχε απλά την έννοια ότι είσαστε λίγο απρόσεκτος στο διάβασμα του σχολίου του «σαμποτέρ» και δεν παρατηρήσατε κάτι που ήταν σημαντικό, χαριτολογώντας πάνω στο ψευδώνυμό σας, σα φίλος. Θα μου πείτε «από πού και ως πού, κύριε, με θεωρείτε φίλο σας;». Νομίζω ότι αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί , επειδή γράφετε «Δε θεωρώ κανέναν εχθρό μου προσωπικό» : το «εχθρός» το χρησιμοποιώ μόνο με την έννοια του στρατοπέδου ένταξης, «which side are you on?», και καθόλου με την προσωπική έννοια. Εξάλλου, πώς θα μπορούσε να είμαστε «εχθροί» με τέτοια έννοια τη στιγμή που δε γνωριζόμαστε προσωπικά;
Λοιπόν, σας θεωρώ «φίλο» γιατί έχω την πεποίθηση ότι είστε κι εσείς, όπως κι εγώ, υπέρ της ανατροπής του καπιταλισμού. Αν κάνω λάθος, διαψεύστε με.
2) Λέτε «Καμία σχέση δεν έχει αν κάποιος είναι φασίστας με το αν είναι ανίδεος». Εγώ ήθελα να πω ότι αν κάποιος είναι ανίδεος, ή άσχετος σε κάποιο θέμα και του το αναγνωρίζετε, δεν μπορείτε να τον λέτε συγχρόνως φασίστα γιατί εξέφρασε μια άποψη πάνω σ’ αυτό το θέμα, γιατί μπορεί να την εξέφρασε λόγω άγνοιας ή ασχετοσύνης. Στο θέμα των καταλήψεων από τη μια μου είπατε ότι αγνοώ το γεγονός ότι φως, νερό, κλπ. πληρώνονται από τους καταληψίες, από την άλλη με αποκαλείτε φασίστα επειδή λέω πως τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Αν αυτό που λέω πηγάζει από άγνοια, τότε δεν είναι φασιστική άποψη. Για να μην το κουράζουμε περισσότερο : ποια άποψή μου βρήκατε φασιστική;
3) Γράφετε : «Εγώ είμαι σαφώς υπέρ της αξιοποίησης των ρημαδιών για την στέγαση αστέγων». Η κόντρα σας με τον σαμποτέρ δεν ήταν για τα «χιλιάδες εγκαταλελειμμένα» ρημάδια, αλλά, για τα συγκεκριμένα που τα έχουν καταλάβει κάποιοι. Η παρέμβασή μου ήταν για να σας υπενθυμίσω ότι άλλο πράγμα το ρημάδι, που ανήκει στο δημόσιο και άλλο η ιδιωτική κατοικία του οποιουδήποτε και ότι δε στέκει όταν κάποιος μιλάει για το ένα, εσείς να του μιλάτε για το άλλο.
Αν στην απάντησή μου μιλάω για τα «10-20 κτίρια που καταλαμβάνουν οι αναρχικοί» και όχι για τα «χιλιάδες εγκαταλελειμμένα», είναι ακριβώς γιατί η συζήτηση γίνεται για τις καταλήψεις, άρα για τα κατειλημμένα, που ήταν πριν εγκαταλελειμμένα. Και, όπως, θα είδατε, μιλάω όχι μόνο για τα «πρώην εγκαταλελειμμένα», αλλά, και για κτίρια καθόλου εγκαταλελειμμένα, που λειτουργούσαν μια χαρά πριν καταληφθούν και έγραψα ότι αυτές οι καταλήψεις είναι αντιδημοκρατικές. Σ’ αυτό δεν παίρνετε θέση, πράγμα που θα έπρεπε να κάνετε σαν αντιφασίστας.
4) Δε συμφωνώ καθόλου με το ότι οι φοιτητές θα έπρεπε να «στήσουν καταλήψεις υπέρ των μεταναστών» σε «κάθε πανεπιστήμιο». Είμαι ολόψυχα με τους μετανάστες, αλλά, νομίζω ότι δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος συμπαράστασης να διακόπτεται η λειτουργία των ΑΕΙ για το λόγο αυτό. Έχει σμπαραλιάσει με τις συνεχείς καταλήψεις για τα εκπαιδευτικά προβλήματα, ας μη διαλυθούν τελείως. Αλίμονο, αν για τη λύση κάθε κοινωνικού προβλήματος γινόταν κατάληψη στα ΑΕΙ. Αν θυμάστε, η κατάληψη επί 1,5 μήνα στο ΑΠΘ ήταν για να μη δίνει το Πανεπιστήμιο σε ιδιώτες εργολάβους τον καθαρισμό των κτιρίων του, παίρνοντας αφορμή από την τραγική περίπτωση της Κούνεβα.
5) Γράφετε : «Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλούν οι καταλήψεις που γίνονται για κάποιον λόγο». Εγώ αναφέρθηκα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις καταλήψεων και εσείς απαντάτε εντελώς αόριστα. Αυτό είναι υπεκφυγή. Αναφέρετε τρεις περιπτώσεις : Η πρώτη αφορά αδικαιολόγητη μείωση μισθού, η δεύτερη μη καταβολή δεδουλευμένων και η τρίτη τα Πανεπιστήμια.
Στις δύο πρώτες θα θεωρούσα την κατάληψη απόλυτα δικαιολογημένη, μόνο που δεν είχαμε μέχρι τώρα καμιά τέτοια περίπτωση.
Στην τρίτη σίγουρα διαφωνώ. Γράφετε «θέλουν να κάνουν τα πανεπιστήμια παραρτήματα εταιριών μεγαλοεπιχειρηματιών» κι αυτό το βρίσκετε τόσο κακό που εγκρίνετε να γίνει κατάληψη. Εσείς νομίζετε ότι τα ΑΕΙ πρέπει να είναι ξεκομμένα από την παραγωγή; Αυτό που τόσο απαξιωτικά το αποκαλείτε μετατροπή των πανεπιστημίων σε παραρτήματα είναι ακριβώς η σύνδεση των ΑΕΙ με την παραγωγή. Θεωρείτε ότι τα ΑΕΙ πρέπει να παρέχουν θεωρητικές γνώσεις χωρίς σύνδεση με την πράξη; Μα, η συγκεκριμένη πράξη είναι αυτή που θα δώσει την ώθηση στην επιστήμη, γιατί θα τη βάλει να ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.
6) Επιμένετε να γράφετε : «όση ευθύνη έχει ένας που έχει το σπίτι του έχει τόση και κάποιος που μένει σε ένα κατειλλημένο-εγκαταλελειμμένο σπίτι (μην το ξεχνάμε ότι τα κατειλλημένα σπίτια είναι εγκαταλελειμμένα)». Μετατοπίζετε το θέμα : εγώ δε μίλησα για την ευθύνη (ηθική, υποθέτω και όχι ποινική ή αστική), αλλά, για το ότι άλλο η ιδιωτική κατοικία και άλλο το εγκατελελειμμένο-κατειλημμένο. Δεύτερη μετατόπιση του θέματος γίνεται όταν αντί να απαντήσετε για το ποιος πληρώνει στην κάθε περίπτωση, γράφετε : «Τώρα αν εσείς μετράτε την υποδοχή και τη φιλοξενία αστέγων με τα λεφτά που θα χαλάσει ένας καταληψίας ή ένας νοικοκύρης, τότε κι εγώ θα πω για τα χιλιάδες κτήρια που έχουν διάφοροι πλούσιοι… και δεν τα δωρίζουν… ή δεν τα παρέχουν στους αστέγους».
7) Γράφετε : «Όταν είπα “το ίδιο κάνετε” αναφέρομαι σε όλους όσους έχουν αμέσως μια κατηγορία για όποιον αγωνίζεται με τον τρόπο του (είτε είναι καταληψίας, είτε είναι διαδηλωτής, είτε είτε είτε) και δεν εστιάζουν στο τι κάνουν αυτοί. Και κατά περίπτωση εσείς». Μπερδεύετε πολύ τα πράγματα : άλλο πράγμα το γιατί αγωνίζεται κανένας, άλλο πράγμα ο τρόπος που αγωνίζεται. Και εντελώς άλλο πράγμα το τι κάνει ο καθένας προσωπικά. Μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνει αυτό που κάνει κάποιος άλλος. Αυτός δεν είναι λόγος να τον βγάζεις φασίστα και τρολ.
Οι κοιμισμένοι έχουν ευθύνη ατομική αλλά, καθώς δεν είμαι νεοφιλελεύθερος, πιστεύω ότι η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει σε αυτούς που τους κοιμίζουν. Στους εξουσιαστές, στα ΜΜΕ, στους πολιτικούς, στα λαμόγια και όλους όσους πολύ καλά ξέρουμε αλλά ανεχόμαστε. Αλλά κι εσείς πρέπει επιτέλους να αναλάβετε τη μικρή ευθύνη που έχετε, να σκεφτείτε και τους άλλους κι όχι μόνο τη βόλεψή σας αν σας εμποδίζει να πάτε στη δουλειά σας μια πορεία, γιατί αύριο δεν θα έχετε κι εσείς δουλειά – όταν θα ξεφορτωθούν αυτούς που κάνουν τώρα πορεία ή κατάληψη θα ασχοληθούν με εσάς.
Οι κοιμισμένοι είναι θύματα κι αυτοί. Και δεν είναι όλοι κοιμισμένοι, είναι και τρομοκρατημένοι. Άρα οι κοιμισμένοι δεν είναι πάντα πλειοψηφία. Όσο περνάει ο καιρός, ξυπνάμε όλο και περισσότεροι. Ευτυχώς.
8) Εγώ γράφω : «διαφωνώ με τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, είναι γιατί τις θεωρώ αντιδημοκρατικές, γιατί γίνονται από μειοψηφίες, που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την άποψη της πλειοψηφίας». Εσείς δεν απαντάτε σ’ αυτό, αλλά, βρίσκετε πως είμαι αντίθετος στις πορείες, που μου «χαλάνε τη βόλεψή μου» και μου κάνετε μάθημα πως αύριο ίσως χάσω κι εγώ τη δουλειά μου, κλπ. Νομίζω πως έχετε κατασκευάσει ένα φανταστικό αντίπαλο και του δίνετε να καταλάβει.
Μιλάω για συγκεκριμένες καταλήψεις (βασικά από αναρχικούς) που δεν είναι ούτε άστεγοι, ούτε τίποτα τέτοιο, καταλήψεις που γίνονται συνήθως σε δημόσια κτίρια, καθόλου εγκαταλελειμμένα και που έχουν και φως και νεράκι και τηλέφωνο. Αυτές οι καταλήψεις σίγουρα είναι αντιδημοκρατικές και φασιστικές και απόλυτα αλαζονικές απέναντι στους «κοιμισμένους» που δεν ψήφισαν αναρχικό δήμαρχο, ή αναρχικό πρωθυπουργό.

Φίλε molisxypnisa αλλά και εσείς οι υπόλοιποι που γράφετε και οι ακόμα περισσότεροι που διαβάζετε.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι όλοι μας, γράφοντας & απαντώντας από εδώ, έχουμε οργή. Φαίνεται από τα γραπτά. Ακόμα και οι απόψεις που ας πούμε κατακεραύνωσαν τον molisxypnisa, των ανθρώπων που τις διατυπώσανε έχουν επίσης οργή. Την ίδια οργή.
Ακόμα και αυτοί οι οποίοι αναλώθηκαν (για κάποιους) στο να βρίσουν τον συντάκτη, με δυο απλές κακογραμμένες προτάσεις, αλλά και αυτοί που αναλώθηκαν (για κάποιους άλλους) στο να απαντήσουν στις υβριστικές αυτές διατυπώσεις, ακόμα και αυτοί που έγραψαν την άποψή τους προτείνοντας λύσεις, ακόμα και αυτοί που ένιωσαν να απαντήσουν με ένα απλό «εύγε». Αυτοί που θα την κάνουν στις Αυστραλίες αλλά και αυτοί που θα μείνουν εδώ, είτε να παλέψουν έιτε να χαζέψουν λίγο ακόμα τηλεόραση.Ακόμα και εγώ που γράφω τώρα, ακόμα και όταν πρωτοέγραψα εδώ και κάποιοι φίλοι θεώρησαν τις άσκοπες -ίσως- αναλύσεις μου περί αναρχίας και αναρχισμού πολύ θεωρητικές για να χωρέσουν σε μια πρακτική λύση του προβλήματος, ΟΛΟΙ μας λοιπόν αγαπητοί μου συνάνθρωποι ΣΗΜΕΡΑ, για τώρα, αναπνέουμε τον ίδιο αέρα. Καίμε το ίδιο οξυγόνο.
Αφού όλοι πια χορεύουμε τον ίδιο σκοπό, εύχομαι να μην το σπαταλήσουμε διαφωνώντας μεταξύ μας.

Συμφωνώ με την άποψη του bloger Μόλις Ξύπνησα. (τελεία)
Πώς θα απαλαγούμε απο τον αρχαίο θυμό που κουβαλάμε μέσα μας ? Είναι αντικείμενο συζήτησης με άλλη επικεφαλίδα.

Εγώ από την άλλη αγαπητή Ιφιγένεια δεν βλέπω κανένα λόγο να απαλλαγούμε από το θυμό μας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τον χρησιμοποιήσουμε σωστά. Ή μάλλον για να το διατυπώσω με ποιο σωστό τρόπο: Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από τον αρχαίο θυμό που κουβαλάμε μέσα μας είναι να τον ξοδέψουμε εκεί που πρέπει. Παράδειγμα: Να κατέβουμε στο Σύνταγμα, να βγάλουμε όλους τους αλήτες από τη βουλή, να στήσουμε δύο τέρματα στην πλατεία και να παίξουμε μπάλα με τα κεφάλια τους.
Τα πράγματα είναι απλά. Αρκεί να βγάλουμε τις τσίμπλες απ’ τα μάτια μας.

…και μετά θα πάρουν την ίδια θέση κάποιοι άλλοι …δεν θα έχει αλλάξει το σύστημα. Εχει αποδειχτεί ιστορικά.

Εύστοχο το κείμενο και ενδιαφέροντα και τα σχόλια…Ενώ δεν ήξερα το μπλόγκ σου, από την Δευτέρα βλεπώ παντού στο διαδίκτυο να μιλάνε για αυτό το post, πράγμα που μάλλον κάτι σημαίνει!
Όσο για το δεύτερο σκέλος του post, τον ρόλο των ΜΜΕ, έφτιαξα ένα μικρό
βίντεο για την κάλυψη των γεγονότων της Κυριακής από τα «δικά μας»
και τα «ξένα». Αν θέλετε να το δείτε είναι εδώ:

Καλή συνέχεια…

Όταν καταλήγεις ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις βία, τότε παίζεις το παιχνίδι του συστήματος.
Το καθεστώς θα σε εκνευρίσει: θα σου τραβήξει τα μαλλιά, θα σε χαστουκίσει στο πρόσωπο, για να σε κάνει να πολεμήσεις.
Διότι από την στιγμή που θα σε κάνουν βίαιο τότε ξέρουν και πως να σε χειριστούν.
Το μόνο πράγμα που δεν ξέρουν πως να χειριστούν είναι την μη-βία και το χιούμορ.
— Τζων Λένον

Η δημοκρατία
μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και
της ισότητας,διότι έμαθε στούς πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως
δικαίωμα,την παρανομία ως ελευθερία,την αναίδεια του λόγου ως ισότητα
και την αναρχία ως ευδαιμονία»

Ισοκράτης.

ΠΑΠΑΡΟΚΡΑΤΗΣ θες να πεις
http://www.sarantakos.com/isocrat.htm

Ναι, το παραπάνω κείμενο είναι μια κατά το δοκούν παράφραση των λόγων του Ισοκράτη (δεν γνωρίζω φυσικά από ποιον), ωστόσο το νόημα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο. Εξηγούμαι, αντιγράφοντας:

1ο Κείμενο (Περί Δημοκρατίας):
«Κατεστήσαντο γαρ δημοκρατίαν, ου την εική πολιτευομένην και νομίζουσαν την μεν ακολασίαν ελευθερίαν είναι, την δ’ εξουσίαν ό’τι βούλεταί τις ποιείν ευδαιμονίαν, αλλά την τοις τοιούτοις μεν επιτιμώσαν, αριστοκρατία δε χρωμένην: ην οι μέν πολλοί χρησιμωτάτην ούσαν ώσπερ την από των τιμημάτων εν ταις πολιτείαις αριθμούσιν, ου δι’ αμαθίαν αγνοούντες, αλλά δια το μηδέν πόποτ’ αυτοίς μελήσαι των δεόντων.»

Μετάφραση:
Εγκατέστησαν (δηλαδή) το είδος εκείνο της δημοκρατίας, όχι αυτό που δεν έχει καθορισμένη πολιτική, και που θεωρεί ότι η ακολασία είναι ελευθερία, και το δικαίωμα να κάνη ό,τι θέλει ο καθένας, ευτυχία, παρά το πολίτευμα εκείνο που αυτά τα πράγματα τα κατακρίνει, και όπου κυβερνούν οι άριστοι· τον τύπο αυτόν του πολιτεύματος που είναι χρησιμότατος, οι πολλοί τον συγκαταλέγουν εις τα πολιτεύματα που έχουν βάση την περιουσία, όχι από αμάθεια, πως δεν το ξέρουν, παρά διότι ποτέ ως τώρα αυτοί δεν ενδιαφέρθηκαν για παρόμοια ζητήματα.- Ισοκράτης, Λόγοι IV, Αρχίδαμος, Παναθηναϊκός, Τραπεζικός.

2ο Κείμενο (Περί Δημοκρατίας):
«Οι γαρ κατ’ εκείνον τον χρόνον την πόλιν διοικούντες κατεστήσαντο πολιτείαν ουκ ονόματι μεν τω κοινοτάτω και πραοτάτω προσαγορευομένην, επί δε των πράξεων ου τοιαυτην τοις εντυγχάνουσι φαινομένην, ουδ’ η τούτον τον τρόπον επαίδευε τους πολίτας ώσθ’ ηγείσθαι την μεν ακολασίαν δημοκρατίαν, την δε παρανομίαν ελευθερίαν, την δε παρρησίαν ισονομίαν, την δ’ εξουσίαν του ταύτα ποιείν ευδαιμονίαν, αλλά μισούσα και κολάζουσα τους τοιούτους βελτίους και σωφρονεστέρους άπαντας τους πολίτας εποίησεν.»

Μετάφραση:
Οι διοικούντες δηλαδή (Σόλων και Κλεισθένης) κατ’ εκείνον τον χρόνον την πόλιν, δεν ίδρυσαν πολίτευμα ονομαζόμενον μεν δι’ ονόματος κοινοτάτου και ωραιοτάτου, μη φαινόμενον δε εις την εφαρμογήν τοιούτον εις τους ζώντας κατ’ αυτό, ουδέ ίδρυσαν τοιούτον πολίτευμα το οποίον κατά τέτοιον τρόπον εξεπαίδευε τους πολίτας, ώστε να θεωρούν την μεν ακολασίαν δημοκρατίαν, την δε παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν, ευτυχίαν δε την άδειαν του να πράττη καθένας ταύτα, αλλ’ ίδρυσαν πολίτευμα το οποίον με το να μισή και να τιμωρή τους τοιούτους έκαμνεν όλους τους πολίτας καλυτέρους και σωφρονεστέρους.- Ισοκράτης, Αεροπαγιτικός, Περί Ειρήνης

Ως δικό μου σχόλιο, απλώς θα προσέθετα ότι, πέραν των άλλων, ο Ισοκράτης κάνει λόγο για δύο είδη δημοκρατίας στα έργα του. Την Δημοκρατία και την «Δημοκρατία». Στην πρώτη, πραγματική, αυτοί που κυβερνούν είναι οι Άριστοι (εδώ φαίνεται η επιρροή που είχε ασκήσει ο σύγχρονός του Πλάτωνας, αν και ο Ισοκράτης διαφωνούσε σε αρκετά σημεία μαζί του). Στην δεύτερη, την επίπλαστη και επιφανειακή, γίνεται κάτι σαν αυτό που έχουμε και σήμερα: φαυλοκρατία, αναξιοκρατία, φυσικά ΔΕΝ κυβερνούν οι Άριστοι.

Το Σαραντάκο που μου παρέθεσες δεν τον γνωρίζω, ούτε θέλω να τον μάθω φυσικά, γιατί το κείμενό του (κυρίως τα σχόλιά του) είναι απόλυτα κατευθυνόμενο και έχει ως μόνο σκοπό να λειτουργήσει ως «αντίβαρο» της «άλλης πλευράς» στην τότε (επί 2008) εκατέρωθεν παπαρολογία. Η Αλήθεια όμως είναι αμείλικτη. Χειμαρρώδης.

Το μόνο που μπορώ να σου πω, είναι να διασταυρώνεις τις πηγές σου. Ένα «tip» είναι ο αυτοέλεγχος: Κάθε άνθρωπος έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και υποσυνείδητα ενθουσιάζεται όταν διαβάζει ή ακούει κάτι το οποίο υποδαυλίζει τα δικά του πιστεύω. Είναι πολύ ελκυστικό να κρίνεις μόνο αυτά που διαφωνούν μαζί σου και να ενστερνίζεσαι άκριτα αυτά που συμφωνούν – πολύ πιθανό να το κάνω και εγώ! Αυτή όμως είναι και η πραγματική δοκιμασία της κριτικής σκέψης.

[…] πολίτη) Κάτι που δεν έγινε σχεδόν καθόλου, όπως σωστά παρατηρήθηκε, από τα κυρίαρχα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης […]

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το άρθρο σου!

παραμορφωτικό ρόλο παίζουν τα Υ.Γ. που καταθέτεις και σίγουρα όσο αφορά το δεύτερο το χαρακτηρίζεις άνετα και απαξιωτικό για ένα τεράστιο κομμάτι λαού που συνδράμει στον ταξικό προσανατολισμό. Όμως πρόσεχε τι σερβίρεις με το άρθρο σου: διθυραμβολογείς για την λαϊκή αντιβία, και καλά κάνεις, για τους αναρχικούς και την συμμετοχή τους στην υπόθεση της εξέγερσης καταλήγοντας όμως να γίνεσαι φορέας της πιο συμβιβασμένης θέσης που έχω δει.
Λες: Αναζητήστε εναλλακτική ενημέρωση σε ανεξάρτητα έντυπα και ιντερνετικά μέσα και σκεφτείτε λίγο πέρα από τα τόσο «προφανή». Τότε ίσως καταφέρετε να πιέσετε τους κυβερνώντες να φτιάξουν ένα υπουργείο προστασίας του πολίτη κι όχι το κακέκτυπο μιας παραπαίουσας δημοκρατίας και να είναι πραγματικοί εκπρόσωποί σας.

Ειλικρινά πολύ επαναστατικό! Να πιέσουμε τους κυβερνώντες, δηλαδή Βενιζέλο ,Σαμαρά και σία να βελτιώσουν το συστηματάκι τους γιατί τώρα που μας καταπιέζει μας έρχεται λίγο στενάχωρο. Ο ρεφορμισμός στο μεγαλείο του. Μάλιστα έχεις το θράσος να μας πετάς στα μούτρα την προσδοκία σου μιάς καλύτερης εκπροσώπησης των δικαιωμάτων μας από την ίδια άρχουσα τάξη! ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ. Θα βάλω τα κλάματα από την συγκίνηση. Ωστέ αν ενημερώνομαι από τα ιντερνετικά μέσα μπορεί να καταφέρω να πιέσω τον Παπαδήμο να γίνει πραγματικός εκπρόσωπος της τάξης μου;
Αδέρφια μην ξεχάσουμε να κάψουμε τέτοια ιντερνετικά μέσα σαν βγει ο ήλιος

Ίσως δεν διάβασες ότι δηλώνω πως δεν είμαι αναρχικός και καθόλου παραμορφωτικό ρόλο δεν παίζουν τα ΥΓ μου. Λέω τη γνώμη μου συνολικά για τα γεγονότα, προσπαθώ να δώσω τις πραγματικές τους διαστάσεις (όπως τις έζησα) και να τις αναλύσω. Δεν έχω καμία διάθεση να κάνω διαγωνισμό επαναστατικότητας πάντως. Οι κυβερνώντες ελπίζω ότι μετά από όσα έχουν συμβεί δεν θα είναι οι Παπαδήμοι και οι σχετικοί και σε αυτό ρόλο θα παίξουν τα ανεξάρτητα ΜΜΕ που δεν θα τους σιγοντάρουν, είτε είναι έντυπα, είτε είναι ιντερνετικά, είτε τηλεοπτικά. Ούτε κι εγώ είμαι ευχαριστημένος στην επίφαση της δημοκρατίας που ζούμε και ναι, θα ήθελα να αλλάξει ριζικά και να γίνει άμεση και πραγματική. Αν είχα πειστεί ότι θα γίνει μέσω του αναρχισμού, θα ήμουν αναρχικός (δεν εννοώ θα έσπαζα βιτρίνες και θα έκαιγα – μιλώ στη σκέψη). Αλλά δεν έχω πειστεί. Εξάρω τη συνέπειά τους, αλλά δεν μπορώ να εξάρω τον ελιτισμό τους. Αν εξαιρέσω πάντως το σχόλιό σου για τους συγκεκριμένους πολιτκούς που είναι ατυχές γιατί δεν στέκομαι σε αυτούς, διάβασες σωστά το κείμενο σε σχέση με πολύ άλλο κόσμο που σχολίασε εδώ μέσα. Όντως, η στάση μου εδώ ίσως μπορεί να χαρακτηριστεί και ρεφορμιστική σε σχέση με ένα βαθύτερο και συνολικό πρόταγμα μιας άλλης κοινωνίας (και δη αναρχικής), αλλά νομίζω ότι με αδικείς.

Το τι δηλώνει ο καθένας δεν το λαμβάνω υπόψη μου. Πιο μεστό θεωρώ τον λόγο. Απορώ πως μπορείς να δίνεις τα γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις και μάλιστα δια ζώσας εμπειρίας ταυτοχρόνως σε σύνταγμα-πανεπιστήμιο-ομόνοια; σίγουρα ο χαρακτηρισμός σου για πιρουέτα του Π.Α.Μ.Ε. σου έχει μεταφερθεί από άλλους. Το ζήτημα όμως που θα επιμείνω είναι η ανάγκη ταξικού προσανατολισμού. Θεώρησες ότι ατύχησα στο σχόλιο για τους πολιτικούς. ΑΝ λοιπόν δεν είναι ο Παπαδήμος ή ο Σαμαράς ή δεν ξέρω και εγώ πιος και είναι ο χ ,ο ψ ή ο φούφουτος που λέγαμε μικροί, δεν θα αλάξει κάτι στο βαθμό που θα είναι καπιταλιστική η διαμόρφωση της πολιτικής-οικονομικής ζωής.
Τέλος νομίζω πως για την ελίτ που κυβερνά δεν συνέβηκε κάτι που δεν το περίμεναν την προηγούμενη Κυριακή. Άρα μην περιμένεις αλλαγή πολιτικής από τα αστικά κόμματα λόγω πορείας και έκτασης επεισοδίων. Ο Παπαδήμος και οι σχετικοί θα εξακολουθήσουν να κυβερνούν

Η συγκέντρωση δεν κράτησε μία ώρα μόνο. Στις 6-7 ώρες που βρισκόμουν στο πεδίο της διαδήλωσης, κινήθηκα μεταξύ όλων αυτών των σημείων. Από Ακρόπολη αρχικά προς Σύνταγμα, μετά προς Προπύλαια και προς Ομόνοια στρίβοντας αριστερά στην Πανεπιστημίου προς Κοραή και Κλαυθμώνος, ύστερα προς Μοναστηράκι, και ξανά προσπαθώντας να ανέβω από Μοναστηράκι στο Σύνταγμα διασχίζοντας όλα τα στενά για να βρω δίοδο ελεύθερη από μπάτσους κατέληξα κοντά στη Φιλελλήνων και Αμαλίας όπου και παρέμεινα μέχρι το τέλος που αποχωρήσαμε λόγω χημικών από τη Συγγρού. Αν μπαίνεις στη διαδικασία να αμφισβητήσεις το ότι ήμουν εκεί, τι να πω, δεν αξίζει να απαντήσω παραπάνω. Αν ήσουν εκεί ξέρεις ότι αυτά που γράφω συνέβησαν.
Δεν διαφωνώ στην ανάγκη ταξικού προσανατολισμού, αλλά επιμένω ότι οι ταγοί ακόμα κι αυτής της πλευράς (και το πιο σταθερό σε επίπεδο πολιτικής ατζέντας πολιτικό κόμμα που είναι το ΚΚΕ), θα πρέπει να ενώνουν τον κόσμο κι όχι να αποκόπτονται από αυτόν ή να τον χωρίζουν σε ΠΑΜίτες και άλλους.
Η πολιτική που εφαρμόζουν οι πολιτικοί είναι αποτέλεσμα δύο τινών. Πρώτα της ιδιοσυγκρασίας τους και των συμφερόντων που εξυπηρετούν και σε δεύτερο επίπεδο του τι τους επιτρέπει η κοινωνία να κάνουν (ή τι ανέχεται). Αντιδρώντας συνεχώς σε επιζήμιες για το κοινωνικό σύνολο πολιτικές και διεκδικώντας το λαϊκό (ή και το ταξικό) συμφέρον, τότε το δεύτερο κάποια στιγμή μπορεί να επικαλύψει το πρώτο ή να ξεβράσει όσους δεν το υπακούσουν. Θεωρώ ότι μπορούμε εμείς να καθορίσουμε τη συμπεριφορά των πολιτικών μας, με συνεχή παρέμβαση, αγώνα, και σε αυτό (στην καπιταλιστική κοινωνία και όχι μόνο) μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, γιατί αυτά διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, ειδικότερα σε ανθρώπους που δεν βρίσκονται στο θέατρο των εξελίξεων. Οι άνθρωποι στο Κιλκίς ή στον Πύργο δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα από όσα ζούμε όσοι βρισκόμαστε στην Αθήνα. Τα μάτια τους είναι οι εφημερίδες και κυρίως η τηλεόραση (σε κάποιους λίγους είναι και το ίντερνετ).
Μπορείς να πεις ότι αφελώς περιμένω αλλαγή μέσω των αστικών κομμάτων, αλλά την περιμένω με τον τρόπο που σου περιέγραψα παραπάνω (δεν το περιορίζω χρονικά, άλλωστε οι σημαντικές αλλαγές χρειάζονται χρόνια ζυμώσεων). Είναι κάτι που θα το προτιμούσα από μια βίαιη εξέλιξη με ανθρώπινα θύματα, αλλά ακριβώς αυτό λέω στο κείμενο. Ότι, τελικά, όσο συνεχίζουν οι πολιτικές ελίτ να αδιαφορούν για αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία και την καταστέλλουν, τόσο πιθανότερο είναι να προχωρήσουμε προς μία βίαιη αλλαγή του καπιταλιστικού συστήματος, ίσως και μιας άλλης κοινωνίας σε τελική ανάλυση, αλλά και σε μια ριζοσπαστικοποίηση των μαζικών αντιδράσεων του κόσμου όταν όλοι συμπεραίνουν ότι ο ειρηνικός δρόμος δεν είναι αποδοτικός. Ίσως να έχουμε και μια αυξημένη συντηρητικοποίηση, αν η εξουσία παίξει καλά το χαρτί των «νοικοκυραίων».
Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις, αλλά σε πολλά βρίσκομαστε στην ίδια πλευρά. Το ερώτημα αν είναι καλύτερο να διεκδικηθεί μια συνολική λύση που συμπεριλαμβάνει ριζική αλλαγή της κοινωνίας και δη της καπιταλιστικής, ή μια αλλαγή στο επίπεδο που οι περισσότεροι συμφωνούν ώστε να ενισχυθούν οι κοιμισμένοι θεσμοί της αστικής δημοκρατίας δεν έχει μια μοναδική απάντηση στην Ιστορία. Καθώς έχει παγκοσμιοποιηθεί ο κόσμος, κάνει ακόμα δυσκολότερη την απόφαση – γιατί θα πρέπει σε αυτή την αλλαγή να συμμετέχει όλος ο πλανήτης. Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να παλεύουμε και για τα δύο ταυτόχρονα.

Οι αναρχικοί αν δεν κάνω λάθος δεν πιστεύουν στην Δημοκρατία..κάτι για συνδιαμόρφωση κτλ κτλ λένε νομίζω

Και ειδικά για το 2ο υστερόγραφο που αναφέρεις, ναι, όντως ήταν απαξιωτικό. Και δεν θα το έγραφα αν δεν έβλεπα να συμβαίνει το εξής: Την ώρα που έδιωχναν με τα τελευταία δακρυγόνα από το Σύνταγμα τα μπλοκ των υπόλοιπων αριστερών παρατάξεων και αρκετών ανθρώπων που δεν ήταν σε αυτά, ένα κομμάτι του ΠΑΜΕ ήταν κοντά στην Ακρόπολη. Είχε χαλαρώσει, είχε σπάσει και τις αλυσίδες που είχε για αρκετή ώρα, και είχε σταματήσει ακόμα και να λέει συνθήματα (πιο πριν πέταγαν πού και πού κανένα ξεψυχισμένα). Ε, λοιπόν, μόλις είδε τους άλλους με τα πανό τους να κατεβαίνουν προς τα εκεί, βήχωντας από τα δακρυγόνα και φωνάζοντας προς το σύνταγμα, ξαφνικά έδεσαν τις αλυσίδες (παρόλο που οι άλλοι κατέβαιναν από την άλλη λωρίδα του δρόμου που χωρίζεται με νησίδα), άρχισαν να κουνούν τις σημαίες τους εμφατικά και να ουρλιάζουν συνθήματα. Τόσο δεν είχαν ουρλιάξει όλη τη μία ώρα που ήμουν εκεί, ούτε το έκαναν μπροστά στους μπάτσους. Οπότε, αδιαφορώ για την ταξική συνείδηση που αναπτύσσεται όταν βλέπουν σαν αντιπάλους όχι τους μπάτσους, αλλά τους υπόλοιπους συν-αγωνιστές τους (έστω και πλαγίως). Και θα τους λοιδωρώ γι’ αυτό όπου σταθώ κι όπου βρεθώ. Αυτή είναι συμπεριφορά κακομαθημένου παιδιού κι όχι ταξικής συνείδησης. Εκτός κι αν εργατική τάξη είναι μόνο η εγγεγραμμένη στο ΠΑΜΕ.

[…] φακός των ΜΜΕ”. Retrieved on the 17th of February 2012 from: https://molisxypnisa.wordpress.com/2012/02/13/166/ Share this:EmailDiggLike this:LikeBe the first to like this post. This entry was posted in […]

το μετέφρασα στα ιταλικά και έχει κάνει θραύση στην ιταλια

γιώργη, σε ποιο ιταλικό σάιτ ανάρτησες τη μετάφραση του άρθρου;
στο anarchaos ή κάποιο άλλο;

[…] de Μόλις Ξύπνησα blog a través de Indymedia.. El graffiti es de […]

Ρε παιδιά, συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι βλέπετε σα νίκη αυτό το πράγμα, αυτή την κατασταση.

Διαβασα το άρθρο και καταλαβα οτι οντως, καμια σχεση τα γεγονοτα οπως τα αντιληφθηκα εγω απο μακρια με το πως ηταν στον δρομο – κι ας προσπαθησα να πονηρευτω και να βγαλω νοημα, αφου ξερω ποσο πουλημενα τσογλανια ειναι οι δημοσιογραφοι στα κυριαρχα μμε, παλι δε θα μπορουσα να φανταστω οσα περιγραφονται στο αρθρο…
Όμως και πάλι, αφού τα μέτρα πέρασαν και οι εν λογω πορειες δεν είχαν καποιο απτο οφελος, εμενα με ηττα μου φαινεται. Για να είμαι ακριβής, οτι ζουμε το τελευταιο διαστημα μου φαινεται με πανωλεθρια, με ενα 15-0 χωρις ουτε το γκολ της τιμης!
‘Ισως, σκέφτομαι, η διαφορά να ειναι στην οπτικη γωνια. Δηλαδη, ακριβως επειδη εγω δεν ημουν εκει, στο δρομο, ωστε να νιωθω οτι πραγματικα αγωνιζομαι για να αλλαξουν τα πραγματα – κι οταν εχεις αποδεχτει την προκληση της παλης, η καθε καλυτερευση στον αγωνα αυτο σου φαινεται με επιτυχια αφου εξαλλου εχεις ηδη αποδεχτει τα μειονεκτηματα και τις αδυναμιες σου. Ακόμα παραπάνω, αντιλαμβάνεσαι και μονο το οτι συμμετεχεις και αγωνιζεσαι ως επιτυχια, επειδη ελπιζεις οτι κ αλλοι θα κανουν το ιδιο. Σωστα και λογικα ολα.

Αλλα και παλι, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ρε παιδια, δεν μου ρχεται να το πω νικη αυτο το πραγμα. Νικη ειναι να συνεχιζουν να ανατρεπονται οποιες δημοκρατικες δομες υπαρχουν στην ελλαδα; νικη ειναι να δεχομαστε να μας ασκουν ψυχολογικη βια μεχρι εξευτελισμου τα μμε και οι πολιτικοι μεσω αυτων; το κυριοτερο, νικη ειναι να συνεχιζουν να το κανουν χωρις σοβαρη αντισταση, οταν ενα και μονο δυνατο ΟΥΣΤ απ το λαο θα εφτανε για να πανε στο διαολο ολοι τους;
Ίσως να παρατηρουνται σημαδια ενθαρυντικα για κατι καλυτερο – δλδ θα μπορουσε καποιος να πει δημιουργουνται οι συνθηκες μιας νικης.
Το προβλημα μου ειναι, για να γινω σαφης, πως βλεπω γυρω μου και εχω την πεποιθηση οτι και στην κοινωνια υπαρχουν εκατομυρια ανθρωπων που θα αντιδρουσαν, αν μπορουσαν μοναχα να δουν τι γινεται. Δηλαδη ειναι τραγικο, αλλα οι περισσοτεροι δεν μπορουν να δουν το προβλημα συνολικα και να στοχοποιησουν την/τις αιτιες εστω και σε βασικο επιπεδο – κι αυτο ειναι που με τρελαινει γιατι μιλαω για ανθρωπους των οποιων η ηθικη δεν εχει διαφθαρει πια τοσο πολυ, που οι πραξεις τους ακομα προσανατολιζονται απο μια αισθηση δικαιου. Τελικα, δεν μπορω να βγαλω απ το μυαλο μου ποσο μεγαλο αποτελεσμα θα ειχε αν αυτοι οι ανθρωποι «ξυπνουσαν» και ποσο πραγματικα μεγαλη θα ηταν μια νικη σε αυτο το ενδεχομενο. Οπως παμε τωρα, κι αυτο θα γινει τελικα αλλα μοναχα οταν ειναι αναποφευκτο δλδ τοσο αργα που θα εχουμε χασει πολλα και οι συνεπειες αγνωστες…

Εγω αυτο που συνεχιζω να παρατηρω ειναι οτι ακομα στεκεστε σε ανρχιγους αριστερους δεξιους εθνικιστες ενω θα επρεπε εδω πραγματικα οι διαφωνιες αυτες να παψουν εως οτου βρεθει η λυση στο προβλημα. Τουλαχιστον οσοι εχουν λογους να νοιζονται για το τι θα απογινει η Ελλαδα. Ειναι καιρος να αντιμετωπισουμε την κατασταση ενωμενοι και οταν η κατασταση επανελθει σε κανονικα ανθρωπινα επιπεδα μπορειτε ολοι οι δεξιοενθνικοαναρχοαριστεροι να τσακωνεστε να διαφωνειται και να κανετε οτι αλλο νομιζετε. τωρα ας βαλουμε τον εγωισμο στην ακρη.

«Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω» έλεγε η καημένη η πόρνη στο «Αμαρτωλό» της Γαλάτειας Καζαντζάκη. Αυτό θα μπορούσαν να πουν και οι 300 της Βουλής (οι εξαιρέσεις, όπως πάντα, απλώς, επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Αλήθεια, γιατί οργίζονται όλοι; Γιατί ανατράπηκαν όλα, ή σχεδόν όλα, όσα τους βόλευαν μέχρι σήμερα. Όλοι όσοι αγανακτούν σήμερα, θα ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι αν ερχόταν η καλή νεράιδα με το μαγικό της το ραβδάκι και, με ένα άγγιγμά του, ξαναγυρνούσαν όλα στην «προτέραν κατάστασιν» που λένε και στα δικαστήρια. Τότε, θα είχαμε φτάσει σε «τόπο φωτεινό σε τόπο χλοερό και τόπο αναψύξεως, ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός». Χαρά και αγαλλίαση για τους πιστούς, που θα ξανάβρισκαν τις ψεύτικες υπερωρίες τους, τα επιδόματα της έγκαιρης προσέλευσης, τις μαϊμού αναπηρίες τους, τους μισθούς τους που ήταν σε αντίστροφη αναλογία με την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και όλα εκείνα που τους έκαναν να απολαμβάνουν τη μάταιη αυτή ζωή, μέχρι να πάνε στον άλλο «χλοερό τόπο», που τον υπόσχεται η εκκλησία, εκ μέρους τους, για όσους βιώνουν την Κόλαση σε τούτη τη ζωή.
Γιατί, αν οι κοινοί πολίτες προβάλλουν συνεχώς το άλλοθι της άγνοιας, που δεν μπορούμε καλόπιστα να το απορρίψουμε για το παρελθόν, τώρα, πια, έχει καταρριφθεί. Η εποχή της αθωότητας πέρασε ανεπιστρεπτί. Για να μην πω το γνωστό «δεν ήξερες, δε ρώταγες;», θα περιοριστώ να μιλήσω για το παρόν και το μέλλον. Τώρα, όλοι ξέρουμε τη σαπίλα του ελληνικού κράτους, την καθυστέρηση και τη μιζέρια μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη μιας ριζικής αλλαγής στην οικονομική ζωή του τόπου μας, που είναι η βάση όλων των άλλων τομέων της κοινωνικής ζωής. Για να γίνει, όμως, αυτό πρέπει να διώξουμε την αστική τάξη από το πηδάλιο και να το αναλάβει η μόνη τάξη που δεν έχει ιδιοτελή συμφέροντα στην αστική κοινωνία, η «μόνη ως το τέλος επαναστατική τάξη», γιατί όλες οι άλλες τάξεις απέναντι στην αστική τάξη είναι συντηρητικές και αντεπαναστατικές. Κι αυτή είναι η εργατική τάξη. Αυτή, μόνο, μπορεί να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία, να τραβήξει μαζί της όλα τα υγιή στοιχεία από όλες τις άλλες τάξεις, όχι για να αποκαταστήσει την «προτέραν κατάστασιν», αλλά, για να θεμελιώσει μια καινούργια κοινωνία της εργασίας και όχι της «λούφας και παραλλαγής». Ας θυμηθούμε τα λόγια του Σικελιανού, από το «Γράμμα από το μέτωπο» :
κι ολόγυμνη η ψυχή μας…
δεν απαντέχει
σαν άλλοτε ένα ξύπνημα, μα κάποιαν
ανάσταση από σάλπισμα μεγάλο –
μια ανάσταση σε ορίζοντες που πρώτα
ξυπνώντας δεν τους ζούσαμε…
Και μήπως
θαρρείς που εδώ ψηλά κρατούμε αχνάρια
φτωχά του χρόνου, ή γνοιάστηκε η ψυχή μας
αν θε να λιώσουν κάποτε τα χιόνια
αν είναι να γυρίσουμε στην ίδια
που ξέραμε Άνοιξη…
Όμως απάνω απ’ όλα
σάμπως ρομφαία μου διάβη την καρδιά μου
γυρίζοντας τη, μονομιά, ξοπίσω
απ’ τις κορφές του λυτρωμού στην έννοια
όλων εσάς που μένετε αυτού κάτω
με κρυφοχτυποκάρδι καρτερώντας
τη Άνοιξη από μας… Τι αλίμονό μας
αν καρτερείτε μια Άνοιξη σαν πρώτα
κι όχι την Άνοιξη που λέω πως θα ‘ρτει
σπαθί κρατώντας δίστομο, φερμένη
με τα φτερά της Νίκης να θερίσει
ότι δεν είν’ ανάμεσά σας άξιο
να τη δεχτεί!..
Κι αυτό ’ναι που με κάνει
την ώρα τούτη να σου γράψω, φίλε,
να σε ρωτήσω: «Είστ’ έτοιμοι ή δεν είστε
να τη δεχτείτε τέτοιαν Άνοιξη; …»
Ίσως
να πεις μπορεί, την περιμένουν κάποιοι
τέτοια που λέω, βγαλμένη απ’ το καμίνι
της μάχης, απ’ τις μάχες πυρωμένη,
σάμπως χαλκό αναμμένο, με τη ζώνη
πολεμικά ζωσμένη, με τα μάτια
σα φλόγα και στα χείλη της επάνω
του λαού τη γλώσσα, απόκριση ζητώντας
στην ίδια γλώσσα απ’ όλους σας!…
Έτσ’ ίσως
μ’ αποκριθείς, την περιμένουν κάποιοι …
Mα οι άλλοι;.. Aκόμα είναι πολλοί αυτού κάτω;
Αυτοί που στο ζεστό τους το κρεββάτι
τρεμολογάν να ονειρευτούν το χιόνι,
μα απ’ τα παχιά τα στρώματά τους ξάφνου
πετιώνται ωσά βρικόλακες να μπούνε
στον ψεύτικό τους τάφο να γλιτώσουν
μιαν έρμη ζωή, που οι ίδιοι ορίζοντές της
πλατύτεροι απ’ τον τάφο αυτό δεν είναι –
αυτοί που τρέμουνε του λαού τη γλώσσα
σαν άκουσμα σειρήνας;..
Πες μου φίλε…

Άλλ’ όχι, άλλ’ όχι!..Τι θα πεις, το ξέρω !
– Πνέμμα γυμνό!.. Ευωδιά σπαθιού πλυμένου
μες στ’ άχαρο αίμα των οχτρών!.. Νίκη,
νίκη στα σκιάχτρα απ’ άκρη σ’ άκρη!.. Τρόμος –
ναι, τρόμος στα φαντάσματα!..
Η Ελλάδα
θένα γυρίσει νάβρει την Ελλάδα!..

Φίλε χαίρε!»

Όσοι ξαφνικά θυμήθηκαν ότι χάνονται θέσεις εργασίας από κάποια καμένα καταστήματα, μήπως ξέχασαν ότι κάθε μήνα χάνονται δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και η ανεργία έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο εδώ και μήνες; Τι έκαναν γι’ αυτό τόσο καιρό; Σε πόσες πορείες κατέβηκαν; Άναψαν κεράκια για τους απολυμένους της Χαλυβουργίας και τους απλήρωτους στην Ελευθεροτυπία και το ALTER ή μόνο στο Αττικόν ξέρουν να ανάβουν γιατί δεν είναι μπανάλ;

Έχεις απόλυτο δίκιο στα γραφόμενα του υστερόγραφου Νο3.

Να προσθέσω μόνο μία εικόνα: μπροστά στο μάζεμα των «ευαίσθητων του κάρβουνου», ή ενός κατευθυνόμενου μικρού μπουλουκιού (διαλέγετε και παίρνετε), το γνωστό «παπαγαλάκι» της ασφάλειας, Μίνα Καραμήτρου μαζί με τον οπερατέρ της έκαναν σπουδαία δουλειά.
Η κάμερα ήταν στο ύψος ενός νάνου ώστε να δείχνουν όσο το δυνατό περισσότεροι, μέσα από δακρύβρεχτες εικόνες κεριών, και «παρθένων» που θρηνούν γι’ αυτό το «μνημείο» πολιτισμού που χάθηκε. Το όλο σκηνικό βέβαια, συμπλήρωνε η Μινάρα της ασφάλειας προσπαθώντας, να παρουσιάσει τριάντα καϋμένους σαν τον πόνο που εκφράζει τον Αθηναϊκό λαό μέσα στο συλλογικό του υποσυνείδητο.
Ενώ από την άλλη, δεν υπήρχε ούτε μία κουβέντα, μια εικόνα βρε αδερφέ, για την μεγαλειώδη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στις δώδεκα του Φλεβάρη.

ΦΕΥ: Ουαί Υμίν Φαρισαίοι Υποκριτές…
Άξιος ο μισθός σας κτλ…

Ο Χάρης Μπαλτσαβιάς γράφει :
«οποιαδήποτε άλλη μορφή πάλης μέχρι τώρα έχει αποτύχει παταγωδώς.. «,
Έτσι, ε; Μπορείς να μου πεις ποια άλλη «μορφή πάλης» δοκιμάστηκε και έχει «αποτύχει παταγωδώς»; Έγινε ποτέ επαναστατική προπαγάνδα από κανένα κόμμα ή καμία οργάνωση και δεν απέδωσε; Έγινε καμιά προσπάθεια να διαδοθεί η επαναστατική θεωρία μέσα στους διανοούμενους, να οργανωθεί η εργατική τάξη με βάση αυτή τη θεωρία, για να συνδεθεί η καθημερινή πάλη για τα τωρινά προβλήματα με την πάλη για την κατάργηση της μισθωτής εργασίας;
Προπαγάνδισε ποτέ κανένας την αντικατάσταση της αστυνομίας και του στρατού με λαϊκή πολιτοφυλακή; Ζήτησε ποτέ κανένας να εκλέγονται οι δικαστές και όλοι οι ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι από το λαό; Μπήκε ποτέ το αίτημα να καθιερωθεί το ανακλητό των βουλευτών και η βουλευτική αποζημίωση, καθώς και όλοι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων να είναι στο ύψος ενός μέσου εργατικού μισθού; Είπε ποτέ κανένας ότι πρέπει ο ΟΑΕΔ και η Επιθεώρηση Εργασίας να εκλέγονται από τους εργάτες; Ότι όλη την ασφαλιστική εισφορά πρέπει να την πληρώνουν οι εργοδότες; Ότι τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να διοικούνται από τους ίδιους τους ασφαλισμένους και να πάψουν να είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, για να μην είναι στην απόλυτη διάθεση του κράτους που τα φόρτωσε με τα ομόλογά του, που θα κουρευτούν και τα ταμεία θα χάσουν τα λεφτά τους;
Το μόνο που ξέρουμε είναι να βρίζουμε το λαό «που κοιμάται», ενώ υπεύθυνοι για τον ύπνο του είναι πρώτοι από όλους όσοι δεν κάνανε την προπαγάνδα με τα πιο πάνω και με ένα σωρό άλλα, που δεν αναφέρω.
Και αφού δεν έγινε απολύτως τίποτα για την επαναστατικοποίηση του λαού και κυρίως της εργατικής τάξης, βρήκαμε την εύκολη λύση της βίας, «που δεν είναι κάτι ευχάριστο και διασκεδαστικό… αλλά, είναι αναγκαίο κακό». Όχι, κύριε Μπαλτσαβιά, η βία είναι κάτι πολύ καλό, όταν πρόκειται για επαναστατική βία, που την ασκεί ο λαός πάνω στους καταπιεστές του και όχι οι κουκουλοφόροι και οι βάνδαλοι πάνω στα κτίρια και τις βιτρίνες.

Ο κόσμος παραμέρισε, άρχισε να τους χειροκροτεί και να τους φωνάζει «μπράβο», «γαμήστε τους», «επάνω τους» και άλλα τέτοια ενώ με τη σειρά τους οι αναρχικοί τους έλεγαν «ελάτε μαζί μας». Πραγματικά, όταν όλος ο κόσμος σε χειροκροτεί, και σου συμπαραστέκεται δεν μπορείς παρά να ακολουθήσεις με μεγαλύτερη ορμή αυτό που ήθελες εξαρχής να κάνεις.

μήπως έχει βρει κάποιος κάποιο σχετικό βίντεο με αυτό το απόσπασμα?

Θα νικήσετε πραγματικά και θα σας πάρουμε σοβαρά όταν θα έχετε τα κότσια να κάψετε την »Εκάλη». Μέχρι τότε απλά θα είστε ένα ακόμη πρόβλημα για τη χώρα.Ο αγώνας είναι σωστός μόνο όταν έχει νόημα.Εσείς »αγωνιστήκατε» σε ένα κομμάτι της Αθήνας που οι απώλειες και οι ζημιές μόνο τους πολίτες έθιξαν στην πραγματικότητα.Οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση της χώρας, ήταν ασφαλείς στις βιλλίτσες τους, και ούτε τους ένοιαξε να δουν από τον καναπέ τους τα όσα συνέβησαν.Εάν μεταφέρατε τον αγώνα σας έξω από τα σπίτια τους, ίσως και να ίδρωνε το αυτί τους,ίσως καταφέρνατε κάτι και ίσως νικούσατε.Λες ότι νικήσατε.Πώς νικήσατε?Βγάλατε τη χώρα από το μνημόνιο?Λύσατε το πρόβλημα της φτώχειας?Ή μήπως φέρατε τη δημοκρατία στον τόπο?Γιατί ένα χρόνο μετά δεν είδαμε κάτι να αλλάζει προς το καλύτερο, μάλλον προς το χειρότερο.Μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείτε ποιά είναι τα πραγματικά προβλήματα στον τόπο, γιατί κάπου τα ξεχνάτε και μένετε στις εμμονές σας, -όχι ότι έχετε άδικο στα όσα λέτε-, αλλά δεν είναι το παν και δεν είναι η ουσία.Η ουσία δεν είναι τα όργανα του κράτους αλλά το ίδιο το κράτος.Σε έναν αγώνα με ουσία, πιστεύω πως και οι »κυράτσες» θα είχαν σηκωθεί από τον καναπέ τους και θα ήταν μαζί σας στους δρόμους.

[…] ΥΓ3: Όσοι ξαφνικά θυμήθηκαν ότι χάνονται θέσεις εργασίας από κάποια καμένα καταστήματα, μήπως ξέχασαν ότι κάθε μήνα χάνονται δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και η ανεργία έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο εδώ και μήνες; Τι έκαναν γι’ αυτό τόσο καιρό; Σε πόσες πορείες κατέβηκαν; Άναψαν κεράκια για τους απολυμένους της Χαλυβουργίας και τους απλήρωτους στην Ελευθεροτυπία και το ALTER ή μόνο στο Αττικόν ξέρουν να ανάβουν γιατί δεν είναι μπανάλ;  (μόλις ξύπνησα) […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ακούστε τη σημερινή εκπομπή «Μόλις ξύπνησα» 3/2/2012 – Μία ώρα με muzine μουσικές επιλογές και σχόλια της επικαιρότητας

Γράψτε το mail σας για να σας έρχεται ειδοποίηση όταν υπάρχει νέο post.

Μαζί με 2.597 ακόμα followers

Μας επισκέφθηκαν

  • 148,052 μέχρι σήμερα

Επισκεφθείτε τις εκδόσεις Χαραμάδα

Ακουλουθήστε μας στο twitter

Muzine

  • RT @adiasistos: Όσοι προσφάτως μας λένε περίπου πως είναι υπέρ του να πυροβολείς ληστές που θα έρθουν σπίτι σου να σε κλέψουν πως θεωρούν π… 1 month ago
  • RT @Gone4Sure1: Εδώ μπορείτε να βοηθήσετε το ημερολογιάκι μιουζινάκι @muzine @haramadabooks publicbookawards.gr/2018/vote2018.… 1 month ago
  • RT @rozahfourioza: Χρυσαυγιτης στο Ρεθυμνο της Κρητης ειχε αυτα τα λιγα σπιτι του,αλλα νταξει παλι καλα που δεν ειχε σχεση με καμια αναρχικ… 2 months ago
  • RT @to_afto: Είναι το γουρούνι θηλαστικό; Όχι, βέβαια. Μόνο ένας ηλίθιος θα υποστήριζε κάτι τέτοιο. Δεν έχει καμία σχέση με τα θηλαστικά. Έ… 2 months ago
  • RT @adiasistos: Καθόλου απίθανο να ισχύει αυτό. Η εκκλησία συχνά έχει σχέσεις με ακροδεξιές οργανώσεις. https://t.co/BhR6uAHTWG 2 months ago
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: